Dagens inspiration

Alla dessa inspirerande bloggar och websidor som bara väntar på att upptäckas. För det mesta springer jag på dem av en händelse, då det sällan finns tid att leta aktivt.

Först ut, sommarinspirerat via franska For the Discerning Few

… Vidare ett citat ur resonemanget kring män som föredrar grå eller blå kostymer, hämtat från bloggen Dress with style


”…The navy blue suit is the salesman’s suit. It fills both the wearer and beholder with a clear, forthright and hard working brand of honest confidence. It is athletic, seductive, disciplined and toned. The blue suit is well defined.

Grey suits are more mysterious. Their mottled reflection leads to many more questions than answers. Our eyes linger on their image as we search for clues. The hero wears a white hat and the villain a black one. Who is that wearing the grey? Mystery holds our attention. The grey suit is refined.

Defined or refined, each has its place in the connoisseur’s wardrobe.

I am not sure it’s true of blondes, but grey guys have more fun.”

Så på förekommen anledning, dagens grå, samt en sång om att ha roligt.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Dagens inspiration

 1. Gustav skriver:

  Den första bilden tycker jag har lyckats mycket bra med de olika kombinationerna. Snygg skjorta, kavaj, slirre och näsduk. Bara att gå ut och leta i butikerna!!

 2. Mästaren skriver:

  Inga strumpor??

  • Lord Sidcup skriver:

   Don’t act surprised…

  • Mycroft skriver:

   Inlägget är ju trots allt märkt som ”Sans socks”…

  • Alistair skriver:

   DISCLAIMER: This post contains gargantuan amounts of sarcasm.

   -Jo, men visst är det väl strumpor? Definitivt. Det måste det vara. Antingen hemlige Mollgans outslitliga superduperkvalitetsstrumpor eller så har Bresciani lanserat en modell mycket naturtrogna strumpor i utsökt kashmir ”hudimitation” (”prima pelle imitazione”). För strumplöst det KAN det ju OMÖJLIGEN vara.
   I såna fall vore ju jordens undergång nära förestående… Minst.

   MVH
   ~Alistair

   • Lord Sidcup skriver:

    Det är kejsarens nya sockor, förstås.

    Annars är ju det franska bloggtipset bättre den här gången. 🙂

   • IngNilsson skriver:

    Min bäste Alistair,
    vilken glädjefylld uppenbarelse att vi båda är sinnade att hämta inspiration från Rebelais!
    Gargantua et Pantagruel, i sanning en skrift i den högre skolan och dessutom i rättan tid.
    Gargantua: ”Quelle merveille il est, le barytonner du cul.” 🙂

    Cheers and keep up the good work,
    N.N.

 3. Mycroft skriver:

  Både Dress with Style och For the Discerning Few var för mig kända sedan tidigare, men de är fortfarande riktigt bra emellanåt. Vill även minnas att jag länkade den sistnämnda i en kommentar för inte allt så länge sedan 😉

 4. Hr. Waldén skriver:

  Efter att ha följt denna blogg under ett par år nu, och jag tycker att den är förbannat bra.
  Men bara för att den är förbannat bra så betyder ju inte det att det inte kan finnas rum för förbättring, och jag skulle därför, eftersom Archibald ger musiktips titt som tätt, vilja önska mig en The Drones Club-lista på Spotify!
  Då kunde man få lite överblick i musiktipsen, vilket alltid är trevligt.

  För övrigt anser jag att den första bilden var väldigt, väldigt stilig.
  /Hr. Waldén

 5. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,
  Mycket trevlig kostym. Dock tycks den sista bilden vara något felplacerad. Byxorna verkar vara av kostymkvalité men har en annan färg än de som tillhör kostymen. Vidare är fötterna körda i ett par moccasiner — utan strumpor — på riktigt indianvis. Det är inte utan man misstänker att modellen på detta fragmentariska fotografi även bär stridsyxa och fjäderskrud. Helt otänkbart vore väl att Archbald, som bortsett från sin denim-faiblesse har en förträfflig smak, skulle klä sig efter nordamerikansk folkloristik.

  Chevrolet,
  N.N.

   • IngNilsson skriver:

    I min nuvarande belägenhet, sittande i ett söderland med kvicksilvret nalkandes 40 centigrader på Celciusskalan och nästintill outhärdligt solgassande, känns det som att jag personligen inte behöver uppmuntras av Idas slagdänga. Jag hoppas dock att den kan vara andra, vilka inte delar min tillfälliga svartsyn på vad som allmänt betraktas som fint väder, till glädje och tröst.

    Ge mig en vinter i Luleå eller ett kylrum på Scan! 🙂

    Cheerio,
    N.N.

   • Archibald skriver:

    Även om han missade poängen med musiken med ungefär samma marginal som Columbus missade Indien, glädjer det mig att ingenjörn besöker klubben även under solsemestern 🙂

    Se till att få sig en kraftigt iskyld Tom Collins på kokosmjölk och Angostura vetja.

    Cheers

    /Arch

 6. Ing. Nilsson skriver:

  Bäste Archibald,
  Med tanke på att jag av desintresse och lättja givit hustrun fria händer att organisera den semester [sic] som jag nu befinner mig på, speglas min hustrus och mina motsatser på utmärkt sätt i att jag sitter under luftkonditionering och gnäller över solbränna emedan den förra sitter vid den grop som de illmariga gipskatterna grävt som medioker ursäkt för ett badkar.
  Vidare är det så blåhelvetes varmt att inte ens den luftiga tunna kostymen som medtogs går att bära utan att man smälter bort i ett nafs. Ett annan negativ effekt av denna vistelse är att det utlovade wifi:t förvisso är rasande snabbt, men den adsl-anslutning som den förra är kopplad till, fungerar nog med en realtidsdatalagringsenhet som någon med en vespa kör ner och tömmer vid post och telegrafkontoret i närmsta håla ett par gånger om dagen. Tyvärr verkar det som denne bandbreddskapande vespacoureur tar sig ett par rejäla järn innan han kör tillbaka efter dataavyttrandet och aldrig får med sig ens en bråkdel av den datamängd han hade med sig ner. Av denna anledning är beskådande av just filmer ett nöje som inte låter sig göras med mer än man väntar en hel afton och under tiden ser till att hålla datalänken (den fulle datacoureuren) vid medvetande genom att idogt peka på skärmen. Även om jag självklart skulle ha en aftons knappande till övers för att kunna se och framförall höra de alster som publiceras här, har andra förpliktelser ännu gjort det omöjligt.
  Med tanke på de Columbus-associationer som anfördes, torde jag behöva muta datacoureuren att flänga lite raskare och få med hela bandbredden tillbaka, så att jag kan se och lyssna till det som uppenbarligen inte gick att utvinna ur filmsnuttens titel. Helt klar är dock att ”poängen med musiken” måste vara extraordinär, och jag avvaktar med spänning en datalänk med högre bandbredd och lägre tidsfördröjning, varvid jag kanske bättre är i stånd att anamma de utlovade psychoakustiska associationerna.

  Cheers,
  N.N.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s