I kategorin: När jag blir rik

Morgonrock i Royal Army Medical Corps färger.

Att bo i lägenhet ifrån tiden innan funkisen blev megalomanisk har sina fördelar.Man har takhöjd nog för att biblioteket ska rymmas, de grundläggande materialvalen är ofta ypperliga och vem kan säga nej till stuckatur?

En av få små nackdelar är att man under vintermånaderna får det vi brukar kalla tweed-vänlig inomhustemperatur. Det fungerar bra på dagen men på natten behöver man ofta extra förstärkning i form av en pyjamas, och en morgonrock är inte heller fel.

Tyvärr har jag ännu inte hittat någon kombination pyjamas/morgonrock som jag är nöjd med, och jag vet varför. Boven är Derek Rose och deras förträffliga regementesrandiga kombinationer. I jämförelse med dem känns de mesta andra alternativ så tråkigt och undermåligt. Men £285 för ett set… det blir nog nästa månad.

Matchande pyjamas

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till I kategorin: När jag blir rik

 1. Johan H skriver:

  Funkisen har ofta rymlig takhöjd, det är det som följer efter i miljonprogramen som inte har det. Jag bor i 40-talsfunkis, har strax under 3m i höjd och snor-kallt på vintern. Flannelpjamas och ”dressing gown” är ett måste hos oss.

  • Gussie skriver:

   Den tidiga funkisen (med sin inspiration ifrån klassisicmen) räknar jag till innan funkisen blev megalomanisk.

 2. Per skriver:

  Den vanliga myten att alla drönare är miljonärer. Skönt att även ni öppnar upp och lägger alla korten på bordet!

 3. Lulu skriver:

  Funkis hit och funkis dit. En äkta drönare bor i torp, lågt i tak som i en drängstuga. Laga mat på vedeldad spis och inomhustemperaturen följer med årstiderna.

  Trevlig ny design på sidan!

 4. Archibald skriver:

  Tyvärr har alltför många en märklig inställning, att klädstilar kräver en viss social bakgrund. Där är slips, kavaj, näsduk och välkammat hår troligtvis ett av de bästa exemplen.

  Sen, vidare, menar man ofta att personer utan den ”rätta” sociala bakgrunden, klär sig i stilen ovan endast för att fösöka få omgivningen att tro att de är, rika, adliga, ”bor på Östermalm” eller liknande.

  Att klä sig i kostym och kavaj för att det är de kläder man helt enkel trivs bäst i, och att det rör sig om ett geniunt intresse, brukar vara en förklaring man i de fallen istället har svårt att förstå eller ta till sig.

  Jag brukar jämföra det med att en del människor lägger ned sin själ och betydande pengar på att köra en påkostad bil av särskild modell, motor, osv. osv. Vilket anses fullt naturligt, och ofta lite imponerande.

  Andra tycker helt enkelt om kavajer, kostymer, skor, klockor… Samt har väldigt specifika åsikter och kunskaper om hur de vill att dessa ska se ut och passa.

  Att det senare intresset enligt min erfarenhet och övertygelse, rätt framfört, sedan kan hjälpa dig framåt och uppåt i yrkeslivet, är nästa dimension i resonemanget.

 5. Mästaren skriver:

  Klär upp mig gör jag till fest!
  Smokingen, Fracken eller något annat festbetonat plagg tas på man piffar lite extra.

 6. Lord Pesherton skriver:

  Fick i julas en morgonrock från Pelle Vävare. Har under många års användande av morgonrock mest sett det som ett ”slit och släng”-plagg, och tidigare dito från Hemtex fyllde ändå sitt syfte i form av att värma och skyla. Men, säg den materialknarkare som är helt tillfreds…

  Hade önskat mig en rock, med hyfsat tydliga preferenser på utseende och material men inte stakat ut något särskilt märke. Det finns säkerligen det som är mer exklusivt och värre, men skillnaden är ändå påtaglig. Hela rocken är tyngre, mer omslutande och ger även ett lyft för ögat. Kompat med den ljusblå pyjamas som står på inköpslistan och ett par sköna tofflor kommer det säkert lyfta upplevelsen mer därtill.

  Är det någon som kan tipsa om bra tillverkare vad beträffar pyjamas och tofflor? 🙂

 7. Jonathan Humlegård skriver:

  Kan varmt rekommendera Drake’s of London black watch-mönstrade morgonrock för den som planerar att investera i en morgonrock som gör livet lite, lite angenämare att leva… Perfektion!

  http://www.drakes-london.com/accessories/gowns/gentleman-s-wool-dressing-gown

 8. Al skriver:

  Fick liksom Lord Pesherton en morgonrock från Pelle Vävare i julas. Underbar sak i glencheckrutig tjock frotté och breda slag.

  Skulle gärna komplettera den med en pyjamas likt Derek Rose’s. Minns att Dr John Watson bär en sådan i BBC’s moderna tappning av Sherlock Holmes. En serie värd att se enligt min mening!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s