V-ringad undertröja

Jag har skrivit något tidigare inlägg om letandet efter bra v-ringade vita undertröjor. Nu har jag provat en enkel variant från Marks & Spencer, som verkar mycket lovande. Inhandlad via deras webshop.

Det finns ett antal kriterier jag tycker en bra undertröja bör uppfylla: Den bör först och främst ha ett bra pris, då undertröjor undantagslöst är en förbrukningsvara.

Modellen bör vara smal för att inte ta onödig plats under skjortan, men vara lång för att stanna kvar i byxlinningen vid användning.

Att jag vill ha tröjan v-ringad, beror på att jag inte vill att tröjan ska synas då jag bär skjortan uppknäppt i halsen.

Jag tycker att halsvidden inte är lika generös som produktbilden nedan antyder, men det kan också bero på vald storlek i förhållande till min egen kroppsvolym. V-snittet fyller i alla fall sin funktion då tröjan inte syns under den uppknäppta skjortkragen.

Jag är generellt en ren storlek 48, och köpte tröjorna i storlek M. M&S webshop tog £5 i frakt, vilket ger ett styckpris på strax under hundringen. Vet än så länge inte hur de krymper vid tvätt etc., men hittills verkar tröjorna vara ett riktigt bra alternativ.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till V-ringad undertröja

 1. Mästaren skriver:

  Sportsingel från Decathlon – finns i bromma t.ex

 2. NPHAF skriver:

  När är undert-shirt en nödvändighet?
  Jag är själv inget fan av påfundet, men å andra sidan är jag fortfarande en ung man i mina tidiga 20(‘s) och avsöndrar väldigt lite kroppsvätska.
  Bär man den för att undvika de ökända ”gula fläckarna” på skjortans utsatta ställen?

  • Steve skriver:

   Jag har heller aldrig förstått syftet med undertröja. Är det för att man är frusen? Eller handlar det som NPHAF om att man vill dölja svettringar? Då verkar det ju motsägelsefullt att ta på sig ytterligare ett lager? Upplys oss gärna.

   • Gussie skriver:

    Jag använder inte heller undertröja, men vill man undvika gula fläckar så skyddar en undertröja bra. Då den så att säga tar smällen.

   • Sponk skriver:

    T-shirten tar smällen så att jag kan ha skjortan på mig en extra dag eller två innan den går i tvätten. Mindre tvätt = mindre slitage = längre livslängd.

 3. Sponk skriver:

  V-ringningen på ditt exemplar var ju inte ens nästan tillräckligt djup och har garanterat inget med ditt val av storlek att göra. Produktbilden var helt enkelt vilseledande. Jag hade definitivt klagat.

 4. sinclairwhytt skriver:

  Jag föredra linnen eftersom det blir fyra lager tyg i armhålan om man väljer en T-shirt. Blir lite väl varmt för mig.

  • Mästaren skriver:

   Hear hear!

  • Björn skriver:

   Fast ett linne skyddar ju inte skjortan från att upptaga lukt och missfärgning under armarna. Och varken linne eller T-tröja skyddar den där den först blir missfärgad — på kragen. Jag bär skjortor direkt mot kroppen och har aldrig förstått vitsen med undertröjor. Ett ytterligare problem med undertröjor med ärm är att ärmen ofta avtecknar sig genom skjorttyget, vilket inte ser bra ut.

   • sinclairwhytt skriver:

    Anledningen till undertröja är väl bara en? Att det blir lite kallt med bara skjorta till exempel vintern. Inte för att skydda skjortan.

   • Björn skriver:

    Är det för kallt med bara en skjorta tager man väl på sig en tröja eller kavaj utanpå. Att — utom i sportsammanhang — ikläda sig fler värmande lager *inifrån* vore mig främmande.

   • Mästaren skriver:

    Ja du Björn, lev lycklig utan så är jag lycklig med min singel under skjortan.

   • sinclairwhytt skriver:

    Med ett linne bibehåller man den mer formella stilen som lätt uteblir med en tröja utanpå. Sedan tycker jag att det är ok att kostymkavajen åker av och på under arbetsdagen.

 5. woostaire skriver:

  Mycket bra inlägg!

