Remembrance Day

I sverige har vi i modern tid varit förskonade från krig och elände. Visst drabbas styrkor i samband med FN insatser nu och då av förluster. I jämförelse med länder som kontinuerligt, varje månad förlorar landsmän i väpnade konflikter, är dock läget ett annat.

Sedan slutet av första världskriget, har man i de länder som utgjorde The British Commonwealth uppmärksammat dessa offer den elfte november. Dagen kallas Remembrance Day, Poppy Day eller Armistice Day. Deltagandet visas med en diskret röd vallmo, lämpligen placerad på kavajslaget.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Remembrance Day

 1. Alistair skriver:

  -Hear, hear!

  Lest we forget…

  BR
  ~Alistair

 2. Algy skriver:

  It’s always a treat going over at this time of year. Lots and lots of poppies, a very nice gesture towards the men and women lost in battle. Although in the UK this day is too often entwined with a parodical sense of nationalism á la Thatcher et al, I still shed a tear when seeing all the people united in a common celebration of those brave soldiers abroad and the heroes of the home front.

 3. Retsirc Grebtton-Keith skriver:

  The remembrance day sevice – will be held on Sunday 13th November starting at 10.50 am at the Church of St. Peter and Sigfrid, Dag Hammarskiölds väg 14. As this service is usually well attended, you are kindly requested to be at the church by 10.30 am.
  Followed by a reception at the British Ambassador’s Recidence. Invitations only.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s