Tre mönster

Prickigt, rutigt, herringbone. I bröstfickan även paisley i mörkt grått mot svart botten. För dagen även ett stänk av färg, som variation till senaste tidens dämpade toner av ull.

Kompletterar kort med dagens språkövning, hittad på nämnda tillverkares websida. Har själv snappat upp detaljen vid tidigare besök i deras fysiska butiker. Något som inte är lika givet online:

I have heard many weird and wonderful ways of pronouncing Charles Tyrwhitt but if you want to impress your friends by knowing how to say it, Tyrwhitt is pronounced ”tirrit” to rhyme with ”spirit”.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tre mönster

 1. Garm skriver:

  Tack för det förtydligandet. Engelskan bjuder på många uttalsfällor att hamna i. Den golfintresserade kanske vågar sig på ett uttal av Titleist?

 2. Alistair skriver:

  Är inte golfintresserad men vet att det uttalas ungefärligen som om man la de engelska motsvarigheterna för orden titel och lista (”title” och ”list”) på varandra. Fonetiskt ungefär så här så här: ”Tajtel-lisst”.

  Namnet syftar på någon som har eller har vunnit många titlar (golftitlar?); ”-Annika Sörenstam is a real titleist”.

  F.ö. tycker jag ovanstående kombination funkar.

  MVH
  ~Alistair

 3. Markgreven skriver:

  Gratulerar till en trevlig kombination, även om jag just nu hemfaller till lite grövre strukturer på kavajerna. Det är så ruggigt om mornarna att det är lätt att leta i tweed-gänget…
  Pullovern gör förstås sitt till.
  Trevlig slips, vem tillverkar den?

 4. Adam skriver:

  Mysigt!

  Om ni inte tar illa upp lämnar jag en liten efterlysning. Jag hade tänkt köpa min första kavaj och har bestämt mig för en mer ledig kavaj, mörkblå med utanpåliggande fickor. Jag har hittat en modell från Boomerang http://www.boomerang.se/sv/man/clothing/blazers/clark-blazer-4876.html#blackish%20navy som jag tycker funkar om den hade haft knappar i mörkt horn (går iofs att fixa själv), men det tråkiga är att man inte får 100 % naturmaterial för 2 900 :-
  Har ni något tips för var jag kan hitta det jag söker? Tilläggas är också att ärmarna ska kunna läggas upp. Budget kring 2000:-

  Mvh

  • Steve skriver:

   Adam: Du får inte mycket kavaj för 2000:-. Är väl i princip bara skräp som MQ, Brothers, HM som ligger i den prisklassen. Möjligen kan du hitta något acceptabelt på Massimo Dutti eller COS. Med den budgeten du har så är skulle jag helt släppa kraven på naturmaterial och fokusera helt på passform och snitt.

  • FO skriver:

   Möjligen kan du hitta något i en secondhandbutik eller i en outletbutik.

  • Archibald skriver:

   Hej Adam

   Min första tanke när jag hörde ditt önskemål var den första och den tredje kavajen här ur The Tailoring Clubs höstkollektion. De har inte utanpåliggande fickor, men såväl riktigt bra materialkvalité, som en vettig sydd halvkanvaskonstruktion och framförallt en ledig framtoning. De ligger på 2500 respektive 3000:- men ger mer materialmässig kvalité än vad många någonsin kommer att inse, eller vilja ta till sig då plaggen säljs på Brothers.

   Jag tycker även att den här blazern hos Charles Tyrwhitt känns som ett våldsamt trevligt alternativ både sett till pris, färg och en ledigare framtoning. En 38R motsvarar en genomsnittlig svensk stl. 48.

   Den här modellen från samma leverantör ger utanpåliggande fickor, kostar endast £99, men är i gengäld av dekonstruerad modell, och sydd av bomull.

   Jag tycker sen det är lite magstarkt ovan att helt såga MQ och Brothers, när man i nästa andetag rekommenderar COS och Massimo Dutti. Visst har både COS och Dutti ibland ett mer intressant utbud rent modell och snittmässigt, men sett till material och konstruktion ligger de enligt mig i precis samma segment som våra svenska motsvarigheter. Limmade mellanlägg, och hyfsade ullvävar för den mindre stilfundamentalistiske konsumenten.

   Dock är COS och Dutti långt mer haussade, lovsjungna i media, och som jag upplever det därmed också allmänt accepterade. Sedda som ett ”bättre” val.

   • Steve skriver:

    Hmm, kan inte se att jag ”varmt förordar” varken MD eller COS. Jag skrev att han ”möjligen kan hitta något acceptabelt” där. En viss skillnad.

    Anledningen till att jag rekommenderar dessa är just som du skriver, att de är intressantare ur ett passforms- och snitt perspektiv. Något jag även rekommenderar Adam att fokusera på ist för att fokusera på naturmaterial.

    Men visst, tycker man att MQs korta trendkavajer, HMs sladder eller Brothers styva axlar sitter bra så kör på det. Smaken är som bekant olika.

 5. Jerzy skriver:

  Fiskbensmönster är underbart, men varför, oh varför, har du dubbla knapphål på slaget?? Ett ska det väl vara..?

  ********************************************
  Jerzy – Hellre välklädd än dyrt klädd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s