Paint it Black

* * *

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Paint it Black

 1. Markgreven skriver:

  Grattis till ytterligare en trevlig kombination. Även ”låten” är helt OK och har varit så i många decenier. Man kan ju alltid gilla svart till dess någon tar fram en mörkare färg…

 2. Lord Sidcup skriver:

  Men – herregud?! Din slips är minst en halv tum för lång och vidrör ditt bälte. Du använder rutmönstrad slips till en kavaj med smala slag och snedställd bröstficka. Full spread-krage används endast före höstdagjämningen, svarta manschettknappar används inte till skor med sluten snörning och analogt armbandsur passar sig absolut inte till så kallad ”vanlig skoknut”.

  Därutöver är Lord Ponsonbys ”Enquiry concerning the principles of dressing for young rascals” tydlig med att en slipsknut inte får medföra några veck eller att någon del av slipsen på knutens sidor – d.v.s. runt halsen – blottas; eller att själva halsen blottas för allmän beskådan.

  Jeans får under inga omständigheter bäras med svarta brogues och man kan därtill se det oanständiga område där dina föregivna ”byxor” möter skjortan (den så kallade ”linningen”, om man vill vara grov i mun). Strax ovanför din vänstra axel syns dessutom en rosa elefant i smaklösa gröna byxor.

  Äppelkaka Petrograd serveras alltid med kamel.

  /Spode

  – som inte tyckte det var rättvist att Chuffy ensam skulle få utstå all kritik. 😉

  • Archibald skriver:

   Då undgick det dig ändå att slipsens mellanlägg är vävt av ull från tibetansk jak, och Inte, höglandsfår uppfödda på strikt diet av Walkers Shortbread och gräs (endast bevattnat med regn sprungna ur lågtryck från Atlanten, vilka Inte passerat över Wales).

 3. Mrs G skriver:

  Black is Black, and More is More!

  Always.

  Kram Mrs G

 4. Jay skriver:

  Mycket snyggt! En fråga i övrigt, hur är slipsarna från tieroom? Jag känner att jag behöver utöka min basgarderob gällande just slipsar, och tieroom håller ju onekligen ett attraktivt pris. Tilläggas ska väl att jag har slipsar från både välrenommerade franska och italieanska stormärken samt billigare varianter från CT och TML, och kan helt allvarligt inte förstå varför de förstnämnda skall vara så dyra. En slipsguide hade kanske inte varit helt fel?

  • Archibald skriver:

   De håller kvalité efter prisnivå. Helt ok och väldigt prisvärda. Estetiskt, saknar de i mina ögon motsvarighet på den svenska marknaden.

   Några modeller kan dock fortfarande ha aningen väl grov uppbyggnad. Något som dock kommer att ändras inför kommande kollektion, då jag tillsammans med Tieroom provat fram ett smidigare alternativ.

   Slipsen på bilden håller dock bra grovlek, liksom exempelvis ”Sander” och ”Viggo” från vårkollektionen 2011.

 5. Markgreven skriver:

  Får säkert en avhyvling från en eller annan fundamentalist, men såväl Atkinson som Stockholm Kravatt har ungerat väl för mig…

  • David skriver:

   Jag har bara goda erfarenheter av både Stockholm Kravatt och Notch/Tieroom.se
   Dock är prisskillnaden klart större än skillnaden i kvalitet, så Tieroom är betydligt mer prisvärt, särskilt med mängdrabatten (tre eller fler).

   • Stefan skriver:

    Ullslipsarna från Tieroom är utsökta. Jag äger sedan en tid några stycken och bär dom mycket gärna, knuten blir snygg tycker jag med en naturlig ”sked” och en kylig vintermorgon värmer ullen nacke och hals en aning.

   • Ingvar skriver:

    Om man gillar Stockholm Kravatt och befinner sig i Stockholm kan sådana med fördel köpas för halva priset (250:-) på NKs rea som började i lördags.

 6. JP skriver:

  Helt apropå slipsar skulle jag vilja slå ett slag för second hand! Då jag ibland roar mig med att gå igenom den lokala Myrorna-butiken så hittar jag inte sällan intressanta saker. Härom dagen en till synes oanvänd sidenslips från italienska Zegna i diskret blågrått, till priset 100:-.

  Här kan man alltså göra ett och annat fynd. Dock antar jag att sannolikheten att hitta kvalitet är något högre i vissa städer eller stadsdelar än i andra, beroende på klientelet som lämnar in. Men det är ju enkelt att slinka in och ta en titt när man är i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s