Tyrwhitt satsar på preppy i sommar

Charles Tyrwhitt har i dagarna släppt en förhandstitt på deras vår/sommar kollektion. I år verkar inspirationskällan framförallt vara preppy.

Seersuckerinspirerad kavaj

Pinpoint Oxford Button-down skjortor

Pastellfärgade byxor

Seglarskor

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Tyrwhitt satsar på preppy i sommar

 1. Markgreven skriver:

  Visst kan man längta efter sommaren nu när man tittar ut. Men att därifrån fundera på att se ut som en isglass från 60-talet (hette den X-15?), jag vet inte. Kanske sommarfräscht, men…

  • Gussie skriver:

   Att köra starka pasteller ifrån topp till tå är kanske inte den bästa idén, risken att se ut som en avsminkad clown är rätt uppenbar. Men att ta ett eller två av dessa plagg och i övrigt kombinera med sobra färger och material kan absolut bli snyggt.

 2. Mästaren skriver:

  Jösses – det kommer att ta tid att vänja sig vid.

 3. V skriver:

  Jag är själv inte nära vän med seersucker, men snittet på kavajen såg mycket trevligt och avslappnat ut. Byxorna och skjortorna verkar vara utsökta, i härligt bleka pasteller. Nu längtar jag med ens bort ifrån vintern.

 4. Alistair skriver:

  Njae…..
  Seersuckerkavajen funkar ju alltid. Jag brukar kombinera den med mina Nantucket Reds men pastellfärgade skjortor, konservativt skurna byxor med d:o färgställning samt färgglada seglarskor, där har man, sedan länge, passerat någon slags tydlig gräns.
  Och detta bisarra ”mode” med avvikande färger/mönster på insidorna av manschetter och kragar…. jag förstår det bara inte.
  Fast jag kanske är negativt färgad. CT har, för egen del, aldrig varit ett inspirerande klädmärke på något sätt.

  För egen del tjuvstartade jag sommaren med lite iskall Pimm’s på trettondagen efter dags skridskoåkning på Rynningeviken/Örebro. Det bådade gott. Sommaren blir lång och het.

  MVH
  ~Alistair

  • chuffnell skriver:

   ”För egen del tjuvstartade jag sommaren med lite iskall Pimm’s på trettondagen efter dags skridskoåkning på Rynningeviken/Örebro. Det bådade gott. Sommaren blir lång och het.”

   Hurra!

 5. Lord Sidcup skriver:

  Var vi inte motståndare till kontraster alldeles nyligen?

  Pastellorgien får mig för övrigt att önska att jag vore färgblind – eller att designern inte var det, kanske.

  /Spode

  • Henrik skriver:

   Håller med om kontrasterna. Det blir tydligen mer OK om det kommer från CT än från andra tillverkare…

   /Henrik

  • Archibald skriver:

   Jag förstår hur ni resonerar. Samtidigt föreslår jag en stunds eftertanke, innan spydigheterna, Henrik, framställer er i än sämre dager.

   Som jag påpekat förr, så skriver ”bloggen” inga inlägg, och har heller inga åsikter. Bara enskilda skribenter.

   Jag och Chuff hade ett och annat att säga om kontrasttyger. Detta dessutom, i kombination med knappar och knappsömmar regnbågens färger.

   Så vitt jag vet, deltog inte Gussie i diskussionen ni refererar till?

   • Henrik skriver:

    Archibald,

    Att tala om ”spydigheter som framställer oss i än sämre dager” känns som lite väl stora och upprörda ord för den lilla udd jag skickade iväg. Det var för övrigt verkligen inte min mening att vara spydig om det nu uppfattades så. Tyckte bara att Lord Sidcup hade en poäng.

    Jag tror vidare att det finns en tendens hos många av oss att vila på hanen en aning när det gäller märken, företeelser etc. som vi sedan tidigare uppskattar, vilket resulterar i att man accepterar saker därifrån som man skulle kritiserat från annat håll. Ingenting konstigt egentligen – bara mänskligt.

    Du och Chuff var dessutom knappast ensamma om att kritisera kontrasttyger, så jag pekar inte åt ert håll. Det sker ju titt som tätt här (och jag instämmer för övrigt i den kritiken – är inte heller förtjust i kontrastfärger).

