Kort julhälsning

Helgen har varit lugn, trevlig och blåsig. Lite släkt på besök har i vanlig ordning genereat en hel del matlagning, och riktigt trevligt sällskap.

Då jag inspireras lika mycket själv av den här bloggen, som jag hoppas ni återkommande läsare gör, kan jag meddela att den mullinerska juldagsmiddagen bestod av 3,5 kg kalkon.

Den som upplevt denna rätt som torr och trist, har antingen följt ett kasst recept, eller utsatts för en dålig kock. En fyllning av lök ,mandarin, bröd, kryddig korv och diverse annan krydda gav en minnesvärd juldagsmiddag.

Färsk persilja hämtades i trädgården denna vädermässigt märkliga jul

Serverat tillsammans med en hemvevad sås av kalkoskyn, smör, grädde och kantareller, kokt potatis och gelé av röda vinbär, gav det klar mersmak.

/Arch

Det här inlägget postades i Stil. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kort julhälsning

 1. Gustav skriver:

  I senaste numret av Good Food finns ett italienskinspirerat kalkonrecept. Det rekommenderas varmt.

 2. Alistair skriver:

  Om Gordon Ramsay kan man tycka olika men hans julmatsspecial på TV3 igår var väldigt givande för den som vill tillaga en delikat, brittiskt traditionell (med visst konstnärligt ”svängrum”) julkalkon.

  MVH,
  ~Alistair

 3. Kristoffer skriver:

  Archiblad,

  Kan du inte visa din outfit för julafton? Tror det skulle vara intressant för många att se, men även för att få inspiration själv till nästkommande, eller bara sådär i överlag. Även din tänkta nyårsoutfit vore mycket intressant. Givetvis enbart spekulationer, men jag tror inte att jag är den enda som är i behov av lite ny inspiration, för det är ju inte helt lätt alltid att veta vad man ska klä sig i för dessa speciella högtider.
  Annars får du ju jättegärna tipsa om olika tänkbara outfits som skulle vara passande för nyår. Jag har mycket att välja bland och vet inte riktigt vilket. Det är middag som gäller och sedan det allmäna firandet, om du skulle behöva sammahangen.

  I övrigt, tack för en bra och inspirerande blogg! Har definitivt blivit mer medveten om min egen stil men även andras tack vare den här bloggen.

  God fortsättning och passar även på att önska dig och alla andra som läser den här bloggen ett gott nytt år på alla plan, inte minst stilmässigt. 😉

  • Alistair skriver:

   Apropos ”nyårsaftonsoutfit” så rekommenderar jag ”udda kavaj” i form av smokingjacka i sammet. Själv kommer jag att köra med OscarJacobssons fantastiskt snygga, enkelknäppta variant i midnattsblått med spetsslag.
   Till det; vit smokingskjorta (enkel, utan veckat bröst), svart gördel, svart fluga, svarta smokingbyxor samt mina monogramförsedda svarta sammetsskor. Jag sätter nog en röd nejlika i slaget som pricken över i:et.
   Lagom (nåja!) indränkt i Pol Roger under hela kvällen samt i goda vänners lag så kan inte stämningen vara annat än på topp!

   MVH
   ~Alistair

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s