Svenska ullslipsar hösten 2011

Ni som följt bloggen en tid har förmodligen sett en hel del ullslipsar i diverse olika utföranden. Många av de vävda modellerna hittade jag i våras hos svenska Tieroom.se, vilka därefter nära nog fått stå som min huvudleverantör av varan. Vårkollektionen av ull 2011 var Tierooms första, och därmed även fortfarande i ett stadie av utformning. Baserat på feedback från ivriga användares erfarenheter, har man varit lyhörd nog att förbättra höstens kollektion ytterligare ett snäpp, med gott resultat.

Ett av de större problemen jag upplevede med några av vårens ullslipsar, var den väl tilltagna tjockleken. Tjockt material i kombination med mellanlägg gjorde att knutarna blev för grova. Värt att förtydliga är att detta inte drabbade alla modeller, då några av dem var perfekt balanserade i uppbyggnaden.

Vid utformningen av höstkollektionen har man haft detta i åtanke, med ett bättre resultat som följd. Nytillskotten i utbudet av ullslipsar är färgmässigt genomgående diskret grå, svarta och beiga med diskreta rutmönster i hundtands- och glencheckutföranden. Som tidigare finns varje modell som klassiskt bred slips, en smalare variant, som näsduk, samt två olika varianter av flugor.

"Elis", hösten 2011

"Canon", hösten 2011

"Sixten", hösten 2011

"Ibrahim", hösten 2011

"Johnny", hösten 2011

Utbudet av varianterna från vårkollektionen har tidigare under hösten också fyllts på. Där tog främst ullflugorna slut fort, efter att ryktet om dem av olika anledningar tagit fart på nätet.

"Reinhold", våren 2011

"Dino", våren 2011

"Viggo", våren 2011

Jag spår Tieroom lysande affärer även i höst, då det finns få liknande alternativ, både på nätet och den svenska marknaden. Framförallt sett till modellen i kombination med det i sammanhanget fördelaktiga priset. Liknande slipsar finns, exempelvis från några italienska leverantörer, men är då ofta betydligt mycket dyrare, samt att de sällan är tillgängliga på nätet.

Givetvis finns detaljer som skiljer dessa accessoarer från dyrare alternativ. De består inte av påkostade kashmirvävar, och har exempelvis inte heller handrullade sydda kanter. Saker som motiverar högre priser från andra leverantörer, och något man bör ha i åtanke. Dock är dessa detaljer inget jag själv saknat under det första år jag använt slipsarna.

För er läsare som också är nyfikna på slipsarna, eller redan obotligt frälsta sedan tidigare kan jag erbjuda en 15% rabatt på hela Tierooms sortiment. Använd rabattkoden ”Dronesclub” vid utcheckning i webshopen. Tiroom har en ordinarie rabatt vid köp av tre varor eller fler. Den gäller fortfarande, i kombination med avdraget via rabattkoden.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Svenska ullslipsar hösten 2011

 1. Sir Rattigan skriver:

  Mycket trevliga slipsar!
  Har precis provat nummer två av de tre jag nyligen fått levererat och måste säga att jag är över förväntan nöjd. Synd att jag inte kände till rabatten men det föranleder bara ytterligare ett inköp.

 2. Markgreven skriver:

  Vilken härlig tid som går oss till mötes. Trevliga, lite rustika ullslipsar kan man knappast ha för många av. Strålande!

 3. Fogel skriver:

  Trevligt om slipsarna!

  Men…

  …är det bara jag som undrar över översta bilden som förefaller avbilda en dunväst, som inte bara är kombinerad med en slips och en kavaj, utan som dessutom sitter UNDER kavajen?

 4. Oscar skriver:

  ”Ett av de större problemen jag upplevede med några av vårens ullslipsar, var den väl tilltagna tjockleken. Tjockt material i kombination med mellanlägg gjorde att knutarna blev för grova. Värt att förtydliga är att detta inte drabbade alla modeller, då några av dem var perfekt balanserade i uppbyggnaden.”

  När du skriver ”väl tilltagna tjockleken” menar du att det var svårt att få till snygga knutar eller att de bara blev stora? Vilka av vårkollektionens slipsar upplevde du var ”perfekt balanserade i uppbyggnaden”?

  • Archibald skriver:

   Slipsen ”Percy” gav som utförandet såg ut då stora knutar, som också är svårare att placera väl i kragen då volymen även gör det svårt att få knuten att ligga bra mot kragen. Färgen och ytstrukturen på slipsen är dock min favorit. Dock skall det tilläggas att det här uttalandet gäller slipsen i kombination med mina egna preferenser och de typer av skjortkragar jag använt den tillsammans med.

   Modellerna ”Sander” och ”Reinhold” ut vårkollektionen är i mitt tycke optimala gällande både knutegenskaper, grovlek och struktur i materialet.

 5. Henrik skriver:

  Tack för tipset och erbjudandet! Jag beställde genast ett par flugor och en slips.

  Angående slipsarnas tjocklek så har jag en Bobby och en Dino ur vårens kollektion. Jag upplever Dino som perfekt, men tycker att Bobby är på tok för tjock. Dessutom är den betydligt mörkare än vad som antyds på bilden.

  • Oscar skriver:

   Intressant med Bobby, tänkte faktiskt precis beställa just den modellen.

   När du säger ”på tok för tjock”, menar du att det är svårt att få till en knut? Är den så mörk att den ser svart ut?

   • Henrik skriver:

    Ja, så länge inte slipsen hålls sida vid sida med någonting som är svart eller utsätts för väldigt stark belysning är det faktiskt svårt att säga att den är blå.

    Angående tjockleken så är det definitivt inte omöjligt, men väl svårt, att få till en snygg knut. Allt annat än four in hand är att glömma dock, men i mitt tycke är det i alla fall four in hand som gäller för ullslipsar.

    Därmed inte sagt att jag inte gillar slipsen. Jag använder den då och då, men matchar annorlunda än jag trodde att jag skulle kunna göra när jag beställde den.

   • Henrik skriver:

    Texturen på Bobby är fantastisk, dock.

 6. chuffnell skriver:

  Käre kollega, åter är våra meningar delade – denna gången om dunvästen. En quiltad väst i all ära, men en dunväst? Detta är i sanning anarko-dandyism ställd på sin spets =)

  Pip-pip
  Chuffnell

  • Archibald skriver:

   Eller helt enkelt bara en kall morgon, där en lång stundande färd på moped blir mindre angenäma utan förstärkningsplagg under rocken 😀

   Ibland tar funktionen över fåfängan. Måste dock tillstå att det blir alltmer sällan, samt att jag faktisk blir mer och mer förtjust i den där västen i olika sammanhang.

   Cheers.

   /Arch

 7. Ping: Ullfluga « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s