Onsdag igen…

…Fluga igen.

And the same goes for those jeans. Eloquently put by Mr Northice: ”Manners maketh the man, but — in my opinion — rules breaketh the spirit.”.

Jag säger bara ”-Hear him…”.

Fluga: Tieroom.se, Skjorta: Rayner & Sturges, for Tweed Country Sports, Byxor: PRL Slim fit Stanton, Skor: Barker Canterbury, Skärp: H&M, Tröja: Zara, Klocka: Omega Seamaster Professional
Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Onsdag igen…

 1. Garm skriver:

  Är det någon som vet var Ingenjören med sina käcka kommentarer tagit vägen.

  • Alistair skriver:

   Nej, det hade varit uppfriskande med lite ”denim-flaming” igen från den gode herr Nilsson. Det känns som att det var ett tag sen sist.

   F.ö. tycker jag Archie, återigen, lyckas riktigt bra med klädval och matchning även om jag föredrar dennes Tudor före Dennes Seamaster ungefär 999 gånger av 1 000.

   Smaken är ju som baken och det är självklart ”each to his own” men i mitt tycke är just denna Seamasterserie från Omega särdeles tråkig. Om man är en ”stickler for Omega” så kan man för ungefär samma pengar istället hitta en fantastiskt snygg 60-tals Omega Constellation ”Pie Pan” med ett av Omegas bästa och mest välbyggda automatverk från den legendariska urverkserien cal.56X (561,562 eller 564).

   MVH
   ~Alistair

 2. Markgreven skriver:

  Snyggt rakt igenom, bra färger tillsammans och inte dör man av ett par jeans…Det var ju ändå Lillördag som min son säger när han vill ha extra tilldelning av godis även om det är onsdag!

 3. Mästaren skriver:

  Tycker Tierooms flugor är för korta!
  Synd för de är rätt snygga.

 4. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  På förfrågan är det väl, som Alistair bekräftar, knappast någon ny ståndpunkt jag skulle kunna framföra.

  Med lät resignation konstaterar jag ånyo en märklig kombination där nitförband tycks anses tufft, snyggt och rätt till oxfords, näsduk, kavaj och rosett.

  Varför man så gärna vill kolportera detta skogshuggarplagg är outgrundligt, men jag gissar att anledningen är besläktad med densamma som får folk att vilja uppsöka offentliga miljöer i mys- eller träningsbyxor. Att man skulle vilja hamna på bild iklädd dylika är lika otänkbart, såvida man inte lever på idrottsprestationer eller ägnar sig åt komisk satir. Det är därför så mycket märkligare att man väljer att själv publicera bilder med haltande formalia vad munderingen beträffar, men lyckan stå den djärve bi — eller i detta fallet kanske snarare herr Lauren och dennes lärjungar.
  För övrigt skulle det ha sett en bråkdel mer passande ut om fötterna varit nerförda i ett par bastanta Duberry, men uppenbarligen är jeansbärandet i nuläget mer eller mindre upphöjt till en konstform och faller därmed utanför vad som rimligen kan diskuteras.

  I stark kontrast till de i sammanhanget oanständiga benkläderna är Ugglas Astrologen en ljuspunkt i tillvaron som jag på intet sätt skulle vilja ha varit utan. Stort tack.

  Cheers!

  • Alistair skriver:

   ”Haltande formalia” 🙂
   Herr Nilsson förnekar sig inte och drar återigen sin rostiga gamla konservativlans.

   Jag kan väl, å andra sidan, tycka att det ligger ett uppenbart självändamål att tangera och, i vissa fall, bryta formaliagränser för den stilmedvetne mannen/drönaren.

   Hur skulle klädstil i allmänhet och även s k ”klassisk” sådan annars sett ut om det inte funnits goda pionjärer i konsten att just bryta rådande formalia? Det finns tydlig ”formalibrytar”-tendens genom historien vilken, lyckligtvis, gör att vi frångått de gamla grekernas toga i dagens moderna stilvärld. Man kan anta att togan, i sin tur, kan spåras i en obruten serie av formaliabrytningar vilka kan härledas ända till Lucys manliga släktingar samt eventuellt Adams (om man är kristet lagd) klädstil.

   Goda formaliabrytare i ”modern tid”, vilka idag även allmänt ses som stilikoner, finns till exempel i Beau Brummell, Edward VIII och ”l’avvocato” Agnelli. Listan kan självfallet göras längre. Mycket längre.

