Ullfluga

Allt oftare använder jag fluga till vardags. Dagens alster av grå ull med diskret glencheckmönster, återfinns som en del av förra onsdagens inlägg om ullaccessoarer från svenska Tieroom.se.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Ullfluga

 1. Algy skriver:

  En väldigt djärv kombination rent mönstermässigt. Rutigt, rutigt, glencheckrutigt och prickigt.
  Men jag tycker om det. Näsduken är, så att säga, pricken över i:et.. Möjligen kan jag tycka att fluga och kavaj är för lika färgmässigt, det går i ett.

 2. Charles skriver:

  Du funderar aldrig på att vika näsduken på ett annat sätt?

  Hade nog valt en annan färg på flugan. Det känns, precis som algy skrev, lite väl nära varandra färgmässigt…

  • Archibald skriver:

   Ganska sällan.

  • Pontus skriver:

   Jag håller med. Ska man vika näsduken på det sättet borde den vara vit… Det blir så extremt platt och livlöst i min mening.

   I övrigt funderar jag på länkarna ni har på sidan. Är det affärer där ni handlar eller är det bara tänkt att fungera som inspiration? Hade gärna viljat veta mer om New & Lingwood nämligen och om ni har kunskap om dess kvallitet och dylikt vore jag tacksam om ni ville delge den så som när ni skrev om tm lewin och tailorstore.

   • Algy skriver:

    Jag håller inte med om att det blir ”extremt” platt och livlöst. Självklart blir det plattare om man viker på detta sätt än om man fluffar till näsduken med en puffvikning eller liknande. Men det finns sannerligen inget ”extremt” över det hela. Iaktta försiktighet ifråga om superlativ vid diskussion gällande andra drönares klädval, tack!

  • Archibald skriver:

   All respekt för era åsikter. Jag ser dock sällan någon poäng med att diskutera personligt tycke och smak.

  • FO skriver:

   På det temat undrar jag om TDC har publicerat något om olika sätt att just vika näsdukar. Ibland kan man behöva lite inspiration.

 3. David skriver:

  Bara ett anspråkslöst förslag: även jag har handlat från tieroom.se, dock inga ullvaror, och är nöjd med service och kvalitet. Med tanke på hur ofta ni hänvisar till dem kanske tieroom gjort sig förtjänta av en plats i länklistan till höger? Förslagsvis under rubriken ”SVENSKT”.

 4. Anton skriver:

  Kan inte sluta gå in på TDC idag även fast jag vet att det inte kommer något nytt inlägg idag, men bilden och din outfit är to die for. Helt fantastisk, blir alldeles till mig!

 5. Christoph skriver:

  Håller med Anton! Kanske inte i samma utsträckning men en ”väl sammansatt helhet”.

 6. lano skriver:

  Fattar inte riktigt kritiken från folk. Jag tycker det är klockrent att någon vågar gå i bräschen för att bära fluga till vardags. Tummen upp säger jag.

 7. Mästaren skriver:

  Fluga är på alla sätt ståtligt, men aningen svårt då den kräver sällskap. Då i form av pullover eller dylikt, eller väst. Funkar liksom inte till bara kavaj och slips. Och blir således svårburet i ett modernt inomhusklimat. Eller är jag helt ute och cyklar?

  • Alistair skriver:

   Nej Mästarn, du är inte ute på tunt vatten och cyklar inte (en katakres!). I mitt tycke så ”kräver” flugan ett stickat komplement i form av en cardigan, en pull- eller slipover. Funkar inte med lika bra med skjorta mol allena.

   MVH
   ~Alistair

  • Calle Z skriver:

   Jodå, det fungerar alldeles utmärkt, men jag förstår dem som tycker att det känns lite ”naket” utan t ex en slipover eller cardigan. Själv så tycker jag det är befriande att bara använda mig just av skjorta och fluga. Men visst, en cardigan eller slipover åker på med jämna mellanrum, speciellt nu vid denna årstid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s