Det väntade

Jag har gång efter annan skrivit om sveriges i mitt tycke mest prisvärda skjorta med turndown-krage. En modell från MQs eget märke Bläck, såld i en vit och en ljusblå variant. I nuläget verkar det som att det som egentligen bara varit en tidsfråga, till sist håller på att hända: Man ändrar modellen, till det sämre.

Det som tidigare gjort att jag hissat skjortan upprepade gånger är pinpoint-tygets fantastiska egenskaper, ett väl avvägt smalt snitt, och den perfekta kragstorleken. Det är få turndownkragar som haft en vettig storlek de senaste åren. Merparten av dem har varit för små för att kunna bära slips under, eller ens använda utan slips på grund av de fult minimala kragsnibbarna.

Nu verkar det som att man i små steg, tyvärr även gör denna krage mindre. Fortfarande finns några exemplar kvar av modellen med den gamla kragen av vettig storlek (den blå på bilden), samt nya varianter med en i mitt tycke för liten krage. Det skiljer kanske bara 7mm, men det är 7mm för mycket, åt fel håll. Synd, men tyvärr inte oväntat.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Det väntade

 1. Wiktor skriver:

  Vart är världen påväg?

 2. Sulla skriver:

  Jag trodde verkligen att den där trenden med små/smala kragar var på väg att dö ut, men det kallas väl inte MQ-krage för intet.

 3. Mästaren skriver:

  I senaste Charles Thyrwitt katalogen visades mindre kragar än standard som något nytt. Inte särskilt snyggt i mitt tycke….

 4. Erik skriver:

  Trist. Jag har också gillat de hyfsat prisvärda skjortorna från Bläck.

 5. Calle Z skriver:

  Är det inte Dressman som har Sveriges mest prisvärda skjortor gällande förhållandet pris/kvalitet? Deras modell av tvinnad tråd, Egyptisk bomull anser jag själv håller en utmärkt kvalité för vardagsbruk.

  …och nej, jag jobbar inte för Dressman…

  /C.

  • Archibald skriver:

   De har också en variant som jag tycker väldigt bra om. Den har en svart etikett med kedjans namn broderat i röd snirklig text. Just den här säsongen har de tyvärr försett just de skjortorna med kontrasterande knappar och knapphålstråd.

   Tygmässigt är de dock riktigt prisvärda, och kragen har en trevlig cutawayspread och en härlig höjd. Det är en sån jag har på mig några inlägg bakåt, med en blå stickad fluga till. De ligger dock på 699:-. Värda priset, men ännu trevligare att köpa på deras reor.

 6. JensBob skriver:

  Baserat på min erkänt ringa förståelse för vad som är modernt och inte så är mitt intryck att ”minikragarna” var på väg att försvinna, att då en modekedja som MQ nu börjar gå åt det hållet gällande kragarna verkar märkligt. Samtidigt förstår man väl det åtminstone lite när man ser till hur många skjortor som faktiskt köps för att knäppas och bäras med slips kontra hur många som aldrig knäpper översta knappen: en krage som är perfekt med slips är helt enkelt inte lika perfekt uppknäppt och vice versa, således måste väl en dussinkedja som MQ anpassa sig efter den vanligaste kunden.

  Måste dock hålla med om Dressmanns skjortors förtjänster. Köpte nyligen bara för att testa en av deras ”premium collection” som förutom att passformen var väldigt bra på mig hade en kvalité som inte ligger långt efter de svenska premiummärkena Stenströms och Eton. Att priset dessutom ligger på 500 spänn för denna och att man får tre för priset av två borde göra dem till ett givet val för den som vill bygga upp sitt sortiment av vita och ljusblå business-skjortor.

  • Algy skriver:

   Och jag som ryser av blotta tanken på Dressmann.

   Reklamfilmen spelas upp i huvudet: den ultramanliga rösten som exklamerar: ”Nu alla McGordon jeans: 299 kronor”, de gråhåriga tyskarna som kliver upp ur ett stormigt hav, den stela logotypen i glittrande gult.

   Sedan skakar jag sakta på huvudet, ler lite snett och överlägset och går förbi affären.

   Menar ni att jag kan tvingas byta åsikt?! Jösses vad arbetsamt, fördomar är ibland så otroligt sköna att luta sig mot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s