Två nyanser av Brunt

Jag tittar alltid efter välskurna bruna kostymer. Den senaste tiden har jag sprungit på två riktigt bra alternativ, lite beroende på vad man är ute efter i plagget. Modellmässigt har de båda det mesta jag brukar efterfråga i sammanhanget kostymer. Framförallt, den rätta nyansen av brunt, vilken jag förstått inte är helt okomplicerad att uppnå.

Sett till att den bruna kostymen kanske inte är den du kommer att använda allra mest, ser jag inget problem med att låta den vara av en aningen enklare modell konstruktionsmässigt, vilket ger ett lägre inköpspris. Stilfundamentaliser har på sistone ofta lärt sig att kategoriskt avfärda allt som inte har ett sytt mellanlägg.

Kostymen ”Sloane”, från Brothers

Visst är den kostruktionen att eftersträva. Har man dock en bred kostymgarderob med många olika exemplar att variera mellan, är min egen filosofi att det helt klart är ok att även ha några mindre påkostade, så länge de sitter som en smäck.

Debatten om att limmade kostymer faller sönder efter några år, är lätt daterad. Visst kommmer en kostym med limmat mellanlägg, hållbarhetsmässigt inte att kunna mäta sig med varianter som har sydd konstruktion. Dock är dagens tillverkningsmetoder oftast så bra att kvaliteten på en limmad kostym räcker gott och väl för väldigt många kostymbärare.

I sammanhanget tycker jag det är viktigt att se kostymbärandet i flera nivåer. Många av er som följt oss på TDC en längre tid, har antagligen hunnit bygga upp en garderob bestående med flera kostymer av bättre kvalité. Samtidigt får vi ständigt nya läsare, som är i tidigare stadier av kostymanvändandet.

Jag är väldigt förtjust i alla goda egenskaper, och den svårdefinierat sköna känslan av att bära en välsydd kvalitetskostym av bra tyg och kostruktion. Lika oförtjust är jag i att diskussionen om kostymer, i många fall med tiden oundvikligen glider över åt allt dyrare plagg. Ofta, för att till slut uteslutande handla om kavajer och kostymer med en prislapp som startar kring 10k.

Än så länge ser jag charmen i att behålla bredden, och därmed behålla diskussionen öppen för flera nivåer av kostymbärare.

För alla som hittat sin kostymidentitet, och känner att det finns god anledning att investera i en brun kvalitetskostym, erbjuder Tweed Countrysports ett trevligt tredelat alternativ från Bladen. Komplett med sydd konstruktion av hästhårskanvas, välbalanserat snitt och en högknäppt väst. Trevlig helg på er.

Det här inlägget postades i Reflektioner, Stil, Stilråd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Två nyanser av Brunt

 1. IB skriver:

  En god poäng i din text, men efter att ha upplevt min väns ärvda kostymer från sin farfar måste jag säga att jag blivit än mer bestämd i min uppfattning om att satsa på god kvalitet.

 2. Mästaren skriver:

  Den översta bilden – glansigt!
  Hoppas det är fotografen som misslyckas för snyggt är det inte.

  • Archibald skriver:

   Troligtvis en kombination av dålig blixthantering, och ett tyg med en trådtäthet som i jämförelse får Bangladesh att framstå som glesbefolkat.

 3. alikifah@hotmail.com skriver:

  Hej, det är precis vad jag är ute efter kostymen i tredje bilden.

  Vart kan jag få köpa den med västen såklart och hur mycket kostar den.

  Tack på förhand.

  Med vänlig hälsning, All

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s