Julklappstips, till dig själv?

Mitt klockintrsse är än så länge väldigt pragmatiskt. Jag faller för formspråk, gediget utförande och stabil gång. Helst automatisk eller handvevad om jag får välja. Jag kan mycket lite om kalibrar, referensnummer och så vidare. Det handlar som sagt mest om känslan väcks vid åsynen av klockan. Tissot Seastar 1000 Automatic slår an alla strängar.

Med ett pris som i sammanhanget automatiska klockor bör ses som fördelaktigt, kring 5000:- utan kronograf, skulle jag rekommendera den som julklapp. Antingen att önska sig själv, eller att köpa till mannen som vill ha en sportig, men diskret elegant stålklocka med dykarkänsla.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Julklappstips, till dig själv?

 1. Markgreven skriver:

  Vilken härlig klocka, speciellt den med blå urtavla. Har genast vidarbefordrat en sådan önskan till Tomten. Nu är det bara att hålla tummarna på julafton!
  Trevlig helg till er alla i TDC-land!

 2. J skriver:

  Spana in Davosa också, fina klockor till bra pris! Finns hos Urtid.com bland annat. Ternos, men främst Argonatic II är två härliga modeller!

  Eller varför inte en Certina DS Action Diver! Finns en del godbitar i den prisklassen.

  /J

 3. Henrik skriver:

  Ett tips kan vara att också kika in på Timefactors hemsida. Eddie Platts gör en hel del kul grejor med bra kvalitet för nästan inga pengar alls. Modellerna är ofta tillverkade med en liten vink åt historien, vilket jag uppskattar. Har själv en Speedbird III där inspirationen hämtats från äldre flygarur, kanske framför allt IWC. En fantastiskt gedigen länk gör den till en fröjd att bära. Platts är dessutom en udda och kul figur att ha att göra med.

  /Henrik

 4. FO skriver:

  Jag ser att Certina nämnts och jag har burit en sådan de senaste fyra åren, vilket knappt syns på den. Den har dock en brun läderrem och jag har länge letat (dock högst passivt) efter en med svart rem. En enkel, klassisk herrklocka, helst med batteri, då jag är lat, och helst nästan gratis, då jag är student. Tänk att det kan vara så svårt att hitta…

 5. Henrik skriver:

  Kanske en dum fråga, men varför byter du inte bara rem på den?

  /Henrik

 6. David skriver:

  Fina klockor!
  Tyvärr har jag tömt hela julklapp-till-mig-själv-kontot på Hilditch & Key’s pågående rea.

 7. S Smiley skriver:

  Hur märkligt att att dessa så väl klädda Drönare har en sådan fäbless för att gå omkring med en mindre järnaffär runt handleden. Är det kanske de action betonade namnen som lockar, dykare och pilot, det känns lite pubertalt….

  Det finns många armbandsur som passar en välklädd man bättre än dessa metallklumpar som endast signalerar, jag vill vara pilot eller något annat ”spännande”.

  • Henrik skriver:

   Bäste herr Smiley,

   Jag kan till viss del hålla med om att det rent stilmässigt (och kanske praktiskt, med tanke på att uret ska få plats under en skjortmanschett) finns en liten motsägelse i välklädda herrar med stora, tunga armbandsur på handleden. Däremot håller jag inte med om att det skulle ligga någon slags pubertal längtan bakom det faktum att man vill bära t.ex. ett pilotur eller ett dykarur. Det handlar där, liksom i mycket av de stilfrågor som avhandlas här, om att förhålla sig till en tradition och ett designarv som är intressant. Att tro att man bär ett pilotur eller ett dykarur för att man när en barnslig längtan efter att tillhöra någon av de yrkesgrupperna är väl ungefär som att anta att man bär en tweedkavaj för att man tror sig vara brittisk adelsman.

   För mig handlar klockvalet om samma sak som valet av kläder eller skor – Man väljer att bära det därför att man tycker om en viss stil, en viss tradition och en viss kvalitet, inte för att man tror att man blir någon annan genom detta val.

   /Henrik

 8. Joel P skriver:

  Det verkar som om ni ofta letar efter billiga och bra skoblock på denna blogg. Jag satt bara och slösurfade nu imorse och fann följande sida:
  http://www.josbank.com/menswear/shop/Product_11001_10050_101593

  Jag kan inte säga hur kvallitén är då jag aldrig testat dem, men behöver man billiga skoblock kan ju det vara en idé att köpa hem ett par.

  Önskar en trevlig söndag till er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s