Eftermiddagsinspiration: Moscot

Av en händelse såg jag att en av Linköpings glasögonbutiker har haft den goda smaken att ta hem glasögonbågar från Moscot. Jag blev makalöst sugen på bågen längst ned. ”Tyvärr” begränsar sig glasögonbehovet till dem jag använder vid datorskärmen 😉

Det här inlägget postades i Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Eftermiddagsinspiration: Moscot

 1. Lord Sidcup skriver:

  Nu kommer någon snart anklaga dig för att vara ett par såna där damunderbyxor, Archie. ”Hotpants”, eller vad det nu var… :-p

  • Archibald skriver:

   Visst vore det härligt! Hipshot, hippie… Hotshot… Nä, jag tror du har rätt. Det måste ha varit Hotpants.

   För övrigt en förbaskat lustig diskussion, då jag inte ser någon som helst skillnad i ängslan äver att ens röda ribbstickade sotarmössa har rätt grad av svaj på huvudet, och den ängslan vi odlar kring färgförhllandet mellan skärp och skor…

   Drönare. Hipster. Same kind of OCD, just different garments and toys 🙂

   • Lord Sidcup skriver:

    Och själv, socialt handikappad som jag är, vet jag inte ens vad skillnaden är! Tänk om jag, helt ovetandes, är en…sån där… *ryser*

   • Archibald skriver:

    Som jag sa, tycker jag att skillnaden mest ligger i namnet och plaggen. Företeelsen är densamma.

    Från och med nu är vi, Dronesters 😉

   • Lord Sidcup skriver:

    Eller ”dronepants”…

 2. The Genteel skriver:

  De känns väldigt mycket Patrick Bateman, vilket knappast kan ses som någon nackdel.

 3. Herr Hjul skriver:

  Absolut, modelen är snarlik den karaktären Patrick Bateman bär.

  Jag har missat hela den här hipster-grejen jag med. Jag har givetvis hört ordet, men vet inte riktigt vad som definierar en hipster.

 4. Dr Robert skriver:

  Hmmm… blir sugen på bågarna högst upp. Kan man få en hint om vilken glasögonbutik vi talar om?

  F ö: Att liknas vid PB är ju inte enbart positivt, det räcker som sagt med musiksmaken för att det ska gå kalla kårar längs ryggraden. Att karl’n sedan även är seriemördare är ju såklart också en plump i protokollet.

 5. Erik skriver:

  Jag överväger starkt ett par Moscot-bågar för tillfället. De översta var verkligen fina, men kanske aningen grova för min smak. Ni borde köra en glasögonspecial på TDC, med tips på trevliga bågar för olika ansiktsformer.

 6. Mycroft skriver:

  De glasögon Archibald nämner verkar dyka upp både här och där (både Moscot och den specifika modellen). Snygga är de i vilket fall. Dock känns det kanske lite väl dyrt med tanke på att behovet inte är så stort? 😉 Och jag tycker nog att man inte bör bära glasögon om man inte behöver det.

 7. Andreas skriver:

  Översta modellen heter ”Lemtosh” och nedersta ”Miltzen” Bägge kommer även som solglasögon.

  Att inte kunna bära dessa för att man känner sig som en hipster är ju bara löjligt. Hipsters bär ju mer eller mindre halva den kategorin av plagg som hyllas här i kommentarsfältet och är det några som faktiskt fokuserar på ”slow wear” med hantverk och kvalitet så är det väl hipsters med allt ifrån hembakat surdegsbröd till handsydda Tricker´s, Harris Tweed och salongstrimmad mustasch.

 8. Snogge skriver:

  Det är uppenbart att Snogges smak inte är tillräckligt förfinad för att kunna bära dessa skapelser. I mina ögon skiljer sig dessa knappt synbart (höhö) ifrån de plastbeklädda bågar man tilldelades i lumpen och de var verkligen inga fagra ting…

 9. Philip skriver:

  Moscot är underbara och Miltzen i synnerhet. Tyvärr kan de bli lite tjocka och klumpiga för mitt ansikte. Vill man ha lite Tunnare finns ju som tidigare nämnt Oliver Peoples Riley! Att inte köpa en klassisk glasögonmodell buren av otaliga ikoner ifrån Andy Warhol till Gandhi i rädsla för att bli hipsterstämplad känns onekligen som femstjärniga hipsterfasoner!

  • Archibald skriver:

   Jag hade ett par Miltzen, tills jag blev av med dem i London förra sommaren.

   De kräver en hel del av bärarens ansiktsform, då de är så tydligt runda.

   Jag var verkligen barnsligt förtjust i de glasögonen, men min uppenbarelse i bågarna förde tankarna till många av de smått suspekta, glasögonprydda karaktärerna i Jan Lööfs barnböcker.

   Helt klart bör jag hellre ha aningen mer kantiga bågar, i stil med dem jag refererar till ovan, eller något clubmasterinspirerat.

 10. Philip skriver:

  Det kan mycket väl vara på grund av min Lööfgenomsyrade barndom jag älskar bågarna. Är man villig att kompromissa med tillverkaren har Synsam kampanj på bågen Polo Ralph Lauren, americana som är just den modellen. sänkt någon femhundring iallafall. Ska själv slå till på ett par om allt går vägen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s