Mainetti Solid Wood Jacket Hangers

För en tid sedan publicerade vi ett inlägg om kostymgalgar, där olika alternativ diskuterades. Märkligt nog är det svårt att få tag på bra, rejäla kostymgalgar av trä, med ordentlig vidd och hållbar konstruktion, utan att de kostar en förmögenhet styck. Tills en av kommentarerna i förra inlägget tipsade om galgar från Mainetti.

Som tidigare nämnt, bör en bra galge ge din kavaj ett stöd som i så stor utsträckning som möjligt liknar en mänskliga axel. Allt för att din kavaj skall behålla sin ursprungliga form under förvaringen.

Viktigt i sammanhanget är också att galgen har rätt vidd och bredd, för att i bästa möjliga mån passa storleken på den kavaj som skall hänga på galgen. Galgar som tillverkas i olika bredder, brukar generellt kost väldigt mycket pengar.

Mainettis Solid Wood Jacket Hangers tillverkas i olika träslag, med olika färg och ytfinish. Utbudet rymmer galgar i bredderna 42 och 45 cm, vilket borde kunna räcka för kavajer upp till storlek 52 med avseende på axelbredden. Anordningen för kostymbyxorna har försetts med en enkel, men robust gummikam för att hindra byxorna från att glida av galgen.

Helhetsintrycket är mycket imponerande. Konstruktionen är robust, men samtidigt smäcker och väldesignad för ändamålet. En enkel men stadig stålkrok utgör hänganordningen, och träribban för byxorna sitter fast med två stålstift. Priset är £17.99, för tre galgar, av modellen Ash Stain 45cm ur Mainettis premiumlinje.

Paketet jag mottog med galgarna på bilderna innehöll som exempel 6 st Ash Stain-galgar, vilka kostar £35 att frakta till sverige. Det ger ett ca pris om 123:- per galge. sett till vad du får för pengarna är det trots fraktkostnaden att betrakta som ett sällsynt bra fynd.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Mainetti Solid Wood Jacket Hangers

  1. Mankke skriver:

    Du har helt missat Deluxe-linjen då du skriver att ”Priset är £17.99, för tre galgar, av den mest luxösa modellen Ash Stain 45cm”. Ash Stain tillhör Premium-linjen… nu borde du beställa galgar även från Deluxe-linjen och jämföra dessa 😉

  2. Marcus skriver:

    Jag får ta tillfället i akt att även tipsa om dessa galgar från Ebay för den som vill ha galgar i ceder.

    http://www.ebay.co.uk/itm/24-Cedar-Wood-SHAPED-SUIT-HANGERS-Non-Slip-Bar-1319-24-/270391765916?pt=UK_Clothing_ShoeCare_Shoe_Care_LE&hash=item3ef49aeb9c

    I nuläget väntar mig 48st på DHL’s terminal i Göteborg. Eftersom jag ännu inte kunnat lägga mina fingrar på dem kan jag inte uttala mig om vare sig kvalitet eller finish, men de ser onekligen trevliga ut. I annonsen anges att de endast skickar till UK, men det var inga problem att mot en fraktkostnad på £30 få dem levererade till Sverige.

    Styckpriset vid köp av 48st hamnar då på ca 40kr/st, inkl. frakt. Det är möjligt att det är rena skräpet – men till det priset kände jag att det var värt att chansa. Skulle de vara rena katastrofen erbjuder företaget dessutom ”full return”.

  3. Stefan skriver:

    Ett annat tips är att hålla ögonen öppna på second hand-affärer, där man ibland kan hitta gamla galgar avsedda för tunga pälskappor. De är rejäla och breda och liknar galgen på bilden ifråga om form och storlek, men kostar givetvis en bråkdel.

  4. Herr Hjul skriver:

    Galgarna ser riktigt trevliga ut. Frågan är bara villken storlek man skall beställa. Vad har du för storlek på kavajen Archibald?

  5. Andreas skriver:

    Ett annat tips är http://www.herrstil.se som har bra priser om man köper +4 st av deras cedergalgar.
    Skyddar mot mal och har perfekt form för att fylla ut en kavajaxel.
    Verkar vara slut i lager men skall komma in igen i oktober.

  6. Carraway skriver:

    För oss som lever på en riktigt studentikos budget kan tipsas om Biltemas ”galge, kraftig”. 33 kr st. http://www.biltema.se/sv/Hem/Forvaring/Klad–och-skoforvaring/Galge-kraftig-47149/

    • Archibald skriver:

      Jag har faktiskt tittat på den själv. tycker den verkar vara ett oerhört bra köp. Fyller troligtvis funktionen perfekt.

  7. Daniel Pettersson skriver:

    Är det någon som testat galgarna som skolyx säljer för 59kr / st (vid köp av minst 10st)
    och kanske även testat de från Mainetti?

    http://www.skolyx.se/sv/galgar-och-kladvard/5-galge.html

    Tack på förhand.

    //Daniel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s