Inspiration Domenico Vacca

Inspiration är ett vitt begrepp, och kan för min del finnas i oändligt många olika saker och företeelser. Musik, personer – kända såväl som okända, filmer, lanskap, tidningar, tillverkares websidor och bloggar, och så vidare. Ofta hittar jag inspiration hos tillverkare, som sannolikt levererar varor i ett klart högre prissegment än det jag själv köper mina kläder ur.

Jag läser i olika sammanhang ofta upprörda kommentarer då det visas plagg som är dyrare än vad någon läsare sannolikt kan eller vill betala. Det finns i mitt tycke inget som säger att det är just de specifika plagg som visas, som måste användas för att uppnå en känsla liknande den man får av att se de dyrare plaggen? På samma sätt som att det sällan blir bra att helt kopiera någon annans stil.

Jag föreställer mig att dessa premiumtillverkare och leverantörer, i egenskap av att vara just sådana, ofta har förutsättningar vilja och insikt att lägga en aningen större budget för sin marknadsföring. Därmed kan de också knyta personer med ypperlig smak till att sätta ihop plagg av bra kvalité och utseende, i riktigt inspirerande sammanhang och kombinationer.

Ofta framstår plaggen i den egna garderoben i en helt annan dager efter att man fått nya idéer och inspiration från annat håll. Sen kan det räcka med att man kompletterar med ett nytt plagg, och/eller blandar de man redan har på ett nytt sätt för att få det hela intressant igen.

Generellt tycker jag det finns ett ganska bra mått på stilkänsla, i förmågan att uppnå en känsla sprungen ur ett sammanhang eller en bild, med hjälp av helt andra medel.

Via bloggen Permanent Style har jag ibland sett plagg från Domenico Vacca, vars websida erbjuder trevlig inspiration.

Som exempel ser jag exempelvis skärpet ovan, tillsammans skor liknande de nedan, i en helhet av ljusblå, mörkblå och bruna toner. Generellt inspireras jag just nu mycket av mossgrönt i just den kontexten. Mer om detta i kommande inlägg.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Inspiration Domenico Vacca

 1. Alistair skriver:

  Förutom den gul/beiga kavajcombon var det inget som kittlade min stilknöl.
  Här däremot, finns italiensk inspiration i min smak:

  http://www.brunellocucinelli.it/#/en/collections/fall-winter-2011-2012-3/fall-winter-2011-2012-3_man-1

  MVH
  ~Alistair

  • Algy skriver:

   Jag förstår att det särskilt var de tre-fyra sista kombinationerna som föll dig i smaken!

   • Alistair skriver:

    -I say!
    Utan att ens ha träffats har du full koll på min smak. Imponerande. Självklart var det de fyra sista av Cucinellis svindyra ”mysdressar” som föll mig på läppen. Inget annat.
    Här är mitt sanna stilideal (alltså inte Henrik Schyffert): http://www.youtube.com/watch?v=clHfc-WsM_g

    MVH
    ~Alistair

   • Algy skriver:

    En ren lyckträff, bäste Alistair. Men jag är glad att jag gissade rätt – har själv alla fyra uppsättningarna i garderoben. De skall förstås aldrig kemtvättas – ånga och borsta är receptet!

 2. Markgreven skriver:

  Härliga bilder på d:o produkter. Ibland (läs ofta) kan man bara med viss avund notera italienska kombinationer som hisnande nog upplevs smakfulla.
  Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s