Accessoarer för en mild vinter

Den milda vintern har gjort att jag till skillnad från andra höstars mer genomgående mörkare, tyngre klädval, ibland hängt kvar vid plagg som snarare hör sensommar och hösten till. Tydligast blir det i valet av accessoarer, där tunnare halsdukar och mer sommarbetonade skärp i något mer höstlika nyanser blandas in.

Tidigare år har de flätade skärpen för mig nästan helt varit kopplade till sommarkläder som ljusa chinos och tunnare byxor. I samband med att jag blivit småförtjust i mossgröna detaljer, hittade jag en variant av ett elastiskt flätat skärp hos d.tails, av en modell jag tidigare använt i mer somriga färgtoner. Som jag nämnt tidigare, tycker jag de mossgröna detaljerna gör sig riktigt bra tillsammans med toner av blått, beige och brunt.

Då temperaturerna sällan legat under nollstrecket, har även säsongen för tunnare halsdukar förlängts avsevärt. Som blått inslag i helheten med gröna detaljer, kom scarfen ”Midnattsblå” väl till pass.

Då vi samarbetat en del med just d.tails tidigare, kom vi efter en kort diskussion fram till ett erbjudande, där ni läsare vid köp av ett skärp, eller en av deras trevliga tunnare halsdukar, får ett par av deras manschettknappar kallade ”Svart” på köpet. Ange ”The Drones Club” i kommentarsfältet vid utcheckningen för att ta del av erbjudandet med manschettknapparna.

"Svart", troligtvis på min manschett till nyårsaftonens smoking

Nedan, min tolkning av att blanda in gröna detaljer i helheten. Skärpet ”Elastiskt | mossgrön” från d.tails, i samspel med en ofodrad fluga av grovt mossgrönt ulltyg, utvecklad i samspel med Mannby och Rörling. Halsduken är modellen ”Midnattsblå” enligt ovan.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Accessoarer för en mild vinter

  1. Lord Sidcup skriver:

    Svarta manschettknappar till svart kavaj – det blir lite svart på svart, så att säga. Personligen lägger jag gärna lite färg till smokingen. Manschettknapparna kanske inte är det som man vill ha de mest grälla färgerna till, men lite mer guld eller silver är inte fel.

    Mossgrönt är väl inte helt fel, egentligen, men det har en tendens att signalera jägar- eller militärbakgrund. Det passar okej till klassiska, ljusa tweedfäger, men ärligt talat tycker jag det blir lite för många färger här. Men det är ju bara min smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s