Dronespotting

Det har nära nog blivit en mindre folkrörelse bland bloggare att ”streetfotografera” folk högt och lågt. Företeelsen är inget vi aktivt kommer att lägga oss till med. Då jag och Hr. Flördeg tog en av våra sporadiska luncher, var det dock svårt att undgå mannen nedan.

Oavsett vad som kan påpekas, sprunget ur personliga åsikter hos våra dagliga tusentals besökare, tycker jag man ska beundra ambitionen, modet och det mått av fingertoppskänsla som ligger till grund för ensemblen. Jag saknar ofta friska fläktar som denna i vardagen. Därav fotografiet, och en stilla applåd.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Dronespotting

 1. Christian Thomasson (@magellan_cloud) skriver:

  Både snyggt och färgglatt! mer sånt.

 2. V skriver:

  Bravo! Detta var bland det stiligaste jag sett på ett bra tag. Ett stort plus för rosa byxor. Det ser man alltför sällan i smakfulla kombinationer.

 3. lano skriver:

  Snyggt! Hade dock inte varit lika lättburet utan skägget.

 4. JP skriver:

  Härligt! Den här gentlemannen har all den pondus som krävs för att bära upp denna ensemble. Samma klädsel på någon under 30 tror jag skulle tendera till att bli lite ”too much”. Plus för fräcka glasögonbågar!

 5. Peder skriver:

  Hurra, stiligt så man blir tårögd.

 6. Alistair skriver:

  -Det lirar, DUKTIGT!
  Det blir långt mycket mer än en ”stilla applåd”. Med stormapplåder, ”-Well done!”

  MVH
  ~Alistair

 7. Ing. Nilsson skriver:

  Färgkombinationen var trevlig. Socklösheten och kontrastskjortan anmärkningsvärda.
  Cheers!

 8. Fotografen skriver:

  Elegant herre ni lyckats fånga på bild.

  Jag har en fråga som ni möjligen kan hjälpa mej med. För några veckor sedan tillbringade jag en förlängd weekend i London. Det är alltid lika trevligt att njuta av London och dess breda utbud. I gatuvimlet, på restauranger och i butiker kunde jag vid flera tillfällen se herrar i kostym som inte bar livrem. Jag antar att flera av dom hade hängslen för att hålla byxorna på plats. Personligen tycker jag att det ser väldigt bart och ”oklätt” ut. Precis som att man glömt något på morgonen.
  Vad anser The Droners Club, är detta korrekt?

  • Mycroft skriver:

   Till kostym skall man mig veterligen ALLTID bära bälte, förutsatt att man inte har hängslen.

  • Archibald skriver:

   Det är nog mycket en fråga om tycke och smak. Många skulle till och med säkert säga att det är mer ”korrekt” att inte ha skärp till kostym. Själv tycker jag för det mesta att skärpet är en snygg detalj i helheten, men kan ibland trivas bra utan skärp.

   Byxor ska generellt ha en passform som gör att de sitter bra, utan varken skärp eller hängslen. Det gäller särskilt kostymbyxor, vilka är mycket enkla att korrigera i midjan till en billig kostnad. Många klassiska engelska kostymbyxor är som sagt ovan också försedda med små stroppar (i brist på vad de kallas på svenska), vilka man kan justera midjevidden med ett steg på varje sida i byxlinningen.

   • Mycroft skriver:

    Ah, minsann. Det där om att man på vissa byxor kan justera vidden med små stroppar visste jag faktiskt inte. Dock skulle jag i alla fall vilja hävda att man åtminstonde bör ha bälte till byxor som är avsedda för sådant, dvs som har hällor. Precis som Fotografen skriver, så tycker jag det kan ge ett ganska ”tomt” intryck, ungefär som man bara har glömt det hemma. Och dessutom;

    ”Till kostym bör man alltid använda antingen bälte eller hängslen.”- The Drones Club, 10/08/10 😉

 9. oswald skriver:

  Jag äger ett par Engelska kostymer (Cordings) kritstreck utan hällor för bälte och som endast har Button Side Adjusters, detta är inte helt ovanligt på Tweed kostymer och breeks, även om man oftast syr i knappar för hängslen.
  //Oswald

 10. Fotografen skriver:

  Tack för kommentarer och tankar kring detta med livrem till kostym. Det blir till att även framgent använda livrem om kostymbyxorna har hällor.

 11. Algy skriver:

  En spännande kombo som gjord för att synas och sticka ut.

  Men egentligen tycker jag att han ser för jäklig ut. Ta nu följande kritik som ett uttryck för MIN smak och gör inte misstaget att tro att jag tror mig komma med universella sanningar och så vidare.

  Kavajen är för kort och modellen ful. Verkar dock sitta bra.

  Skjortan är för skrikig och kontrastkragen smaklös och brackig

 12. Algy skriver:

  Skorna är säkerligen bekväma men indianmockasiner har aldrig varit min kopp thé.

  Och slutligen: byxorna. Varför har han grisskära byxor? Obegripligt.

 13. Björn skriver:

  Jag håller med Algy. Klädseln är underhållande — i betydelsen skrattretande –, och kombinationen i sig välmatchad — i meningen att rosa passar till rosa –, men att se den höjas till skyarna på denna plats förvånar. Ni som hyllar den måste ju kunna tänka er att själva gå klädda så, inte sant?

 14. Mitchell Holmes skriver:

  Nånting säger mig att de som ej gillar färgen på byxorna är samma personer som är skeptiska till klubblazer. Själv blev jag så betagen av nyansen och uppkäftigheten att jag införskaffade ett par egna… 🙂

 15. Patrik skriver:

  Sköna färger och stil och härligt med folk som vågar att sticka ut men som nån nämnde så funkar det på honom pga hans ålder och skägget.
  Måste också säga att loafers måste vara det fulaste som någonsin uppfunnits (tycker jag). Men smaken är som baken. Det är väl tur det! 🙂

 16. Ping: Sissy Fashion « Junkyard baby II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s