Höstskor, RM Williams

Hösten kräver rejälare skor allt eftersom temperaturen sjunker och vädret blir mer kallt och fuktigt. RM Williams producerar kraftfulla boots i ett utförande smäckert nog att passa såväl till kostym som jeans. Skorna finns på den svenska marknaden, men kostar trots fraktkostnad mindre att inhandla över nätet från England. Tidigare nämnda A Hume har ett brett utbud från tillverkaren där modellen ovan, Kingsvale Suede, ligger mig själv lite extra varmt om hjärtat.

I skrivande stund för jag dialog med A Hume angående ytterligare fördelar för er läsare. Som ett led i det hela har de efterfrågat något sätt att identifiera kunder som hittat till dem, just från The Drones Club. Du som känner dig manad, får vid utcheckning i webshopen gärna ange ”Dronesclub” i kommentarsfältet som ytterligare statistiskt underlag. I bästa fall mynnar det med tiden ut i fördelaktiga erbjudanden.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Höstskor, RM Williams

 1. Calle Z skriver:

  Önskar bara att A Hume hade haft vidderna ‘F’ respektive ‘G’ för sina RMWs som de saluför, istället för ‘G’ respektive ‘H’. ‘G’ anses som RMWs standardvidd, och som ska motsvara UK ‘F’, men för modellerna innebär detta tyvärr att de ser mindre smäckra och dressade ut (om man t ex jämför med CJs ”Chelsea”). Alternativet är i så fall att beställa direkt från RMWs för erhålla just ‘F’ vidden, vilket innebär en dryg väntan i månader, samt extra kostnader för tullavgift och skatt.

  • Mästaren skriver:

   Kolla m borgeby skor – har för mig att de hade F vidd på deras RM skor…

  • ole skriver:

   Blir inte riktigt klok på vad du menar men rm williams märker sina boots G och H. G är standard H är bredare. Tycker inte det är något konstigt med proportionerna och ser inte hur G skulle kunna vara mycket slankare om man vill ha i fötterna.

   För övrigt måste jag passa på att nämna att ahume har riktigt bra kundservice. Bättre och lättare att ha att göra med än många butiker i Sverige.

 2. James skriver:

  Thought we might be able to help a little regarding RM Williams boot sizes.

  The G fit is the standard width for RM Williams boots. F fit is the narrow fit. Approximately 10mm narrower at the widest point than the G fit and the H fit is the wide fit and is approximately 10mm wider at the widest point compared to the G fit.

  RM Williams boots in Sweden and the UK are the same, so if a a 6G fits well in Sweden, then it would be a 6G you would order from the UK.

  With regards to the F fit, they are mainly made to order as there is not a huge demand for this size in the UK and Sweden. Each pair of RM Williams boots are hand made and take 2 weeks to make. This means that, at this moment in time, made to order boots are taking longer as they are so popular and demand is so high.

  We do have some short product information videos on our site and are workign on interactive 360 degree boot veiwers to allow you to see as much of the boot is possible.

  If there are any questions about sizing we are always happy to try and help.

  James

  A Hume Country Clothing

  • JP skriver:

   Dear Mr James,

   Thank you for taking the time to reply here, and for clearifing the width issue.

   The service of A Hume is highly regarded among Sweden’s men’s style blogs. Keep up the good work!

   Regards,

 3. J skriver:

  Jag beställde ett par Suede Comfort Craftsman häromdagen. Kanske blir det även ett par i känguru innan vintern är över. =)

  Frågan är vilka skoblock som sitter bäst i ett par RM?

  • Ludvig skriver:

   När jag köper ett par skor brukar jag alltid ta med dem till min lokala skomakare för att köpa ett par skoblock som passar skorna samt fråga om putsning för just det paret. Fast då gäller det ju iofs att man går till en riktig skomakare som vet vad de pratar om.

 4. Mrs G skriver:

  Älskar mina RMW (Gardener Boots) och bor praktiskt taget i mina just nu.

  Mrs G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s