Efterlängtade fredag

Påminner kort om vårt pågående erbjudande hos Andrews Ties.

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Efterlängtade fredag

 1. Lord Sidcup skriver:

  Stiligt! God helg! 🙂

 2. nostalgikern skriver:

  Mycket trevlig slips!

 3. lano skriver:

  Loake skor?

  • Archibald skriver:

   Skorna är köpta 2008 i Zaras butik på Gran Via i Madrid, ur deras Classic serie. Kedjans varuutbud i de spanska butikerna är milsvitt bättre än de svenska, sett till både modeller och kvalité.

 4. Markgreven skriver:

  Ännu en gång grattis till en mycket lyckad kombination. Sval, casual och ändå elegant. Speciellt plus till slipsen med den franska liljan. Utsökt!
  Trevlig helg till alla drönare…

 5. Farbror Blå skriver:

  Med risk för att framstår som småaktig, vill jag dock påpeka att en markgreve på svenska tilltals ”markis” och inte ”greve”.

 6. Korla skriver:

  Vad är detta för kavaj?

 7. N skriver:

  Sorry, men tycker de skorna ser trötta och tråkiga ut, reagerade direkt på den billiga slitna finishen i övrigt gillar jag looken.

  • Lulu skriver:

   Jag reagerade också på hur fula skorna var. Lite Örebro-stekare över dem.

   • chuffnell skriver:

    Lulu: Nu börjar jag bli trött på dig på riktigt. Jag säger inget i sko-frågan, men den stämning som du sprider genom dina inlägg är inte den stämning vi önskar i vårt kommentarsfält. Bete dig bättre, eller bli blockad. ”Men jag får skriva vad jag vill!” kanske du tänker i din fåfänga. Och visst får du det, men om du fortsätter på det sätt som du gör nu, får du göra det någon annanstans.

    Ha en trevlig söndag.
    Chuffnell

   • Lord Sidcup skriver:

    Chuff: Heter någon Lulu, så är väl atonalt, högljutt gnäll det man ska vänta sig? Blockerar du Lulu så kommer Wozzeck som ett brev på posten. Better not go there!

   • Lulu skriver:

    Varsågod och blockera på om du mår bättre utav det. Jag kommer inte att lida.

   • IngNilsson skriver:

    @Lulu: Visst kunde skorna behöva lite skokräm och förvisso gillar jag oxfords bättre, men fula? Inte det minsta. Det vore dock intressant att veta hur kvalitén är på skon, ty den uniformsko jag köpte till min son på Zara höll drygt 2 månader innan pappen tittade igenom fusklädret.
    Med risk för att verka bortkommen, men vad är karaktäristiken på en Örebrostekare, förutom att han tycks ha hyffsad skosmak?

    @Lord Sidcup: Inte är de väl Wozzek vi bör frukta utan snarare att Jack the Ripper kommer och tar Lulu i Herrens tukt och förmaning — i alla fall om man följer Bergs libretto :-). Då blir det stökigt.

    Cheers!

   • Lord Sidcup skriver:

    Nilsson: Nej, det är vad Lulu bör frukta. Vi, däremot, har all anledning att frukta Wozzeck. Och det beror inte på librettot. 🙂

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Lord Sidcup,
    din övertygelse är ju intrigerande så om du har möjlighet att utveckla vore jag tacksam. Personligen tror jag inte att någon här har något att frukta vare sig från vår eller Bergs Lulu, men inte heller från Wozzek, med tanke på att nästintill inga fruntimmer kommenterar inläggen på denna weblog.
    Således torde inga motiv för åsamkande av skada på liv och lem föreligga och ingen behöver rädas. 🙂
    Det sagt får jag tillstå att 12-tonsteknik aldrig varit min musik och såväl Schönberg som Berg och Webern lyser med sin frånvaro i min musiksamling, med just Lulu som undantag.

    Cheers!

   • Lord Sidcup skriver:

    Bäste ingenjörn,

    Det är varken liv eller lem som är i fara. Däremot våra öron och därefter våra sinnen. Jag lyckades en gång ta mig till akt tre av Wozzeck – scenen med det ”vackra röda pärlhalsbandet”. Jag ryser fortfarande och förbannar mitt eget namn för att jag uthärdade så länge. ”Psykoakustiskt trauma” heter det visst. Det botas med riktig musik.

   • Farbror Blå skriver:

    Jag vet inte vad Lulu har för erfarenheter på området att åberopa men begreppet ”Örebro-stekare” syns mig vara en ovedersäglig sociologisk självmotsägelse.

