Fyra mönster

Är tillbaka på arbetet efter en veckas sjukfrånvaro. Jag brukar klara mig undan diverse influensor och förkylningar. När något ändå får fäste, tar det istället tag ordentligt. Denna gång: Lunginflammation. Läkaren på vårdcentralen konstaterade kort att jag även gått med den en tid.

Jag kommer osökt att tänka på det återkommande tramset om män och förkylningar. De få gånger jag anser mig vara sjuk, då är jag sjuk.

Diskussionen om konditionstränings vara eller ej dyker då och då upp här på TDC. Tydligen hade jag god fysisk kondition att tacka för att det hela inte blivit värre än vad det var.

Fortfarande något matt i kroppen, kom morgonens val att resultera i två olika rutmönster, ränder, och prickar.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Fyra mönster

 1. IngNilsson skriver:

  Det är ju väl att du är på benen igen. En lunginflammation skojar man inte bort, normalt sett.
  Vad klädselkombinationen beträffar är jag dock tvehågsen. À ena sidan gillar jag i princip alla klädesplaggen skarpt men om sanningen ska fram tycker jag att det blir lite mycket mönster. En vit eller ljusblå skjorta med i enfärgad näsduk i ton, vore nog mer mitt eget val — eller som alternativ en enfärgad kavaj. Men jag kanske är lite väl konventionell eller rätt och slätt feg.

  Cheers!

  Ps. Jag gjorde f.ö. ett litet experiment med luddborttagning på tröjor som jag fotograferade. Det kanske vore intressant att publicera om intresse finns.

 2. Lord Sidcup skriver:

  Som vanligt en utmärkt komposition!

  Krya på dig, drönarbroder!

  /Spode

  PS. För övrigt är träning livets mening. Det är inte målet som gör mödan värd, utan träningsvärken.

 3. V skriver:

  Stärkande promenader i den svenska snålblåsten gör under för ett bra grundförsvar mot allehanda åkommor. Sen ska man väl, som drönare, inte överdriva med träningsmanin (om än stiligt genomfört med Lordens Boye-parafras).

  I övrigt en trevlig klädsel. Man stör sig lagom mycket på mönsterkombinationen, vilket jag uppskattar. Ett annat drag är ju att överkombinera mönster och, exempelvis, bara köra randigt på samtliga synliga plagg. Det kan både falla väl eller falla pannkaka, beroende på tycke och smak.

 4. Sir Rattigan skriver:

  Inspirerande komposition!
  Hälsning från ett soligt Milano

 5. Fläderblom skriver:

  Det var lite i rörigaste laget för mina ögon. Med enfärgad skjorta och enfärgad slips tror jag att ensemblen hade varit delikat. Nu blev den epilepsiframkallande i stället.

  Litteratur och alkohol har räddat mig från sport, förkylningar, influensor och annat elände. Sammanlagt har jag haft sju dagars sjukfrånvaro under 18 års förvärvsarbete. Samma period har jag tillbringat noll timmar på gym eller löparbanor. Fet är jag inte heller. Träning är klart överreklamerat.

 6. LL skriver:

  Detta gillas skarpt! Tycker att mönsterkombinationen inte alls är jobbig, snarare anser jag att man lägger märke till de olika delarna på ett splendid vis. Top class! Krya på dig!

 7. Mycroft skriver:

  Stiligt! Dock kommer här en lite underlig fråga. Om man bär slips under till exempel en tröja, så buktar slipsen ofta ut på ett fult sätt under tröjan när man sitter ner, hur avhjälper ni detta? Har testat att sticka in den lite i skjortan, men då buktar den ut där man sticker in den istället.

  • Archibald skriver:

   Det oslagbart mest stilfulla sättet att få bukt med den vanliga problematiken du nämner, är faktiskt att helt och hållet bara ignorera dess existens 🙂

   • Mycroft skriver:

    Fantastiskt, det är så jag i brist på andra lösningar hittils har gjort. Alltid bra att vara omedvetet stilfull 😉

  • Fläderblom skriver:

   Om man vet att tröjan inte kommer att avtagas kan man knyta slipsen alldeles för kort. Det brukar eliminera problemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s