Blazer av kokt stickad ull

Jag har mer än en gång lovordat satsningen ”The Tailoring Club”. Några tycker att modellerna inte faller dem i smaken. Andra att kavajerna är aningen för korta, att översta knappen sitter aningen för högt. På mig sitter de precis som jag vill ha en kavaj. Som sydda efter min kroppsform och önskemål om ärmlängd, etc. Detta helt utan skräddarändringar.

Jag väljer att än en gång kommentera detta, då jag anser att det är ett betydande steg i rätt riktning för svensk konfektion i mellanprissegmentet. I mina ögon otroligt omsorgsfullt skurna plagg och konstruktioner med kvalitetstänk. Snart kommer vårens uppsättning av plagg, där diamondflugor och lätta högkvalitativa tygkvalitéer utlovats från säker källa.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Blazer av kokt stickad ull

 1. backeby skriver:

  En tumme upp för en välkomponerad komposition!

 2. laphroaigman skriver:

  Jag har motsvarande erfarenhet vad gäller skjortorna från TTC, suverän passform och mycket bra kvalitet.

 3. O- skriver:

  Slips till jeans?
  Flätat läderskärp till mockaskor?
  Manschettknappar till uddakavaj?
  Manschettknappar till jeans?
  Sportklocka till kavaj?

  Jag får inte ihop det här alls. Är det en poäng bakom alla dessa övertrampen eller hur lyder resonemanget? Har verkligen svårt för detta då du på överkroppen bär en outfit och på underkroppen en helt annan.

  • R skriver:

   Och jag har svårt att förstå hur en såpass mossig bakåtsträvare som ni hittar ut på internet. Alla så kallade stilregler kan enligt mg brytas om detta görs med stil och känsla.

  • Mästaren skriver:

   Jag får ihop det alldeles utmärkt.
   Trevlig kombination!
   Detta är väl ändå en blogg för inspiration?
   Inte en som finns till för att visa på olika mer eller mindre mossiga stilregler?
   Nu börjar jag snart (men inte ännu) börja med jeans på jobbet igen.
   Med ovanstående som strålande förebild.

  • Lord Sidcup skriver:

   ”Slips till jeans?
   Flätat läderskärp till mockaskor?
   Manschettknappar till uddakavaj?
   Manschettknappar till jeans?
   Sportklocka till kavaj?”

   Dessutom har han en flygande, rosa elefant strax över sin vänstra axel, iförd smaklösa gröna byxor.

   Äppelkaka Petrograd serveras alltid med kamel.

   /Spode

  • Johan skriver:

   Hur många använder en dylik klocka när de sportar, månne?

 4. Fläderblom skriver:

  Stefan Löfvén. Med intill visshet gränsande sannolikhet kommer han i morgon att väljas till ordförande i Sveriges största parti (till medlemsantal och antal riksdagsplatser).

  När han skall visas upp för pressen och folket står han där med okammat hår, skor av Ecco-snitt, gråblank kavaj i Dressman-stil, ful button-down-skjorta, med knäppta kragknappar och utan slips. Han får Göran Persson att framstå som välklädd.

  När skall ett svenskt riksdagsparti få en välklädd partiledare igen? Det var ett tag sedan sist. Vi får hoppas att Löfvén skärper sig när han väl blir vald. Jag skulle faktiskt själv kunna ställa upp som hans personliga rådgivare i stilfrågor, gratis. Då skulle vi få se en pomaderad partiledare i tredelad grå kostym, randsydda skor, slips och riktig skjorta. För övrigt tror jag att han skulle klä bra i tweed och fluga.

  • JP skriver:

   Hear, hear!

   En liknande diskussion har vi haft tidigare här på TDC om svenska politikers (brist på) stil. När det gäller en Metall-ordförande så ger det antagligen nödvändig legitimitet att klä sig som ”vem som helst”, skulle han dyka upp i randsydda skor och kvalitetskostym skulle han nog ha svårt att bli tagen på allvar av gubbarna på golvet.

   Den ende i svensk politik som kan kallas välklädd enligt mitt tycke är Jan Eliasson. Det är talande att han tillbringat större delen av sitt vuxna liv stationerad utomlands.

  • Mästaren skriver:

   Tyvärr är det rätt många som får GP att framstå som välklädd….

  • Lord Sidcup skriver:

   SL har varit ordförande för Metall. Jag betvivlar i mitt stilla sinne att det hade varit någon fördel för honom att klä sig drönskt i den positionen.

   JP nämner Jan Eliasson, som ju faktiskt har varit diplomat större delen av sitt liv. I den positionen är det av nöden att man klär sig korrekt.

   Den intrassantast klädda ”partiledaren” är väl för övrigt Alexander Bard?

   • Algy skriver:

    Jag håller fullständigt med i analysen av Löfven (inte Löfvén, accenten har han självmant övergett). Han ser för jäklig ut och borde åtminstone skaffa sig en blazer som har en någorlunda kvalitet. Vad det gäller ”gubbarna på golvet” tror jag att de ger blanka fan i vilken nivå det är på metallbasens kläder – det är arbetet han gör för dem som räknas. Kunde Saab-arbetarna omfamna Victor Müller och hans (överdrivet använda) kritstreck ska nog Stefan Löfven komma undan med en tweedblazer och en snygg uddabyxa. För övrigt tvivlar jag på att svensken i gemen kan skilja en skokonstruktion från en annan, så även en randsydd historia kan antagligen slippa igenom utan att dra blickarna till sig genom att vara alltför ”extravagant”.

    Vad anser ni förresten om den nya amerikanska politikertrenden: att möta väljarna i bara skjortärmarna?

   • Lord Sidcup skriver:

    Vad gäller Müller, så företrädde han inte jobbarna. Det ligger säkert en del i det du säger, men det finns en viss antikultur när det gäller kostym och dylikt bland många människor.

   • Algy skriver:

    Victor Müller företrädde förvisso inte arbetarna direkt men han var populär bland SAAB-anställda för sitt slit med att försöka rädda företaget. Att han var en klädsnobb som plockade ut massvis med pengar ur bolaget var av underordnad betydelse. Hade han inte visat så mycket hjärta som han gjorde hade hans sprättiga stil säkert retat gallfeber på dem ”på golvet”.

    Jag tror att de flesta förstår att man måste ta seden dit man kommer och inte stå med blåstället på i riksdagens talarstol. Inte för att det kommer att vara aktuellt för Löfven, men i alla fall…

   • Ing. Nilsson skriver:

    Vad Victor Muller beträffar är hans klädsmak nog att tacka hans corporala* bakgrund, utbildning (jurist) samt att han ledde McGregor Fashion Group under 90-talet. Vidare tror jag att han klarar sig ur den sartoriala jantelagen pga att han är utlänning och, som redan sagts, försökte göra något åt SAAB. Däremot ser han alltid ut som en holländsk mäklare i fastigeheter eller värdepapper, men det är ju inte alltid fel.

    Cheers!

    * Han var bl.a. medlem i Leidse Studenten Vereniging ‘Minerva’.

  • Algy skriver:

   Button down-knapparna bär även jag alltid knäppta, något annat är inte aktuellt. Att knäppa upp dem andas lite väl mycket det svenska modemagasinet ”King”. Usch och fy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s