Grå måndag

* * *

Det här inlägget postades i Bilder, Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Grå måndag

 1. C skriver:

  Det är till synes en mycket trevlig näsduk och det ser även ut att vara av gedigen tjocklek. Var finner man en sådan?

  C

 2. Johan skriver:

  Vackra skor!

 3. Ing. Nilsson skriver:

  OT: Bespoke shoes

  Har någon här testat eller har erfarenhet av Adler shoes? Enligt vad jag kunnat googla fram rör det sig om ”bespoke” den mening att man själv gör en (gips?-)avgjutning av fötterna som skickas till företaget för att de ska kunna göra en personlig läst. Det låter för bra för att vara sant, men samtidigt har jag inte kunnat hitta några negativa recensioner som gör att man kan avfärda dem helt…

  http://www.adlershoes.co.uk/

  • Väldigt intressant! Om det är god (eller i alla fall hyfsad) kvalitet på lädret så är det rent löjligt billigt.

  • Mästaren skriver:

   Kikade runt aningen slarvigt på denna hemsidan, ingenstans ser jag tillverkningsland.
   Det kan man iochförsig strunta i. Men en sweatshop på den Indiska landsbygden kan ju med lätthet tillverka både det ena och det andra. Eller Kina? Med viss erfarenhet av måttbeställda skor (billigt kina) så skall man nog ta sig lite i akt. Hur ska man förklara att det inte känns helt OK när man skickat in sin fot (se också kommentar nedan grån Olof).
   Hur bra är lädret? Allt är inte bra för att det är tillverkat efter mått!
   Skeptisk – men samtidigt Lycka till om du ger dig i kast med dessa…

   • Ing. Nilsson skriver:

    Utan tillförlitliga referenser, kommer jag att hålla mig till C&J som vanligt – med eller utan livremmar på skorna 🙂

 4. Lulu skriver:

  Jag förstår inte varför du har de där gräsliga jeansen på dig.

  • Johan skriver:

   Själv tyckte att de jeansen gjorde sig ovanligt väl till den öveiga klädseln. Jeans kan ofta vara snyggt tycker jag, om man skippar de med hål i.

  • Henrik skriver:

   Jag gillar verkligen jeansen. Färgerna i hela kompositionen är dessutom riktigt fint kombinerade. I och för sig är jag ingen stor beundrare av uppvikta jeans, men det får går när resten ser så bra ut.

   /Henrik

  • Ing. Nilsson skriver:

   Så, så. Lite hyffs får man väl kosta på sig även om det är fullständigt obegripligt varför en lebeman väljer att blanda i övrigt väldigt trevliga persedlar med grov- och arbetskläder. Är det detta som kallas ”fusion” kanske? Själv har jag vid tillfälle burit en overall till slips – jag besökte ett bygge och ville inte smutsa ner kostymen. Det kanske är en liknande övning som är förestående när fotografierna ovan togs?

 5. Olof skriver:

  Ing. Nilsson – Vet inte hur det är med dig, men när en webshop toksnor produktbilder rakt av från bland annat John Lobb, G&G och Berluti så ringer det i alla fall en varningsklocka hos mig. Bara att tillverka själva trälästen efter kundens fot, vilket krävs för bespoke, kostar betydligt mer än skorna de säljer. Sen att skicka in en gipsavgjutning är ju bara idiotiskt. Lästmakaren måste ju ser hur kunden går och få en bredare uppfattning av hur kundens fötter ser ut för att det ska vara värt att ta fram en personlig träläst. Det kan ju låta tråkigt, men saker som är obegripligt billiga är ofta det av en anledning..

  • Ing. Nilsson skriver:

   Jo, jag vet detta efter min intensiva googling. Emellertid visade sig iaf G&G-stöldanklagelsen på style-forum vara felaktig, ehuru skorna var väldigt lika (se baksidan). Dessutom var det en av medlemmarna (med 1000+ poster) som gick i god för Adler. Detta och det faktum att de tydligen ligger i Tyskland, ger lite mer förtroende än att jag vill avfärda dem fullständigt. Det var även anledningen till att jag skrev om det här: för att se om andra hade erfarenheter med Adler shoes och i så fall skaffa ytterligare mer information. Onekligen är de ruskigt billiga och vem vet, det kanske är hyffsad kvalitet?

   Cheers!

   • Olof skriver:

    Ing. Nilsson – Och vad som sägs på Style-forum är allmän sanning? Spana noga in modellen The Brighton på Adlers hemsida och sen jämför du tån med G&G:s Hilton och backkappan med Savoy. Man kan ju bara hoppas de är lite vassare på att göra skor än att använda Photoshop.. 🙂

    http://www.gazianogirling.com/hilton.html
    http://www.gazianogirling.com/savoy.html

    http://www.adlershoes.co.uk/contents/en-uk/p159_british_bespoke_designer_shoes_brighton.html

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Olof,

    På direkt fråga så svarar jag nej. Jag håller inte för allt som sägs eller hävdas på Style-forum för allmän sanning – det publiceras en hel del rappakalja också. Emellertid är det så att min erfarenhet av SF är att de som för en dubbel agenda (får provision för att ge bra utlåtande) eller är generellt oärliga, snabbt tjäras&fjädras offentligt – kanske delvis för att för att verka som varnagel för denna typ av verksamhet men säkert också pga en stark rättskänsla parat med viss, månne tvivelaktig, sadism. En person som där har ”överlevt” 2500 poster (The Wraith, http://www.styleforum.net/t/220128/bespoke-shoes-330-pounds/30 ) och som ger positiva referenser gör att jag inte direkt avfärdar Adler Shoes som bondfångeri utan avvaktar mer information.

    Ärligt talat kan jag inte se orsaken till frågan då inget av det jag skrev torde ge ens den blott elementärt bildade anledning att försäkra sig om det självklara.

 6. Markgreven skriver:

  Hear, hear Olof!
  Snus är snus även i gyllene dosor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s