Skoblock: Aquila Shoe Care

Bra skoblock är dyra och sällsynta i sverige. Det här erbjudandet är bland det billigaste, och till synes mest prisvärda jag sett hittills för två par block av modellen nedan. Som jag förstår saken, fraktfritt.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Skoblock: Aquila Shoe Care

 1. Christoph skriver:

  Härligt, precis vad jag behöver!
  Jag vill även, för dem som är bosatta huvudstaden, rekommendera Bäckmans Skoservice på Nybrogatan där skoblocken går för samma pris. Däremot är erbjudandet om 2 skoblock svårslaget.

  C

 2. J skriver:

  Verkar onekligen vara en bra deal. Expanderande i både längd och bredd, och inte den där snikna typen av breddexpansion där tåpartiet är delat på mitten. Dessutom i cederträ. Jag hade väntat mig att betala minst dubbelt så mycket för ett skoblock av den här typen. Skoblock från skotillverkaren anpassade efter skons läst är nog det enda bättre alternativet.

  Jag letar efter lämpliga skoblock för RM Williams-boots. Visst fungerar vanliga skoblock helt ok, men jag vill gärna testa någon konstruktion som spänner ut även de högre delarna av skon lite bättre. Förslag någon?

 3. JP skriver:

  Bra tips. Detta erbjudande är också omtalat på nätet:

  http://www.bexley.com/Bexley/shoe-Embauchoirs-ACCPRD-EN.htm?blocReferrer=12141

  vilket innebär 4 stycken block för 59 Euro (plus frakt), sedan 15 Euro styck om man köper fler utöver det. Någon som testat dessa?

  • JP skriver:

   *4 PAR block för 59 Euro … * menade jag förstås, och inget annat. Sorry.

  • Oscar skriver:

   Jag köpte skoblock från bexley i våras Är väldigt nöjd! Ett par storlek UK 9,5 som passar perfekt i mina loake UK 9,5. Fyller ut skorna bra och ger dem en fräsch doft.

   Jag köpte även skoborstar och liknande vilket jag starkt kan rekommendera då priset på dessa är en bråkdel av vad skomakare tar i Sverige

 4. Mästaren skriver:

  Yrkesskadad som jag är, och dessutom skeptisk till alltför bra erbjudanden. Fraktfritt över 399 Kronor. Är det då fraktfritt om man köper för exakt 399SEK ??? Man kan undra men å andra sidan strunt samma köp en putsduk för en 10:a så blir det ändå väldans prisvärt…

  • David skriver:

   Av sajten framgår att frakt med postpaket är gratis vid köp över eller lika med 399 kr, så ja det är fraktfritt om du köper två par för exakt 399 kr. 🙂

 5. Johmick skriver:

  Jag har också köpt Bexley skoblock och är grymmt nöjd med dem! Köpte även borstar som är mycket bra. Bexley är svårslaget om man köper flera st. Men det är kul med det svenska alternativet också! Well done!

 6. Andreas skriver:

  Skall man köpa uppemot 4 par block är bexley svårslaget men jag tycker personligen efter att ha testat bägge alternativen att Aquila har en bättre produkt och ett bättre erbjudande om man vill köpa bara 2 st. Dessutom kan man med Aquila välja 2 olika storlekar på de block man köper för 499kr. Många har ju kanske lite olika läster och storlekar på sina skor och med Bexley måste man tyvärr köpa samma stl av alla blocken.

  • O skriver:

   Det stämmer faktiskt inte. Jag och en vän beställde tillsammans 4 block i olika storlekar i en order och fick det utlovade priset 59€. Köpte borstar, putsdukar också och frakten blev (endast) 220 kr.

   Jag håller med om att Aquila är ett bättre alternativ om man bara behöver 2 block!

   • Andreas skriver:

    Då har jag missuppfattat det. När jag försökte gick det inte att lägga ihop 4 block i olika storlekar men jag mailade dem inte utan körde på en och samma storlek.

    Bra att veta inför framtiden kanske

 7. Mästaren skriver:

  Hur är Bexleys skor egentligen ? Något att ha?

  • Andreas skriver:

   Inget att hurra över tyvärr…Ett bevis för att allt som är sytt med randsöm inte är av hög kvalitet.

   Det är utan tvekan materialet som används till skorna som är viktigast för kvaliteten och där sparar tyvärr Bexley rejält.

   Men så kostar de piss och ingenting så man bör ändå förstå att man oftast får vad man betalar för.

 8. Nils skriver:

  Skoblocket på bilden (deras premium) är inte samma skoblock som visas på bilden om man följer länken (då visas deras standard).

 9. Andreas skriver:

  Jag har köpt två par av premiumblocken. Välgjorda och väldoftande. Rekommenderas.