    /Henrik

   • Archibald skriver:

    Jag hör vad du säger, och ursäktar en onödigt hård ton.

   • Henrik skriver:

    No worries, Archie.

    /Henrik

   • Lord Sidcup skriver:

    Det är helt riktigt. Gussie deltog inte i den diskussionen. Jag ber om ursäkt för sammanblandningen. Jag blandade ihop honom med Chuffy, som beskrev ett något diskretare plagg med orden ”Som att hälla ketchup på laxen.” Du hade visst själv ställt din lokale handlare mot väggen för försyndelsen.

    När det gäller färgerna så är jag ledsen, men de skär i ögonen på mig. Det är ju för övrigt inte Gussie som kritiseras, i sig. Han talar ju själv om ett eller två av plaggen, tillsammans med ”sobra färger”.

    Sarkasmen är brittisk. Den ber jag inte om ursäkt för, i sammanhanget. Jag var faktiskt frestad att kort och gott citera Jeeves: ”No mention was made of a carnival or fancy-dress occasion, sir?” Bitskt, kanske, men icke odrönskt; eller icke oganymediskt, kanske.

    Och framför allt icke illa ment mot Gussie själv.

    Jag gillar Gus. Jag gillar bloggen. Annars skulle jag hängt någon annanstans. 🙂

    /Spode

   • Archibald skriver:

    Vi begraver hela meningsutbytet.

    Se till att inte, ens under hot om livslånga pastelltrakasserier, ge upp nödvändig sarkasm som kommunikationsform.

   • Gussie skriver:

    Förstår att många tror att allt vi skriver om här i praktiken är någon form av ”endorsements”, men min mening var faktiskt inte annan än att uppmärksamma att preppytrenden håller i sig….

   • Lord Sidcup skriver:

    Men, Gus, du måst väl ändå förstå att du inte kan publicera obscena bilder på de där ”skorna” utan en adekvat varningsskylt, en deklaration om fullständigt avståndstagande och en fatwa mot Charles Tyrwhitt och hela hans familj?

  • chuffnell skriver:

   Lord Sidcup: ”Vi” har väl inte gjort några gemensamma smakbedömningar alls? Kragfoder och manschettfoder är ju dessutom ganska oskyldiga delar av skjortan 🙂 Senast jag personligen klagade på kontraster var väl i samband med att Brothers skyltade med kontrasterande knappar, krage, manschett, knapphål och därtill ett par knäppehängslen till jeans, när vi alla vet att de även säljer kläder avsedda för människor som inte tjänar sitt levebröd genom att utföra trollonster på barnkalas – och att det vore rimligt att då skylta med dessa mer diskreta plagg. Men civiliserade kontraster tycker väl de flesta om?

   • Lord Sidcup skriver:

    Jag instämmer att diskreta kontraster kan vara bra, faktiskt. Och just de delarna på skjortan du nämner är helt riktigt de mest lämpade för kontraster. Kontrasterna i fråga är inte heller så röriga, som de du nämnde i ditt ”Varför 2”-inlägg i september.

    Jag gick mest i gång på den allmänna pastellröran i plaggen totalt set. Pastellfärger ger mig osunda minnen av åttiotalets sämsta sidor. Och tänkt dig en person som faktiskt klär sig de här plaggen från topp till tå. (Till skillnad från Gussie, som tydligen såg dem mer individuellt.) Då är det bara att lägga till en stor röd näsa och en keps med propeller, så har du din kalasunderhållning (vilket Gussie också konstaterar i en kommentar ovan). Röran blir värre än skjortan du kritiserade i september.

   • Alistair skriver:

    Diskreta kontraster kan aldrig vara ”bra”.
    Inte någonstans på hela skjortan.
    Skulle införskaffa en vit Stenströmsskjorta hos en lokal klädnasare som har ett någorlunda bra utbud. Det gick inte att få över disk, var tvunget att beställas! ALLA skjortor hade nån j-vla kontrastdetalj. Bisarrt var ordet.

    MVH
    ~Alistair

   • chuffnell skriver:

    Tänkte inte alls på skjortan. Jag tänkte mig typ något randigt eller rutigt mönster, eller kanske en näsduk som kontrast i klädseln. Men om vi ska fortsätta avhandla just skjortor: diskreta kragfoder (ej mönstrade osv.) framkallar faktiskt inte alls något illamående hos undertecknad. Kanske beror det på min fiberrika kost. Har för övrigt upplevt precis samma tramsiga situation som Alistair – man kunde annars tycka att NÅGON vit skjorta borde kunna få finnas med i utbudet.

