Intressant iakttagelse

I slutet av förra sommaren skrev jag ett inlägg med tankar om framtiden, baserat på eget tycke. Temat, en skräddad klassisk stil i en monokrom tappning, med aningen mer attityd och rock’roll. Igår trillade det in ett reklammail från en av de större klädkedjorna i sverige.

”En av de stora modetrenderna för herr denna vår, är en sofistikerad rockstil där du mixar den klassiska blazern med stilren och otvättad denim. Färgpaletten går i minimalistiskt svart och vitt som kan användas till alla nyanser av blått och grått…”

Visserligen pratar man tydligen i mode och trendkretsar i termer av att saker är ”so last next year”. Vore dock synd att påstå att jag har den insynen i branschens framtidsplaner. Oavsett vilket, ett sammanträffande. Får vi rent av se fler svarta broguekängor i butikerna till hösten?

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Intressant iakttagelse

 1. Markgreven skriver:

  Det är alltid hårt att vara trendsetter. Betänk dock att det inte är långt mellan ”först med det första” och ”sist med det sista”. Extremerna snuddar alltid vid varandra…

 2. Alistair skriver:

  Och att vara ”moderiktig” eller ”trendig” är, för egen del, sällan (aldrig) något att eftersträva. När jag tittar på gamla bilder från 80-talet, då jag försökte vara något så när ”moderiktig”, så slås jag av hur otroligt vis man kan bli av erfarenheten….

  MVH
  ~Alistair

 3. Archibald skriver:

  Till båda kommentarer ovan; helt sant. Jag strävar inte efter att vara inne, först eller att sätta trender. Jag ser det heller inte som ett mål i sig att aktivt avstå vad som kan ses som ”inne”, för att följa något annat rättesnöre. Tyckte det hela var så skrattretande överensstämmande bara 😉

  Jag läste ett citat på en påse nyligen. Det beskriver min inställning väldigt träffsäkert. Gick ut på något i stil med ”Klä dig för ditt eget höga nöjes skull, inte för att behaga andra”. En glädje som för det mesta förgyller starten på dagen 🙂

 4. Mästaren skriver:

  Svart är det nya bruna eller?
  Trodde inte drönare eftersträvade Rock n’ Roll men fel hade jag.

 5. Alistair skriver:

  Kan så vara.
  Ibland är det bara smuts/repor på glaset samt en usel fotograf som gör att det ser värre ut än vad det är. Dock är skicket i allmänhet och urtavlans skick i synnerhet absolut avgörande för värdet och samlarattraktiviteten. Ett ”risigt”/trasigt urverk går faktiskt i de flesta fall att ordna till, framförallt till vanligare urverk (vilket cal.561 automatverket i en Pie-Pan relativt sett är). En risig urtavla dock är en…risig urtavla= inte attraktivt= minskat värde. Utbytesrtavlor i bra skick är svårare att hitta än delar till urverk på marknaden till många ur, så ock till Omega Pie-Pans från 60-talet.

  Annars är ju Omega Pie-Pans i rostfritt stål väldigt trevliga ur. Tänk dig en sådan med ett rostbrunt krokodilarmband! Skulle mycket väl kunna tänka mig en i rätt skick på urtavlan till ungefär det priset (+20 till 25% beroende på skicket i övrigt).

  MVH
  ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s