  A

 10. Ing. Nilsson skriver:

  L.S.,

  I likhet med Mästaren är jag också nyfiken på kvalitén på Bexleys eller för den delen Lodings skor. Är det någon här som har erfarenheter med dessa märken? Gärna med referenser till mer kända märken (C&J, Church, Lobb et cetera).

  • Andreas skriver:

   Jag har erfarenhet av Loding och att jämföra dem med C&J, Church eller Lobb är meningslöst då Loding säljs för 150€ och C&J för det tredubbla i ord. pris.

   Jag har burit mina i ca 4 år och har mestadels gott att säga om dem. De har mycket god design, skinnet har inte spruckit någonstans, sulan är inte utsliten än och skon har fått en fin patina.

   De negativa aspekterna är att läderkvaliteten varierar väldigt mellan sko och sko. Ett resultat av att man inte kan ha lika strikta kvalitetskontroller som t ex C&J. Höger sko har skarpare gåveck än vänster där vecken är mjukare och rundare. (detta kan vara resultatet av olika stora fötter samt hur skon böjer sig)
   Lädret känns lite hårt och plastigt i början och får inte samma djup som de bättre tillverkarnas läder.

   Sammanfattat så anser jag att det är tillsammans med Markowski och Loake 1880 det bästa man kan hitta under 2000kr i ord. pris och förmodligen det allra bästa under 1500.

   Kan inte ens se en konkurrent på den svenska marknaden där skor från Nilson och Lloyd konkurrerar i samma prisklass…

 11. Ing. Nilsson skriver:

  Bäste Andreas,

  Tack för dina erfarenheter. Dock finner jag det inte helt meningslöst med en jämförelse mellen enkla och något mer exklusiva randsydda skor. Om Loding kostar en tredjedel av C&J men ligger på 2/3 av C&Js kvalité, då tycker jag denna information är väldigt meningsfull när jag ska skaffa ett nytt par skor. Det som sen blir intressant är var precis kvalitetsskillnaden kan tänkas ligga och hur man bör välja de billigare skorna för att minimera att problem uppstår, e.g. om ett skomärke har problem med läderkvalitén – ta ett par in en färg där det syns mindre i.e svart.
  Själv har jag köpt ett antal CT skor i kalvläderutförande. Dessvärre sliter dessa fortare än allt annat jag provat, är styggare än f*n att ”gå in” samt har en plastbeläggning på lädret som gör det omöjligt att putsa till någon reda.
  Det är lite mer denna typen av jämförande som jag önskade även om jag naturligtvis är tacksam för dina synpunkter.

  Cheers!

  • Andreas skriver:

   Det är tyvärr nästan omöjligt att göra den typen av jämförelse. (tro mig jag har försökt mellan mina Crockett och Loding). Det är en sak att man kan se att den kostar 1/3 av C&J men hur pass stor kvalitetsskillnad det är nästan omöjlig att definiera. Det kan handla om så olika aspekter som slitstyrka, hantverket, designen, finishen, konstruktionen m.m. Alla dessa aspekter spelar in i hur vida en sko är mer prisvärd eller ej. Franska Berluti skulle troligtvis inte hålla bättre än ett par Loding då de inte är tillverkade för ett regnigt Sverige men har ett hantverk, design och finish som är extremt hög.

   Crockett&Jones tillverkar även sin Benchgrade till mycket stor del för hand, material som korkfyllnad, ovanläder, sulor håller hög en mycket hög nivå då detta är vad kunder förväntar sig av ett par skor i 4000-5000 kronors klassen.

   Men den svåraste och kanske viktigaste aspekten som är nästan omöjlig att sätta ett pris på är känslan det ger bäraren. Känslan av att man inte har snålat med det som är viktigt för just dig.

   Därför anser jag att man måste jämföra skor i samma prisklass.

   Jag personligen skulle rekommendera att köpa 1 par C&J på nätet snarare än 2 par Loding för samma peng men därmed inte sagt att det inte kan finnas plats för ett par i skogarderoben allt eftersom.

   Mina erfarenheter av CT (Charles Tyrwhitt?) skor säger mig att Loding håller minst lika hög kvalitet.

   • Ing. Nilsson skriver:

    Bäste Andreas,
    Naturligtvis har du rätt i att det är en milsvidd skillnad i den känsla som skorna tillåter bäraren utveckla. Din personliga rekommendation att hellre anskaffa ett par C&J än två Loding tar jag med tacksamhet till mig och när behovet kommer blir det ytterligare ett eller två par C&J på 337-läst.

    Jo, det var Tyrwhitt som avsågs och de är enligt mitt förmenande riktigt plastiga skitskor.