    Om skorna kan man säga, att de är av klassisk snitt. De gustibus non disputandum est.

   • Desmond skriver:

    Fast skorna skulle inte må illa av närkontakt med borste och skokräm… Några behandlingar med en kanske lite mörkare skokräm hade gett snygga skiftningar i nyans. Tycker det är trist när kritik med roliga formuleringar skall leda till avstängning… Håller dessutom med Lulu om att jag inte heller uppskattar modellen fullt ut. Hade kunnat tänka mig den på sommaren möjligen, till ngt i bomull eller linne.

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Lord Sidcup,

    Som jag redan försiktigt angav är 12tonsteknik inte i min smak och ska sanningen fram så är din mening om Wozzek rörande nära min egen. För min del går gränsen för vad jag lustfyllt kan avnjuta i klassisk väg ungefär här:

    (återseendet mellan Elektra och Orest ligger ungefär vid 1:05 och är en riktig pärla i min mening)
    För dina nerver efter Wozzeks härjningar och Bergs plågsamma ljudexperiment ordinerar jag detta:

    Cheers!

   • Desmond skriver:

    Talesättet att musikhistorien börjar med Bach och slutar med Richard Strauss ges ju syn för sägen här… Men tänk på att Also Sprach Zarathustra faktiskt har ett tolvtonstema…

   • IngNilsson skriver:

    Förvisso, bäste Desmond.
    Emellertid får man nog då kalla Strauss för tolftonsteknist ”avant la lettre”, eftersom Schönberg kom med denna musikens kretin först 1921 emedan Strauss lät uppföra Also sprach Zarathustra redan 1896. Dessutom lär Strauss ha yttrat ”Es wäre besser wenn er Schnee schippen würde” om Schönberg med bakgrund av dennes atonala verk.

    Cheers!

   • Desmond skriver:

    Vill bara påminna om ett försonande drag hos Schönberg (jag gillar i och för sig Gurrelieder också) – i sin ungdom ägnade han sig åt att orkestrera operetter, bland annat flera av Lehars. Definitivt drönarmässigt resultat…

  • Archibald skriver:

   @N: Inget att uräkta sig för.

   Det är alltid ett intressant socialt experiment att säga att plagg kommer från tillverkare som folk lärt sig att man ska anse som sämre.

   En frisk fläkt i blogstiltjen 🙂

   Hahhah, ”örebrostekare”, damn Lollo, du måste röra dig i intressanta kretsar 😀

   • Herr Hjul skriver:

    Begreppet Örebro-stekare gjorde min dag. Otroligt festligt, det är alltid kul med Kontradiktioner. Lite Oscar Wilde över det hela.

    Jag blev tvungen att testa på lunchen idag. Jag sa rakt upp och ner till en god vän att den där anskrämliga bröstnäsduken minsann fick honom att se ut som en Örebro-stekare.

    Jag borde valt ett bättre tillfälle än just lunchen, det slutade med att min vän satte maten i vrångstrupen med kraftig hostatack som följd.

 8. Archibald skriver:

  Jag tänker att det kan vara på sin plats att påpeka:

  Oavsett hur mycket anledning som serveras, ska vi eftersträva att tala till varandra, och inte om varandra i kommentarsfältet.

  Diskussionen tenderar annars att ge en lätt kacklig kafferepskänsla.

  • Lord Sidcup skriver:

   Kaffe? Så obrittiskt! Det måste vi undvika.

   • Archibald skriver:

    Du förstår, precis 🙂

   • IngNilsson skriver:

    Bäste Lord Sidcup,
    visst är det obrittiskt så det förslår, men samtidigt rysligt exotiskt och spännande. Jag har låtit mig övertygas av en italiensk kollega att presskaffa är det bästa som det jordiska kan uppbringa skapelsens krona, och i sanning, de få droppar man får när man pressar rekorderligt rostade och fint malda bönor genom ett filter vid 9 bars tryck är utomordentligt välsmakande och skänker konsumenten ett välbehag få andra drycker kan (utan att man blir full på kuppen).

    Vibiemme eller La Pavoni producerar präktiga och ingeniösa apparater för ändamålet som jag varmt kan rekommendera. Strikt taget tillstår jag gärna att just presskaffe ligger mig bättre vid cigarrnjutning än te, även om det senare är att föredra vid en mustig brittisk osåsad blandning till pipan.

    Även den turkiska varianten är delikat, men närmas med största försiktighet eftersom det vanligen sitter räjält med sediment i koppens botten.

    Cheers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s