   MVH
   ~Alistair

   • Mästaren skriver:

    Var, om inte på drönarklubben, ska man annars dra sin konservativlans?
    Hur rostig en man klädd i kroppsarbetarkläder än tycker att nämnda lans är.
    Att som ideal sedan, i kronologisk ordning, anföra en blasé dekadent dandy, en man som inte ens klarade av att behålla jobbet som förtryckare ( trots att han hade fått det till skänks s.a.s) och en italiensk halvgangster är väl inte ens ett argument?

   • Ing. Nilsson skriver:

    Fusion är betänkligt i köket. I klädväg en förbannad styggelse. Alistair, med sitt vurmande för osedvanliga korsfertiliseringar, rekommenderas i likhet med andra med smak för hipster-crazy företeelse, följande alster:

    Cheers!

   • Mitchell Holmes skriver:

    ”Jag kan väl, å andra sidan, tycka att det ligger ett uppenbart självändamål att tangera och, i vissa fall, bryta formaliagränser för den stilmedvetne mannen/drönaren”.

    Tittar man på alla bilder från Pitti och liknande så är det snarare självmål som är en mer adekvat benämning. Idel herrar försöker slå knut på sig själva i sin strävan att vara originella varpå det lätt konstateras, som det står i Skriften, att ”många äro kallade men få äro utvalda…”.

 5. Erik skriver:

  ”Blasé dekadent dandy” låter definitivt som en förebild i mina öron.

 6. Oswald skriver:

  Det är fortfarande lika uppfriskande att läsa Ing. Nilssons syrligheter och vafan det ser ju förbaskat tråkigt ut med alla Rambo klockor och denim byxor, men och andra sidan så är det ju en viss trygghet för en konservativ själ att veta att vissa saker inte verkar ändra sig och att denim- fanan hålls högt och att samma människor klagar på samma saker inklusive mig själv!

  Cheers
  //Oswald

  • Mitchell Holmes skriver:

   Just jeans är ju på grund av sin dominerande ställning och normativa roll en rätt ospännande detalj att leka med. Det blir ju lätt att det ger intrycket av en jeansbärare som försöker skoja till det och klä sig mer formellt (…men inte är tillräckligt modig för The Full Monty…) snarare än stilmedveten drönare som tänjer på gränserna.

   • Archibald skriver:

    Jag tror att den dag man klär sig för att tänja på gränser, och inte för att man föredrar kläderna, blir det mycket snart uppenbart.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Käre Archibald,
    Din utsago är jag rörande ens med. Däremot inte den yttring du ger till denna princip, fast det var du säkert redan varse. Ur min synvinkel vore det lika otänkbart att dra på sig overall eller snickarbyxor i tjockt förstärkt (blått) bomullstyg till kavajen som ett par utan hängslen eller överdel. Ergo, ett välkontemplerat stilbrott, utan en reell anknytning till klädernas bruksändamål, där grovklädernas uppenbara fördel fullständigt omintetgörs genom kombinationen med mer rafinerad klädsel och salongsbetonad parafernalia. För mig en fullständigt obegriplig handling om man inte söker just chockera, men varför skulle man vilja det?
    Jag kan därför inget annat göra än att fullständigt ansluta mig till Hr. Holmes analys.

    tt.

   • Algy skriver:

    Såhär två och ett halvt år senare undrar jag fortfarande vad ”parafernalia” är för någonting.

 7. Tvättbjörn skriver:

  Genom att förminska bärare av jeans, mer än ett halvt sekel efter dessa benkläders genombrott i mainstream-modet, leder till att man framstår som en anakronism. Var sak har sin tid och plats, terylenekostym är mer i tiden än dylikt trams.

 8. Lord Suggs skriver:

  ”Var sak har sin tid och plats(…)”. Precis, och denim-byxor har icke sin plats till kavaj och slips. Åtminstone inte när man säger sig värna det traditionella herrmodet och vara emot modernitetens trams.

 9. Alistair skriver:

  -Det har blivit sällsynt dammigt här på TDC. Dammigare (och rostigare) än vanligt.
  Boring. So boring.

