Stilmässiga tabun

Tillvaron är full av dem. Antingen är det du gillar för konservativt i någras ögon. I andras blir domen hopplös trendslav. Det värsta och hårdaste stilbrottet är dock ofta, att vara mainstream. En unik egen stil är det viktigaste. Det ska antingen vara så nischat att endast ett litet invigt fåtal förstår grejen, eller så ska man vara så tidig med att gilla stilen/företeelsen/musiken, att nästan ingen annan känner till det ännu.

Tills man uppnått det sköna skedet i livet när man mer eller mindre förbehållslöst ger vika för det man tycker bra om själv.

Dagens praktexempel på det sistnämnda måste bli en som jag förstått det relativt ny låt med den gamla idolartisten ”Agnes”. Skönt Kylie Minoguesqa vibbar, med en antydan av Lykke Li som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Bakgrundskören?

Jag har ännu inte hört den till leda via passivt brus från reklamradiokanaler. Gissningsvis kommer jag dock snart, tyvärr, att vilja skölja öronen med ammoniak när jag hört den för fjärde gången. Samma timme. Tills dess, håll till godo

Det här inlägget postades i Livsstil, Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stilmässiga tabun

 1. Algy skriver:

  Hon är underskattad.

 2. Algy skriver:

  Jag vill för övrigt utfärda en kraftig varning för det senaste numret av magasinet ”NK Stil” som låg och skräpade i tvättstugan i dag. Det innehåller ett reportage som kallas ”Action suits”.

  Det innehåller fn hel del starka bilder som en drönare aldrig bör behöva se. En hel del kostym-och-gymnastiksko, exempelvis.

  Tidningsmakarna har dessutom kallat just detta nummer för ”Go British” vilket skulle kunna föranleda att någon intet ont anande gentleman gör misstaget att bläddra i det.

 3. Mycroft skriver:

  Relevant till det här är nog något som har irriterat mig ett tag. När alla försöker vara så unika att de i slutändan blir likadana ändå. Alla går emot vad som nu är mainstream så till den grad att det är mainstream att inte vara mainstream, om ni förstår vart jag är påväg.

  I min mening borde folk sluta försöka vara på X eller Y sätt och bara vara. Alla som febrilt försöker vara först med allt framstår bara i mina ögon som fake, precis som de som bara slaviskt följer vad andra gör. Man bör inte anstränga sig för att som person vara på ett visst sätt.

  Bara var!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s