Fluga till vardags, teorier

Fluga till vardags börjar sakta trilla in i den comfort zone, där man inte längre småängsligt ägnar den så mycket uppmärksamhet. Det känns med andra ord inte längre som att gå med en höna på huvudet, utan mer av, inte alls. Säkerligen kan man läsa spaltmetrar om vad man bör tänka på, och inte för att få det hela att fungera enligt teorin. Jag gillar att prova mig fram efter egna tankar.

Just i fallet med den här ganska kraftiga flugan, så kräver den en ganska fyllig skjortkrage med viss höjd, för att inte ta över intrycket. Gällande bredden i färdigknutet läge, ser den märkligt mycket bredare ut i förhållande till skjortkragen på fotot, än när man exempelvis ser den på i spegelbilden.

Någon påpekade knutens storlek förra gången flugan figurerade i bloggen. Det är precis så jag vill ha en den, även om just den här fluga kanske ger en ännu större knut än genomsnittet. Jag tycker den ska vara lite grov, framförallt för att balansera skillnaden i bredd mellan flugans ”vingar” på sidorna, och knuten i mitten. En liten knut, och i jämförelse breda vingar med perfekt symmetri blir i mitt tycke lite för prydligt och tunt.

Troligtvis kommer vardagsflugorna för min del att hålla sig i den här kategorin. Grövre material och strukturer, i mer dova dämpade färgtoner som harmonierar med omgivningen.

Inför helgen ges det utrymme för en dos svensk pop när den är som absolut bäst, serverad av The Wannadies.

* * *

Det här inlägget postades i Reflektioner, Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fluga till vardags, teorier

 1. Alistair skriver:

  Ovanstående outfit med virkad fluga, rutig skjorta, slipover(?) och beige manchesterkavaj var särdeles lyckad. Bland det bästa jag sett på dig.
  En klar och tydlig resonans med min egen smak. Ett par mollskinsbyxor och mocka chukkahs på det där så är det full pott.

  MVH
  ~Alistair

 2. FO skriver:

  Jag brukar ha svårt för manchesterkavajer (det kan bli lite väl mycket ”70-talslärare” över det hela), men i likhet med Alistair tycker jag att du har lyckats få kombinationen att se smakfull ut. Fler flugor åt folket!

 3. markgreven skriver:

  Gratulerar till en mycket smakfull kombination!
  Perfekt fredagsutrustning om man kan tillåta sig lite sådant…
  Trevlig helg i den förhoppningsvis färgrika och underbara höstomgivningen!

 4. Lord Seaground skriver:

  Fantastiskt! Precis vad man vill se så här på väg in i helgen!
  Kavajen förefaller likna min älskade Baldessarini.

  Var kommer flugan ifrån?

  • Archibald skriver:

   Kavajen är en egen historia i sig. Flugan är uppsydd hos milanesiska AD56, först tänkt att ingå i The Tailoring Club kollektionen. Man trodde dock den skulle vara lite för grov och svårhanterlig.

   Jag fick höra talas om den i ett samtal med ansvarige accessoarinöparen Johan Enander, som var vänlig nog att förära mig flugan efter att ha sett min reaktion när den kom på tal 🙂 Den är precis vad jag letat efter en längre tid, och något man verkligen kan hoppas på att få se i framtida butiksurval.

 5. Archibald skriver:

  Tackar för alla värmande ord, och önskar er en trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s