 6. Fläderblom skriver:

  Den så kallade skjortan har knapphål i kragen. Dess tyg ser ut att komma från Nîmes. Två knappar är uppknäppta i halsen… Var är cognacsflaskan? Här behövs något stärkande.
  Inlägg med sådana här bilder borde flaggas som farliga. Tänk på oss gamlingar med svaga hjärtan.

  • Archibald skriver:

   Ledsen Hr. Blom.
   Med svetten lackande i pannan, hade jag precis lämnat det fysiskt krävande arbetet att mentalt förbereda mig inför ett stundande barnkalas. Tar han en skvätt god cognac att lugna nerverna med, får han gärna sänka en även för min räkning som tack för incitamentet 😉

  • IngNilsson skriver:

   Tackar för tipset på M&S. Däremot kan jag inte uppbringa att tacka för fotot med denimskjortan ty det tarvades en slurk metaxa för att få något otäckare att tänka än jeansskjortor. En måndagmorgon i vardagen… 🙂

   Cheers!

   • Archibald skriver:

    Jag måste ju ibland hålla läsarskaran kort med de få skräckmedel jag känner till 😉

    Se där, en god Metaxa är inte fy skam! Har flaskan tillräckligt många stjärnor, är det grekisk sprit av rang.

    Blir nog bannemig till att inhandla en flaska på plats under sommaren.

   • IngNilsson skriver:

    Då får man även tacka för den veritabla avrivaren då. Emellertid vill du nog inte att folk ska klappa ihop framför datorn på kontoret så varna eller laga så att det bara finns en länk med rejäl varningstext vid nästa tillfälle då du inte kan hålla dig frå att publicera denim på morgonkvisten 🙂

    Vad det just Metaxa beträffar finns en flaska i min byrålåda just av anledningen att jag inte vill kontaminera mitt barskåp. Fan vet vad som skulle kunna hända med de övriga flaskorna om en dylik pjäs (ja, formgivaren borde i sanning kölhalas) hamnade bland dem. På flaskan, som frikostigt för tankarna till tungt parfymerade och storbystade luder, sammetsgardiner, lavalampor och Mantovanis 1001-string vinyl-LPs, står ”Metaxa Private Reserve”. Inte en stjärna så långt ögat når alltså. Om ett lätt försök till karaktärisering skall göras, torde oförfinat skarpt, sött och karamelligt vara tämligen träffande.
    Det var en gåva från en god vän — på vars vänskap jag skulle ha tvivlat om han inte råkat vara grek.
    Handla flaskor för egen räkning? Vore det inte bättre med en brännvin special om du bara vill bli full? 😉
    Cheers!

   • Archibald skriver:

    Hahhah 😀

    Har dock lärt mig att det finns Metaxa, och Metaxa, precis som det finns Bell’s, och Whisky 😉

   • IngNilsson skriver:

    Aah, detta ytterst överskattade skottska blask. Tack vare ett olycksfall i fyllefåran under studenttiden, är jag oförmögen att ens lukta på whisky utan att magen protesterar vilt.
    Jag har dock hittat en ytterst trevlig ersättning i vällagrad gammal (oude) Genever eller konjak.
    Cheerio!

 7. Gustav skriver:

  Bra inlägg!

  Jag har själv svårt att hitta bra t-shirts (oavsett om man har dem under skjortan eller inte). Min egen favorit är en t-shirt från Calvin Klein som har en blandning av bomull och något syntet-material, så att det blir lite stretch i tyget. Känns mycket bra efter några tvättar och håller formen fint.

  • Archibald skriver:

   Jag har också bra erfarenheter av CKs underkläder. Bomullskvalité värd att lägga några extra kronor på.

 8. oswald skriver:

  Detta är tveklöst de bästa underkläderna, om man nu envisas med att ha en t-shirt under!
  Inte superbilliga, men själv avskyr jag när grejerna tappar formen!
  http://www.sunspel.com/

  //Oswald

 9. IngNilsson skriver:

  Inspirerad av artikeln — och av min nesliga samlig gråvita undertröjor tvingad — inköptes ett par nya v-ringade undertröjor från den gamle nazistens imperium ”Hugo Boss”. Jag har stora förväntningar efter en väns utläggningar om kvaliteten, men eftersom jag plägar låta tvätta dessa innan bruk, dristar jag mig ännu inte till ett uttömmande utlåtande. Emellertid ser de förträffliga ut och deras passform på en lönnfet skåning tycks inte heller vara fy skam direkt.
  Cheers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s