   • Lord Sidcup skriver:

    Alistair: Det var väldigt trist att din lokale handlare inte hade en ordentlig vit skjorta (inte sjutton skulle jag bära kontrastskjorta till mörk kostym, exempelvis). Men därifrån till att alla skjortor måste vara rasrena, så att säga, är steget ganska långt.

    Själv har jag, som sagt, inget mot kontraster i rätt sammanhang.

   • Alistair skriver:

    @Lord Sidcup: Kan du ge exempel på rätt sammanhang för en ”kontrastskjorta”?

    I övrigt instämmer jag i Chuffnells resonemang i vad han kallar ”kontraster”. En näsduk i avvikande färg må möjligen skapa ”kontrast” men när jag klär mig skall den näsdukens ”kontrast” skapa matchning, balans och helhet, d v s raka motsatsen till vad de oftast starkt avvikande ”kontrasterna” i skjortmanschetter och skjortkragar syftar till.

    MVH
    ~Alistair

   • Algy skriver:

    Men Alistair, ditt frekventa användande av citationstecken får en nästan att misstänka en spydig ton i ditt inlägg ovan.

   • Alistair skriver:

    -Nu kommer den….: ”Spydig”? Moi?

    MVH
    ~Alistair

   • Lord Sidcup skriver:

    Alistair: När jag var yngre (jag vet faktiskt inte vart den tog vägen) hade jag en vit skjorta med kinakrage. Den hade mörkbruna knappar, vilket faktiskt var väldigt snyggt. Till den skulle jag kunna ha tänkt mig en kontrast, exempelvis, med ett vitt smårutigt (bruna linjer) tyg i kragfodret och eventuellt även i manschetterna. Till och med mörbruna knapphål (duckar) skulle kunna fungera.

    Det är givetvis ingenting man bär i något formellt sammanhang, men med blazer och jeans/chinos, fungerar det utmärkt – när man inte är på slips-/flug-/kravatthumör.

    Man kan tillverka en i Tailorstores designer – de saknar för närvarande ett lämpligt brunrutigt tyg, men man kan använda Troia beige för att få en ungefärlig uppfattning, eller möjligtvis Surbo brown.

 6. Wing Commander skriver:

  Good grief….

 7. Mästaren skriver:

  däremot blav jag aningen intresserad av deras ”Non Iron” förvisso i de djärva färgerna Sand och Navy men kanske ???
  Är detta preppy förresten (en ärlig och uppriktig fråga då jag inte riktigt får grepp om detta uttryck. Kastar ma sig tillbaka till kommentarsfältet i inlägget Tweed och Flanell så beskrivs Chuffnells klädstil (som ju i alla avseenden ser trevligare ut än ovan) som försupen preppy. Är det såhär det ser ut i nyktert tillstånd? Då vill jag vara kvar i dimmorna….

 8. C skriver:

  Trevlig snitt på kavajen och byxorna var det inget fel på. Dock är det ingenting jag hade använd i kombination med varandra.

 9. Algy skriver:

  De grisskära byxorna är amerikanskt mode ”at its worst”.

  Preppy förresten, ”glada” seglardojjor och ”käcka” skjortor i pastell känns associationmässigt mest som ungdomarna på NK:s realisation häromdagen: bratsjävlar som man borde tvångsklippa. Usch.

 10. Martin Hansson skriver:

  Nice blogg! FIck upp ögonen för den idag 🙂

 11. m. skriver:

  village people eller village fools?

  seersucker är en sak, men det här andra? 10 år för sent……

 12. Fred skriver:

  -Äntligen! Lika mycket som jag längtar i augusti att få ta fram manchester och tweed längtar jag i januari efter pastellfärg och seglarskor.

 13. Goretexmannen skriver:

  Mest anmärkningsvärt är väl att man faktiskt verkar kunna beställa saker till ”ordinarie” pris. Det trodde jag aldrig förekom i webshopen…

 14. Mrs G skriver:

  Lite mesiga färger tycker jag…inget som jag gick igång på direkt 🙂
  Mera stuns att önska alltså 🙂

  Kram Mrs G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s