Vintagemode 1920 – 60-tal


Det är ofta intressant att följa de länkar som leder till oss. Ett klick under lunchen förde mig oväntat till en lite oansenlig men trevlig oas av nostalgi. Ett härligt galleri av gamla butikskataloger, inscannade till digitalt format utgör trevlig läsning. Letar du efter en helt ok sida för vintageinspiration, besök William Försth.

Det här inlägget postades i Livsstil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vintagemode 1920 – 60-tal

 1. Jonas skriver:

  Kul och lite annorlunda tips. Tack!

 2. V skriver:

  Vilken inspirationskälla! Jag rekommenderar att kika i Höst/vinterkatalogen från NK, anno 1926. Många schyssta utstyrslar och rejäla yllebreeks.

 3. Calle Flygare skriver:

  Försth beskriver i sina länkar TDC som ”okej sida”, TDC svarar med att kalla Försth för ”en helt ok sida”. Det är lite humor på något sätt.

 4. MFS skriver:

  Hälsar mig själv välkommen i kommentatorfältet även om jag är en frekvent läsare och uppskattar bloggen. Bemödar mig sällan att påpeka språkligt bruk men i detta fall så kanske det kan vara på plats att påpeka defintionen av Nostalgi. Ett ord som härstammar från posttraumatisk stress under krigen (1800-tal) och begreppet, som enklare skulle kunnat beskrivas som extrem hemlängtan, kom att definierades Nostalgi. I folkmun syftar vi vid användatet av ordet kanske mer på när vi romantiserar minnen från barndommen. Hoppas att ni läser detta på rätt sätt och inser att min avsikt är endast att upplysa och inte kritiersa. Och återigen tack för intressant läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s