   • Archibald skriver:

    Skor på den lästen, ser generellt våldsamt trevliga ut. Görs det även Chukkas på den, och i så fall, vad heter modellerna?

 12. Ing. Nilsson skriver:

  Det gör det…. om du beställer MTO, vilket dubblar priset ungefär.
  Det närmaste du kommer är nog Chukka (läst 200), Millbank (363) eller Tetbury Suede (348).

  • Andreas skriver:

   Om det är 337-lästen så rör det ju sig om deras Handgrade som är enligt mig bland det mest prisvärda man kan köpa i skoväg. 363-lästen är även den ny inom handgrade och är nog det närmsta man kan komma i form av Chukkas.

   Här kan man faktiskt komma fasligt nära de stora pojkarna Lobb, EG, G&G mfl. i material och hantverk t ex. Sen är det ju helt upp till den personliga smaken då ett par Gaziano&Girlings offensiva läster och designspråk skiljer sig ganska markant mot t ex Edward Greens konservativa och superklassiska design. Bägge alternativen är skor i absoluta världsklass och enligt mig endast en fråga om personlig smak.

   Sen är det såklart svårt att snacka bort att du kan hitta ett par C&J Handgrade för mellan 3000-4000kr på t ex plal.com men du hittar sällan en EG, JL eller G&G för under 6000kr i nyskick.

   Ett annat bra alternativ är Alfred Sargents spjutspetslinje AS Handgrade som till skillnad från deras övriga lite spretiga linjer är uppe och nosar på elitserien men detaljer som ritsnedläggning, fiddle waist och riktigt bra material.

 13. SL skriver:

  Ang Bexley skoblocken.
  Hur är storlekarna på dessa block?
  Finns i UK 8.5 och 9.5, men inte 9, vilket är lite märkligt
  Om man har UK 9 i skorna-skall man då välja 8.5?

  Finns lite olika fraktalt. och de billigaste är Colissimo Int-> hur hanteras det?
  T ex UPS standard innebär ju leverans till hemadressen men det kan ju vara lite struligt
  om man är på jobbet. Mao vem levererar i Sverige om man väljer Colissimo-Posten eller?

  • Andreas skriver:

   Det brukar finnas hela storlekar märkta i EU och då motsvarar ju 42=UK8, 43=UK9 osv.

   Mina erfarenheter är att Bexley levererar mycket för pengarna men är lite ojämna i kvalitetssäkning eller storlekar för mina 42:or var närmare 41:or och när jag beställde 43 var dessa som jag anser ett par 43:or brukar vara.

   Mitt råd är dock om det finns halvstorlekar att alltid gå upp en halv då fjädringen i blocken pressar ut skorna utan att töja ut dem. När du använder skorna kommer de formas efter dina fötter och ett par block som är en halv storlek mindre riskerar att inte fylla någon uppgift med tiden.

   Angående frakten valde jag det billigaste alternativet (kommer inte ihåg vilket det var) och fick hämta ut paketet på postens företagscenter någon vecka senare.

  • Kraut skriver:

   Colissimo -> Posten kör ut och är du inte hemma får du hämta ut paketet på företagscenter.

   Mitt råd är det motsatta: Har du 9 UK välj 43, för för stora block som komprimerar fjädrarna helt eller nästan helt är ett jävla helvete att få ur skorna. Om du har skor med extra breda läster är det så klart en annan femma, då sväljer de ett lite större block. Jag använder 44 i mina stl 10 och komprimeringen känns som hos skohandlare som också använder block vilket jag ser som ett tecken på att jag valt rätt.

 14. Rickard skriver:

  Någon som har tips på skoblock som passar tlll ett par Chelseaboots från Crockett and Jones?

 15. ftet skriver:

  Dem ser ut exakt som mina bexley block. Att betala 1400 istället för 600 för ett 4-pack är för mig ett rån och således säger jag nej till prisvärdheten.

 16. A skriver:

  Köpte mina skoblock på Bäckmans i Stockholm, köpte även mina RM W därifrån, orkade inte krångla med A Hume, och annat… På bäckmans ingick slitsulan.

 17. Henrik skriver:

  Nu säljer Aquila Shoe Care (herrstil.se) sina premium block för 200 SEK per par om fyra eller fler par beställs och detta fraktfritt. Väldigt bra erbjudande!

 18. Daniel skriver:

  Någon erfarenhet av: http://www.skoblockshop.se ?

 19. P skriver:

  Daniel: Nej, dom verkar vara stationerade i Holland? Villkoren är på holländska tror jag iaf? 🙂
  http://www.skolyx.se har bra priser också med fri frakt.

 20. Ping: » Konsten att vara där…. Krister Hansson fotograf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s