Nedräkning TDC-slipsen…

Klockan 12 idag släpps The Drones Clubs slips på Tieroom.se, tillsammans med resten av ullkollektionen. Den klassiskt breda slipsen åtföljs av en smalare variant och den fylliga flugan enligt TDC-standard. Niclas på Tieroom råkade av misstag publicera modellen i webshopen för några sekunder förra veckan. Under det korta ögonblicket köptes ett exemplar av slipsen.

”Jag upptäckte Tieroom.se för ca ett år sedan. Efter en tids jakt efter ullslipsar, vilka skulle överensstämma med en rad kriterier som uppbyggnad, yttextur färg, mönster, men framförallt ett överkomligt pris, framstod ullkollektionen Notch som en skänk från ovan.

Min vana trogen har jag vid upprepade tillfällen utsatt tierooms kreativa team för åsikter om de uppräknade önskemålen, och många tankar och idéer har bollats fram och tillbaka. Under slutet av förra året kläcktes till idén att jag skulle få göra en egen modell.

”Archibald”, är utformad med de absoluta kostymbasfärgerna grått och blått i åtanke. Den går i mitt tycke även suveränt bra ihop med bruna toner. En lätt ruggad ullflanell i kombination med ett sobert, lagom rörigt rutmönster, signalerar ett medvetet val och diskret elegans.

Flugan har jag gett en aningen fylligare bredd för ett något mer uppkäftigt intryck. Flugan är ofta såväl ett tydligt statement, som ett mycket stilmedvetet val av accessoar. Den skall inte passera obemärkt.”

Archibald Mulliner

The Drones Club

Det här inlägget postades i Inspiration, Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Nedräkning TDC-slipsen…

 1. Mycroft skriver:

  Strålande!

 2. swedeflyer skriver:

  Vackert!!
  Kommer absolut att inhandlas! 🙂
  När kommer det ett tygmärke med TDC märket att sätta på club blazern?

  Bästa hälsningar
  /Charles

 3. Henrik skriver:

  Såg verkligen fram emot lanseringen av de nya ullslipsarna, men blev helt klart besviken. Varför släpper man en kollektion som fullständigt skriker HÖST i mitten av april? Jag hade sett fram emot snygga ullslipsar i ett mer vårlikt utförande. Ljusare duvblå, grå och omättad gröna nyanser och lite tunnare material hade varit perfekt. Till och med rosa och sandfärgad ull hade varit uppskattat! Men så kommer det mer murrigt brun tweed lagom tills de plaggen skall hängas ned i källaren. Trist.

 4. Henrik skriver:

  För att illustrera ovanstående besvikelse, hade jag föreställt mig mer sådant här:

  http://gentlemenstandard.blogspot.se/2012_01_01_archive.html

 5. Mr. Fredd skriver:

  Väldigt snygga alster men i likhet med vad flera tidigare påpekat så känns det snarare som en höst/vinterkollektion än en sommar dito.

  För egen del hade jag även sett att stickade slipsar tillförts till utbudet.

  Mr F

 6. Mycroft skriver:

  En fråga. Kommer slipsen/flugan endast finnas under en begränsad tid eller ingå i tierooms ordinarie sortiment?

 7. Herr Hjul skriver:

  Idag mötes jag av en gråmulen himmel när jag tittade ut över parken utanför mitt fönster. Det föreföll som en ypperlig dag för att bära min nyinköpta TDC slips.

  Jag gillar känslan i slipen, förövrigt min första från teiroom.se. De mörka gråblå tonerna i tyget kändes helt rätt en dag som denna, med en temp kring 10 C. Men den kommer kännas helt fel när våren kommer igång på alvar. Jag ställer mig också lite undrande till dessa tunga färger vid den varmare årstiden. Men som sagt, en härlig slips. Till hösten kommer den att komma väl till användning.

  • Archibald skriver:

   Jag håller helt med dig angående färgsättningen och känslan.

   Tanken var faktiskt att kollektionen skulle lanserats redan tidigare i vår, men, produktions och leveranslogistiken styrs tyvärr av så mycket mer än den egna viljan och ansträngningen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s