Klappjakt, eller analysen kring en oläst bok om stickning…

Av någon märklig anledning infinner sig inte julkänslan riktigt i år. Det är bara några dagar kvar till dagen J, men trots ett omfattande julpynt samt en gran som spriden den för helgen så karaktäristiska doften, uteblir den riktiga stämningen.

Under en ledig kommande torsdag och fredag skall förhoppningsvis det hela falla på plats. I kväll gravas den på det Mullinerska julbordet givna laxen, som skall serveras med en lika given gräddfilsbaserad pepparrotsröra.

I vanlig ordning har letandet efter de sista julklapparna ägt rum den senaste tiden. Vid ett besök i en bokhandel under den gångna helgen, kunde jag bara inte låta bli att fotografera nedanstående alster. Stickat och Fairislemönstrat i all ära, men, ser Arne och Carlos verkligen helt övertygande glada ut i sitt värv nedan?

Blir man verkligen peppad att fatta stickorna och svänga ihop en antal julgranskulor av grov merinoull, vid åsynen av dessa muntra herrar?

Magkänslan säger snarare att mannen till vänster (Arne?), tänker:
”-Ok, lägg undan kameran, ögonblickligen, eller jag avslutar din tid på jorden med en tunn strumpsticka genom valfri större artär…”.

Vad den skevt leende Carlos sedan i så fall tänker på, skall vi kanske inte fördjupa oss i?

Huruvida fotografen stjäl Arne och Carlos skaparenergi/glädje, om det handlar om ett överraskningsfoto, eller att detta är den sanna bilden av män som stickar lär vi kanske bara få veta om man köper boken?

Kanske är detta den optimala julklappen till den som trodde han/hon hade allt i bokväg? Just to clarify; varken Arne, Carlos eller deras förlag hotade/sponsrade mig att posta inlägget. Detta var av pur gläde över det fyndet. Dock kan alla anhöriga känna sig lugna. Ingen av er kommer att föräras den inbundna skatten i julklapp.

Dagen avverkas i ränder, rutor och prickar av ull och bomull. Därefter gör Malena Ernman sitt bästa för att känslan skall infinna sig, genom en av mina absoluta favoriter till julsånger.

Det här inlägget postades i Inspiration, Reflektioner, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Klappjakt, eller analysen kring en oläst bok om stickning…

 1. Alistair skriver:

  Trevlig outfit! Perfekt färg och mönster och strukturmatchning!

  Julen ”firas” för egen del synnerligen sparsamt. Någon ”julkänsla” kommer inte att infinna sig vilket är högst medvetet. Visst skall det ätas någon form av julmat men julklappar och övriga jultraditioner la vi åt sidan för många år sedan.

  Jag är inte så traditionsorienterad och ser mest fram emot att få dricka portvin framför brasan samt lugnet och stillheten på skridskorna på någon tunt isbelagd sjö under julledigheten samt att få komma ikapp med läsningen.

  Just nu heter den rykande färska nattduksbordslitteraturen: ”-Blood, steel and myth, the II.SS-Panzerkorps and the road to Prochorowka, July 1943”. 496 välforskade sidor av den utomordentligt duktige militärhistorikern George M. Nipe (”Decision in the Ukraine” & ”Last victory in Russia”).
  Ett utmärkt bokval för egen del.

  Nyårsfirandet blir en annan historia…

  Rekommenderar f.ö. detta musikval som inte har någonting med julen att göra. Ett utmärkt album av en utmärkt artist:

  God Jul,
  ~Alistair

  • Archibald skriver:

   Tackar. Din version låter också som en trevlig variant av julledighet. Döttrarna Mulliner kräver dock sitt. Själv gillar jag också i viss utsträckning att köpa julklappar, och skall även medge att jag gillar resten av konceptet, så länge det inte omfattar all den hysteri, och de många måsten folk envisas med att hitta på.

   Dessvärre anses jag själv hopplös att köpa presenter till av nära och kära 😉

   PJ Harvey gillas.

  • Archibald skriver:

   För övrigt ang. ”Let England Shake”. En skiva, riktigt bra rakt igenom, med både en och två kopplingar till ditt litteraturval.

 2. Mästaren skriver:

  Gillar julsången, dock är den ultimata Julsången ALLTID för mig Björlings ”Oh Helga Natt”:

  God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s