Äntligen ullrock

Även om jag för varje år som går alltmer saknar ljuset och värmen då hösten kommer, är återseendet av höst och vintergarderobens ullrockar alltid lika trevligt. Blandningar i mörka toner av grått, blått och brunt står på menyn.

Det här inlägget postades i Bilder, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Äntligen ullrock

 1. markgreven skriver:

  Visst är det härligt med de klara färgerna i naturen och den klara luften. Men som åldrande ”lantjunker” vill jag också slå ett slag för den österikiska lodenrocken. Den innehåller liknande goda kvalitéer och ger mig samma känsla som Archibald redovisar ovan.
  Äntligen!

 2. Algy skriver:

  Men det är något läskigt med lodenrock. Är det bara jag som osökt kommer att tänka på snuskgubbar med borstig mustasch och en fjäder i hatten, höga på alpluft och snaps och med ett osunt intresse för 14-åriga flickor med blont hår, rutiga klänningar och stora bröst?

  När jag tänker efter så, ja, det är antagligen bara jag…

 3. Sir Rattigan skriver:

  Lodenrock får mig att med viss ångest minnas min barndom och min mors iver att klä mig och min mer korpulente bror i varsin grön lodenrock och ”promenadskor”, vid extrem kyla under +12 grader C även med en björnröv på huvudsvålen. Vi såg antagligen ut precis som de två pajaser vi var.
  I övrigt undrar jag över möjligheterna att framöver få lite mer tips inom området byxor eftersom jag till viss mån är byxdyslektiker.

  /Rattigan

 4. Sir Rattigan skriver:

  Gärna jobb. Arbetar i en miljö där kostym inte alltid känns rätt, något som kräver en ledigare attityd men ändå med stil. Där tycker jag t ex att virkade slipsar och mina älskade Tweed-kavajer kommer till sin rätt.

  • Steve skriver:

   Håller med. Har mycket svårt att hitta snygga och välsittande byxor. Tycker det är enklast att hitta bra byxor om man köper byxor som tillhör kostym. Bra uddabyxor är närmast ickeexisterande i det här landet, undantaget chinos och i viss mån manchester.

 5. markgreven skriver:

  Algy och Sir Rattigan förefaller ha haft problem förknippat med loden, som inte är mina…
  När det gäller byxor går det ju även att hitta utmärkta ”cavalry twills-versioner” som harmonierar bra med tweed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s