Man 1924, SS12

I höstas upptäckte jag Spanska Man 1924. Efter att ha kikat igenom vårens bilder på deras websida, ökar entusiasmen över den madridbaserade herrekiperingen med Carlos Castillo i spetsen ytterligare. Jag har ingen aning om plaggen gällande material eller sömnadskvalité, men om de i verkligheten levererar hälften av den känsla bilderna förmedlar mig, är det kvalité nog för att motivera priserna i leverantörens trevligt nog nystartade webshop.

Nedan några, eller faktiskt ett större antal av produktbilderna ur webbutiken. Jag hade svårt att välja bort och minska antalet. Därefter några kollektionsbilder, som jag tycker förstärker det sköna avslappnade intrycket jag får av Man 1924. Avslutningsvis musiken som för mig återger känslan fullt ut.

The Dø – Too Insistent (Trentemøller Remix)

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Man 1924, SS12

 1. Gustav skriver:

  Det här gillar jag! Kavajerna ger en lite ledig och grov känsla. Gillar dessutom att slagen är lite bredare. Skön låt också:)

 2. Lord Sidcup skriver:

  Inte helt min stil – men stiligt ändå! 🙂

 3. Dandy skriver:

  Asch… Snart hänger man runt och spanar in klädporr i webbutiker timme ut och timme in… Gillar också den avslappnade stilen för dagar då man inte är i tjänst och måste se überproper ut.

  Vi har Morris, spaniorerna har Man1924. Målgrupperna måste dock variera — där den förra vänder sig till åldrarna 16-23 (?), så verkar den senare ta vid vid ~ 29-38 (for the man-child refusing to grow up, and still likes his sprezzatura, espresso and vagabondish lifestyle).

  Enstaka delar skulle absolut kunna finna ett hem i undertecknads garderob… men vill då helst se objekten i fråga IRL när jag skall ned till Spanien nästa vecka. Kunde inte få fram listan på butiker, vet månne någon TDC:are här om de har en butik i Barcelona? Much obliged… 🙂

  • Mästaren skriver:

   Får man inte ha dessa trevliga kläder om man fyllt 39? 😦

   • Dandy skriver:

    Tyvärr… vid 40+ förväntas du ha vuxit upp och mognat tillräckligt för att enbart flanera runt i morgonrock, pipa och en välstruken morgontidning!

    Nejmen, jag var sådär ohemult generaliserande och onödigt dryg. 🙂 Måste vara 08:a luften 😐 – skadlig för den vänliga delen av min personliget.

  • laphroaigman skriver:

   Min spanska är inte tillräckligt bra, men jag tolkar informationen som att butiker finns i Madrid och Bilbao.

   • Dandy skriver:

    Tack för snabbt svar, det var behjälpligt!

    Funkar ju gallant att gå in på den spanspråkiga sidan märker jag nu 🙂 Den engelska är lite som en byggarbetsplats av och till.

 4. Magnus A skriver:

  Ta en titt på den tredje bilden, kavaj med en underbart grön färg MEN ser den inte mer ut som en kvinnlig ridjacka? Extrem smal med ordentlig bredd nertill för höfterna? Eller är det bara den hårda uppnålningen som spökar?

 5. Sven skriver:

  Som den fotbollsnörd man är så måste jag fråga; är det inte Luis Figo med den lila näsduken på en av bilderna i slutet till höger?

  Mycket stilfulla kläder f.ö. och man kan bara hoppas att de öppnar i Barcelona också, där jag spenderar betydligt mer tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s