Dagens begär

Det är alltid farligt att följa länken i ett av de otaliga nyhetsbrev som dimper ner i inboxen med jämna mellanrum. Idag väcktes ett av de där begären jag fram tills då inte visste existerade. Junghans, Max Bill Chronoscope…

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Dagens begär

 1. Andy skriver:

  Sjukt snygg! Delar begäret!

 2. Mästaren skriver:

  brukar inte bry mig så mycket om klockor har hittat en som jag är nöjd med.
  Men detta var riktigt snyggt. Begäret ökar!

 3. Herr Hjul skriver:

  Väldigt trevlig, pris?

 4. Markus N skriver:

  Mycket snygg och föredömligt stilren. Storleken på 40 mm är dock lite väl tilltagen, men det är ju kronografens signum nu för tiden. Undrar om den designades i den storleken i original eller om den växt senare?

 5. Goretexmannen skriver:

  Jag kan aldrig riktigt bestämma mig för om de där är jäkligt snygga, eller om de ser ut som en väggklocka från någon 60-talsflygplats som var tänkt att vara ljus, modern, öppen och framåtsträvande men som bara blev en öken av betong…

  • Fläderblom skriver:

   De ser ut som väggklockor från någon 60-talsflygplats som var tänkt att vara ljus, modern, öppen och framåtsträvande men som bara blev en öken av betong. Just därför är de snygga.

 6. Wiktor skriver:

  Ack dessa begär att man alltid ska råka ut för dom. Det är alltid samma sak, och alltid lika svårt att släppa tanken på just den där grejjen. Jag var snuskigt nära att köpa mig ett svärd för några årsedan. För tok mycket pengar dessutom. Så här i efterhand så känns just det bra. Men den där klockan skulle jag nog ställa upp på en hel del för att komma över.

 7. Goretexmannen skriver:

  En klocka kan du i alla fall bära på gator och torg utan att råka i klammeri med ordningsmakten!

 8. T. Smitherine skriver:

  Funderar på om inte nästa dinka blir en Kemmner. Är nån av herrarna som har några erfarenheter?

  T. Smitherine

 9. Andreas skriver:

  Mycket trevligt val av klocka som gör sig riktigt bra på den tunna mesh-länken.

  Värt att tänka på är att en klocka på 40mm med så mycket tavla i förhållande till boett uppfattas ofta betydligt större men pga de korta bandhornen blir den fortfarande väldigt bärbar även på mindre handleder då den inte ”äter upp ” hela handleden.

  • Archibald skriver:

   Konstaterade samma sak efter lite surf-research. Skulle gissa att 36 – 38mm kunde vara optimalt. Det är till stor del de tunna kanterna/vida urtavlan som tilltalar. Allt i kombination med tunna index och visare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s