Lädervård

Vi påminner ofta om vikten av att vårda skor av läder. Detsamma gäller givetvis för alla andra lädervaror du äger, där väskor är en kategori som så här års ofta utsatts för hårda prövningar. Jag har en mycket pragmatisk syn på det hela, och har här använt mig av väldigt enkla medel. Väskan på bilden har de senaste månaderna utsatts för stänk av vägsaltsmättade stänk av snöslask och diverse smuts från vägbanan.

Då väskan redan i utgångsläget var insmord med en ofärgad skoputs från Saphir, har den klarat sig galant, och bara antagit en aningen mörkare mer väderbiten ton på de mest utsatta områdena. Det bidrar snarare till vädjanden charm.

Idag fick sig väskan en snabb tvätt med hjälp av en lätt fuktad scotchsvamp, och lite vanlig oparfymerad fet hårdtvål, egentligen avsedd att tvätta händerna med. Här avlägsnades smutsen som lagt sig utanpå lädret, och fläckvis torkat ut det något.

Efteråt smorde jag in väskan med en skvätt gammal ofärgad läderbalsam från Woly. Tuben är sannolikt en uråldrig rest ur de ärvda resterna av svärfars skovårdsarsenal.

Fettet från tvålen och läderbalsamet skyddar nu väsklädret från att ny smuts skall få fäste, och lädret har fått en ny hälsosam lyster.

Bild | Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lädervård

  1. Philip skriver:

    underbart! skinnvård är bland det mest avslappnande och meditativa som finns. var inte rädd för att, med en mjuk borste avlägsna den mer ingrodda smutsen. För väskor och de flesta skor har jag funnit Gold qualitys läderfett och för det mer intorkade, GQ läderolja. För kängor som ska ska ta hårdare smällar är Dr Martens wonderbalsam fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s