  MVH
  ~Alistair

 10. Lord Sidcup skriver:

  Nåja, ska man ha en åsikt i frågan? Personligen kan jag tänka mig kavaj till jeans, men knappast fluga. Jeans är steget under smart casual och redan till den nivån är kravatten synnerligen valfri. Dessutom tycker jag att ullflugan skär sig mot denimtyg, den hör snarare till flanell, manchester eller tweed. Därtill betraktas just flugan som accessoar som lite gammaldags, ett intryck som materialvalet inte direkt förtar.

  Uddakavajen skär sig, däremot, inte nödvändigtvis mot jeansen. Den är så att säga gjord för att bäras lite ledigare och har möjligtvis tagits ner en nivå i formalitetsgrad – knappast en faux pas capital! Det kan ju hänga lite på kavajens konstruktion och material – d.v.s. formalitetsnivå, men generellt sett har jag inga invändningar.

  Sen kan man ju invända mot jeansbärandet i allmänhet, men det är en annan femma. Jeansplagget är så pass etablerat, i så pass många sammanhang, att det får passera, åtminstone som del av en vardagsklädsel.

  Nu har jag sagt det, så slipper jag säga det igen. .-)

  *blåser lite damm i Alistairs riktning*

  • Alistair skriver:

   *host-host!*

   MVH
   ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Spännande att jag förra veckan hade ett inlägg färdigt, med videon ovan som avslutning.

   Jag hade inte hört sången på länge då. Den var en av de få saker som kunde lugna min äldsta dotter under första årets utdragna kolikskrik.

   Bytte i sista stund ut videon mot en annan.

   • Lord Sidcup skriver:

    Jag hittade faktiskt videon precis innan jag lade in den i inlägget, via Laura Branigans ”Self Control”. Det råder stor åttiotalsnostalgi i Casa Sidcup, eftersom jag själv inte stött på Bronski Beat sedan Okejs glansdagar i mitten av åttiotalet.

   • Alistair skriver:

    Inköpte en vinylspelare (Pro-Ject RPM 1.3 Genie) härförleden så nu har hela vinylsamlingen dammats av och har fått komma till heders igen. Mest 80-tal (samt en del jazz & klassiskt). En veritabel musikalisk nostalgikataklysm de senaste månaderna i ”the Alistair Manor”. Med ett Sonossystem så blir dock både ljudkvalité, flexibilitet och valfrihet sååå mycket större än på 80-talet. Här avnjuts allt från Kraftwerk via The Specials, Depeche Mode, Front 242, Skinny Puppy, The Cure, Devo, The KLF, Bryan Ferry med mycket mera ända till John Coltrane, Herbie Mann och Wagner. Knastret får man på köpet.

    MVH
    ~Alistair

   • Archibald skriver:

    Whip it good.

   • Lord Sidcup skriver:

    Vinylsamlingen spelas flitigt, men den innehåller tyvär nästan ingen popmusik från 80-talet alls. Min bror hade en popsamling, som komplement till den tidstypiska hårdrockssamlingen. jag hade mindre pengar, och ett mer renodlat intresse för först hårdrock och sedan klassisk musik, säskilt Händel och Beethoven. Det mesta av det förstnämnda var på kassett – vilket var mer budgetvänligt.

    Nostalgifaktorn i den gamla popmusiken är att den gick på alla våra diskon. Nu för tiden önskar man ju att man hade köpt på sig alltihop, men, som sagt, kontanta medel var inte min styrka på mellan- och högstadiet.

   • Archibald skriver:

    Jag läste ”Radhusdisco” av Morgan Larsson i somras. Den rekommenderar jag gärna. Om man kan tänka sig att läsa böcker, trots att de även sålts på Konsum.

   • Alistair skriver:

    -Archibald: Svårligen, endast i absoluta nödfall.

    MVH
    ~Alistair

   • Ing. Nilsson skriver:

    AAAAAHHHHRRRRRRGGGGGGHHHHHH……… 80-tals bonanza 🙂
    Min vinylsamling ligger väl undanstoppad på min mormors vind och skivspelaren har agerat måltavla vid salongsgevärsskytte, men minnet är fortfarande utan alltför stora luckor Detta gör det möjligt att med lite cues av den typ som redan givits här, göra läsarna uppmärksamma på följande:

    Så det kändes skönt.

 11. Garm skriver:

  Ahhhh, Ingenjörn i högform, Det är verkligen njutbar läsning 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s