Semestermood

Semestern satte klorna i mig, drog mig ned hårt, och behåller mig mentalt i sitt grepp denna sommar. I år var den sällsynt påstridig och hade ett starkt inflytande på min ambitionsnivå. Arbetsvardagen är sedan en vecka åter ett faktum, men den avslappnade känslan av att saker och ting inte är så brådskande klamrar sig fast och finns kvar. Känner ni likadant?

Weinås tipsade för övrigt nyligen om en fransk inspiationsblog vid namn ”les Frères JO'”. För oss som kan hantera synen av kortare byxben, tasselloafers och denimskjortor, shorts… Så är bloggen en omfattande inspirationnsskatt av färg, mönster och texturblandningar.

Det här inlägget postades i Inspiration, Livsstil, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Semestermood

 1. David A skriver:

  Vilken otroligt fin kostym! Får man fråga var du har köpt den?

 2. Ing. Nilsson skriver:

  Archibald,

  Din klädsel väcker beundran även om jag gärna bär mina byxor så att byxbenet faller på klack eller i alla fall inte högre än halva skokappan bak. Fotografierna på sidan du länkade till var dock utstuderat vidriga
  och gav känslan att dessa två herrar endast hade en garderob att dela på, vilket kan förklara avsaknad av essentiella element som strumpor och slips.
  Som sagt din egen combo var definitivt i min smak 🙂

  Cheers,
  N.N.

  • Archibald skriver:

   Byxorna är rent av snäppet längre än ovan, vid de tillfällen jag inte böjer mig framåt för att fotografera dem 🙂

   • Lord Sidcup skriver:

    …vililket dessutom ger den mycket relevanta effekten att strumporna syns, vilket kan vara intressant på en modeblogg.

  • Alistair skriver:

   ”Utstuderat vidriga”?
   Intressant ordval där ingenjör’n! Dock inget jag själv ens skulle överväga att använda i kommentarer om klädstil. Möjligen skulle uttrycket, för egen del, komma väl till pass när det handlar om att kommentera/beskriva tortyrmetoder i Syrien, Pol Pot-regimens förhörsmetoder i S21 eller LRA:s övergrepp mot barn i Uganda/Kongo/Sydsudan. Som sagt, när det gäller kommentarer om klädstil kanske ett sådant omdöme är att betrakta som något överdrivet.

   F.ö. tyckte jag att ”Les Frères JO” var en riktigt inspirerande sida. Gôrsnyggt! Som Göteborgaren hade sagt.

   MVH
   ~Alistair

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Alistair,

    Det är ju en spännande definition du anför, men för egen räkning måste jag tillstå att min definition inte sträcker sig längre än ”motbjudande”.
    Att jag skulle lastas för din interpretation av det av mig använda uttrycket, och då särskilt de företeelser du vill associera med detsamma, vore knappast rimligt och ej heller särskilt hederligt.

    Det sagt står jag fyrkant bakom min kommentar och vad beträffar mer exotiska stilutsvävningar, rekommenderar jag hellre Daniele Tamagni’s ”Gentlemen of Bacongo”.

    Cheers,
    N.N.

   • Lord Sidcup skriver:

    http://les-freres-jo.blogspot.com.au/2012/07/car-shoe-fall-winter-2012-preview.html

    Utstuderat vidrigt: ”…des twists intéressants”? De borde skrivit ”Twist mon cou immédiatement – je veux mourir!”

  • Ing. Nilsson skriver:

   Bäste Lord Sidcup,

   även om jag har en viss förståelse för din uppgivenhet och i sanning ryser vid bilden av camouflagemoccasiner, är ditt förslag väl knappast en passande reaktion på ett sartorialt klavertramp — om än i den högre skolan 🙂

   Vem vet, vi kanske får tillfälle att utbrista i Ooohs och Aaahs över ett foto med Alistair i grön enkelknäppt kostym och denimskjorta samt dylika skor utan strumpor framöver.

   Cheers,
   N.N.

 3. Mats Flördeg skriver:

  Snyggt, Archi. Framförallt att det är närliggande läderton inte bara på bälte och skor, utan även väska.

 4. Mycroft skriver:

  Mycket trevligt! Vad är det för skor?

  Och för oss som har jobbat hela sommaren så infinner sig problemet som Archibald beskriver. På både gott och ont kanske! Plus poäng för utmärkt musik också 😉

  Angående Les Fréres så tycker jag (som jag även kommenterade på Herr Weinås blogg) att det kändes lite oinspirerat. Jag kan stå ut med korta byxor och strumplöst i tassel loafers, men VARJE gång känns lite tråkigt. Allt annat varieras ju, så varför envisas med att alltid köra strumplösa tassel loafers.

  • Archibald skriver:

   Skorna är Barkers modell Canterbury. Kan till viss del hålla med om vill likformigheten i bildmaterialet.

   Samtidigt kan jag relatera mönstret i val av plagg till min egen stil, som i väldigt hög utsträckning bygger på samma typ av plagg (kostym, slips och näsduk eller kavaj och uddabyxor med liknande tillbehör) där variationen ligger i val av färger, mönster och material 🙂

   • Mycroft skriver:

    Klickade mig runt bland lite slumpmässiga inlägg och det finns mycket fint där. De har ju en del bilder på andra skor, men envisas fortfarande med att alltid ha strumplösa tassel loafers…

    http://forthediscerningfew.com/ är en annan fransk blogg med en del trevliga bilder. Och naturligtvis skall det vara pluspoäng i mitt föregående inlägg. Inga särskrivningar här inte.

  • Andreas skriver:

   Är det inte ett större tecken på personlig stil att man är konsekvent med bärandet av tassel loafers strumplöst? Oavsett om man gillar det eller inte så känns det för mig självklart mer genuint att man bär vissa kläder och plagg på visst sätt för att det är det man trivs bäst med. Går ju inte att behaga alla så varför gå ifrån det man själv gillar?

   • Mycroft skriver:

    Naturligtvis. Du har en poäng, och man skall så klart aldrig gå ifrån det man själv gillar. Men rimligen bör man gilla något annat än en typ av sko.

    Dock måste jag fortfarande hävda att det känns något oinspirererat att alltid köra på samma sak. Ingen av oss skulle ju alltid ha blåa skjortor på oss. Eller alltid ha beiga byxor. Varför skall man då ha samma typ av sko? Varför inte variera sig lite? Jag har inget emot varesig strumplöst eller tassel loafers. Men inte varje gång. För mig känns det lite väl ”nu har jag hittat en bra idé, så jag kör på den varje dag”.

    Nu får ordet alltid tas med en nypa salt här. Jag hävdar såklart inte att modellen/erna alltid har tasseloafers utan strumpor. 🙂

 5. Alistair skriver:

  Snyggt. Välavvägt och balanserat. Gillar särskilt läder/skinn-kombinationen tillsammans med den nedtonade kostym/slips/skjorta-färgskalan. Sen är jag ju, som bekant, svag för armbandsursvalet. En Sub är särskilt snygg i det utförandet. En ”konversationspjäs” i alla klockidiotsammanhang.

  MVH
  ~Alistair

 6. Lord Sidcup skriver:

  Stiligt!

 7. Ping: Till salu: Brioni slips, J. Crew chinos med mera! | Manligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s