Indigo

En näsduk av flortunn indigofärgad bomullspoplin står för dagens guldkant.

* * *

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Indigo

 1. Ing. Nilsson skriver:

  Trevlig kombination, men det ser ut som om din nästduk är sönder.

 2. Pichao skriver:

  Jag gillar slipsen!

 3. Mästaren skriver:

  Sen angående tyska filmstjärnor får väl denna karamell sägas överlägsen:

  Frid

 4. Alistair skriver:

  -Snyggt. Särskilt näsduken.
  Brunt med blått är en väldigt smakfull kombination och nej, det ser inte ”slarvigt” ut.

  Apropos Zarah Leanders tyska karriär så föredrar jag hennes ”Ich weiss es wird einmal ein Wunder gescheh’n”. Vackert så det förslår.
  Annars brukar ”Sången om syrsor” vara ett givet allsångsval efter tillräckligt mycket ”innanför västen”. Kvaliteten på min alt samvarierar med antalet DM:s jag lyckas få i mig. Oklart om det är ett bra eller dåligt betyg. Jag brukar sällan notera omgivningens intryck.

  MVH
  ~Alistair

  • Ing. Nilsson skriver:

   Nej, inte slarvigt utan trasigt. Vidare är det förvisso inte min egen preferens att proppa ner näsduken i bröstficken utan minutiöst vikt den först, men jag har full förståelse för att en drönare väljer att exponera sprezzatura på detta sett.

   Vad musiken beträffar glädjer det mig måttlöst att Zarah Leander åter uppmärksammas. Dock när vi rör oss i denna genre, vore det nästintill kriminellt att inte i förbifarten även minnas följande utmärkta stycken:

   http://www.youtube.com/watch?v=JneRcCVVSM8 *

   http://www.youtube.com/watch?v=Ihzj929kYGQ

   Cheers!

   *Hela filmen ”Der Blaue Engel” hittar man f.ö. här:

 5. Calle Z skriver:

  Ahh…gällande låtvalet? verflixt gut! 🙂

  Lite oviktig information: förutom Dubstar så har även följande grupper gjort sina versioner av I’m in Love with a German Film Star: Pet Shop Boys & Sam Taylor-Wood, Burnt Out Stable Girl, Kish Mauve, Rufus G Poindexter, Foo Fighters, Linoleum, The Names, Sushirobo, Katell Keineg & Nina Hynes, Chris Whitley, Katsen, Antonio, The Glimmer Room, P4, Dave Clarke (http://www.thepassions.co.uk).

  Säger väl något om denna musikpärla från det glada åttiotalet…

  Apropå Zarah Leander så tillhör inte det riktigt min kategori av favoritmusik, även om man stöter på henne ibland när t ex jag och grabbarna har våra ”tyska aftnar” bestående av bl a lederhosen, wiener schnitzel, jeagermeister m m. Mycket tysk musik förekommer då minst sagt…

  Kommentar till bilden: noterat. Sorry Archibald, men musiken är viktigare så skrivkrutet hamnar där 😉

 6. Andreas skriver:

  Very nice!

  Får lite Agnelli vibbar över kombinationen grå glencheck slips och mellanblå skjorta…Dock endast positiva och näsduken var klockren.

 7. Magnus skriver:

  När får vi se ”Mästaren” och ”Ing Nilsson” lägga ut bilder på sina egna klädkreationer?
  Fler än jag skulle nog önska inspirationsråd av er så att det varken blir ”slarvigt, nedproppat eller trasigt”…

  • Lord Sidcup skriver:

   Hear, hear! Och gärna något oxblodsfärgat!

  • Ing. Nilsson skriver:

   Bäste Magnus,
   För min del vore ditt f inte alls besvärligt eftersom jag är stolt ägare till både spegel och mobiltelefon med fotografimodul. Problemet är bara att jag är oförmögen att tekniskt bifoga ett elektroniskt fotografi med mina kommentarer. Om möjligheten, men framförallt allmän önskan fanns, skulle jag dock inte se några etiska hinder. Emellertid skulle det inskränka sig till klädkombination eftersom jag inte är så bevandrad i klädkreation.

   Det sagt, vill jag naturligtvis söka undanröja de tvivel som uppenbarligen uppstått rörande min uppfattning om den publicerade bilden. Jag tycker att klädkombinationen är väldigt trevlig och skulle absolut inte ha något emot att själv klä mig i densamma. Det som artikeln rörde var dock näsduken och då fann jag det för gott att påpeka att det i alla fall ser ut som att näsduken är trasig. Detta hade dock inte varit lika synligt om den vikts istället. Men som sagt, det är inte alls omöjligt att detta är en väl kontemplerad och preparerad detalj från Archibalds sida för att uppnå ett visst mått av nonchalans och smaken kan man inte tvista om.

   Faktum är att när jag tänker ett varv till så är det kanske så att fullständigt fulländade munderingar i säkra kombinationer blir långtråkigt med tiden och skulle verka negativt på denna webloggs attraktionskraft 😉

   So by all means TDC, keep up the good works!

   Slán!

   • Algy skriver:

    Det var tamejfan det finaste jag hört sen jag konfirmerade mig.

    Vill du ha ett fikon?

   • Ing. Nilsson skriver:

    Fikon? Jo, tack bara det är i cognac så är jag inte kräsen 😉

   • Mästaren skriver:

    Ska instämma i lovsången av ovan klädsel, ja till och med av näsdukens textur och färg. Min kommentar av slarvighet var en påspädning av ingenjörens komentar. Basta!
    – Personligen hade jag mycket gärna haft ovanstående klädkreation på mig en dag på kontoret. Ja i min storlek förstås! Dock hade jag helt sonika vänt uppochned på näsduken så att sömmar och fransar fanns i fickan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s