Herringbonemönstrad sommarkostym

Herringbonevävda linnekostymer är ett skönt sommaralternativ till tweed. Jag tycker att vävtekniken och mönstret som följer ger plagget liv, utan att för den skull riskera att det blir rörigt på samma sätt som exempelvis en randig eller rutig kostym. Kvar finns utrymme för mönster i både skjorta, slips och näsduk.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Herringbonemönstrad sommarkostym

 1. Mycroft skriver:

  Stiligt! Gillar kostymen skarpt, och näsduken verkar vara en favorit? 😉

  Dock ser vi en nedgång i musiken!

  • Archibald skriver:

   Brukar sällan ändra det jag publicerat, men idag var ljudet mycket av ett kortsiktigt infall. Uppdaterar.

   Ja, näsduken är sällsynt användbar. Krasst sett skulle jag kunna göra mig av med merparten av de näsdukar jag äger, och klara mig mycket långt på den ovan, dess svarta motsvarighet, samt en helvit av grovt linnetyg.

   En med tiden alltmer tilltalande tanke.

   • Mycroft skriver:

    Såja, nu var vi tillbaka på banan igen! 😛

    Och egentligen behöver man ju inte särskilt många näsdukar (rent krasst, som du säger). Dock anser jag nog att man behöver en helvit näsduk i finare (dvs, motatsen till grovt) tyg! Fast å andra sidan, näsdukar är ju kul! Skulle nog påstå att ovan visade vikning är min favorit också, även om jag själv nästan uteslutande använder den med vita näsdukar.

 2. Felix Martinsson skriver:

  Gillar skorna skarpt men slipsen känns inte särskilt sommrig.

 3. The Genteel skriver:

  Gillar verkligen kostymen! Är det förresten någon som har koll på den spanska skotillverkaren Meermin? Priserna verkar minst sagt humana, men jag undrar hur kvaliteten är…

  • Rearden skriver:

   Vad jag förstått så ska de iaf inte vara sämre än Loake/Herring men har aldrig sett några IRL så kan egentligen inte konfirmera det, men det är vad jag hört.

   • Markus Nässén skriver:

    Jag har precis fått min leverans från Meermin. Det är ett par bruna oxfords i mocka med gummisula från deras Classic Collection – alltså ” el cheap-o” för € 150. Jag betalade totalt € 205 inkl skoblock och frakt.
    Jag är positivt överraskad av såväl material som passform (som jämförelse uppåt i kvalitet har jag några par Crockett & Jones och nedåt några Lloydskor) men de behöver nog få hösten på sig för att bekänna färg.
    En bild finns på https://dl.dropbox.com/u/71971636/Meermin.JPG och om suget att se dem på riktigt blir ohanterligt finns de i Uppsala..

   • Archibald skriver:

    Är de på Meermins läst ”Hiro”, eller ”Olfe”? Jag tycker ofta det är väldigt svårt att avgöra tåpartiets rundning utifrån skobilder på nätet.

    Jag har kikat p Meermins premiumlinje ,men alla modeller ligger på lästen New Rey, som får mig att tänka på C&Js Hallam (läst 348?)

    Jag har varit intresserad av just C&Js Hallam, men varje gång jag ser lästen i verkligheten, ter de sig mycket spetsigare än på bild.

   • The Genteel skriver:

    Jag tackar för denna informationen! Eloge för ditt goda val av skor, precis något i den stilen som jag tänkt till mig själv, perfekt för höstrusket! När vi ändå är inne på ämnet, hur är de i storleken? Har läst runt lite och vissa har menat att man bör välja en storlek mindre då då är lite större i storlekarna i jämförelse med t.ex C&J.

   • A.S skriver:

    Jag har ett par Meermin double monks i mocka på Hiro lästen. Personligen tycker jag att lästen är lagom rund. Den är inte så värst spetsig men inte heller helt rund som vissa ”klassiska” engelska läster. Kvalitén kan man inte klaga på för det priset. Om man som i mitt fall ska jämföra dom med ett par Church’s benchgrade och ett par Loake 1880-skor som jag har sedan tidigare, så tycker jag att de är närmare Chuch’s-skorna vad gäller konstruktion och känsla. Folket på Meermin är bra att ha att göra med också, så jag rekommenderar deras skor. Vad gäller storlek så fick jag gå ner en halv storlek jämfört med Church’s. Det finns en bra forum-tråd om Meermin och deras storlekar på styleforum.

   • Markus Nässén skriver:

    Skorna är på Meermins ”Hiro”-läst och på länkad bild har jag, som av en slump, ställt upp dem bredvid ett par C&J Hallam på 348-läst. https://dl.dropbox.com/u/71971636/348%20vs%20Hiro.jpg
    I kontakten med Meermin angav jag att jag har skostorlek 9 1/2 UK, och de skickade ett par i storlek 9. Det kan vara så att de är en 1/2 storlek för små, men det kan också vara att lästen är annorlunda mot vad jag är van vid. Vid tre timmars (varm) användning igår gick det dock bra, så det kan vara en fråga om att gå in dem ordentligt. Ärligt talat fick jag mer skoskav av mina Hallam när jag började gå in dem, men jag gissar att mockan inledningsvis är ett mer följsamt material.
    Väl på foten ger skorna ett ganska ”nätt” uttryck, de ser alltså ut att vara ganska små – i varje fall enligt min bättre hälft.
    När det gäller premiumlinjen går det säkert att beställa önskad sko på valfri läst – det är nog bara att fråga. De är snabba på att svara – jag har bara gott att säga om kontakten med Meermin, särsklt då Sandro Albaladejo.

 4. H.Nial skriver:

  M
  Känns som att bröstet på kavajen reser sig en aning, längden verkar även vara lite kort, kan dock vara bilden som ljuger. Skorna känns rätt trista i lästen och skinnet, är det Herring/Loake?

 5. Lord Sidcup skriver:

  I går var det väl ändå smoking som gällde? Ni firade väl ettårsdagen? Med Bishop’s Finger, Marmite och Walkers Shortbread – i den traditionella drönarstilen?

 6. Rearden skriver:

  Vad är det för kostym?

 7. Alistair skriver:

  Återigen en kanonkombination. Även om färgmatchning/passform/material överlag igen är högsta klass så gillar jag särskilt mönsterkombinationen. Also, the tie is ”top notch”!
  -Super, keep at it!

  MVH
  ~Alistair

 8. Markus Nässén skriver:

  Jag fastnade i diskussionen kring skor, så jag glömde uttrycka min uppskattning kring kostymen och matchningen. Mycket snyggt! Jag var själv spekulant på en sådan kostym eftersom den skulle fylla ett stort hål i garderoben, men då TTC valt att inte sy upp sommarkollektionen i 100-längd blev det ingen affär.

 9. Lulu skriver:

  Läcker kostym! Tråkig slips. För mycket mönster.

 10. Björn skriver:

  Artkelförfattaren har vid något tillfälle påstått sig ha ambitioner även för sitt språkbruk. I denna anda följande reprimand: på svenska heter det fiskbensmönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s