Dogstooth

Det finns mer eller mindre alltid kostymer som plågar med att väcka svårkuvat och starkt habegär. För tillfället, en grovt vävd gråsvart hundtandsrutig variant i tre delar, från Charles Tyrwhitt.

Nedan, kompletterad av ett skärp från LodinG, och ett par broguekängor från Herring Shoes

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Dogstooth

 1. Johannes Jonsson skriver:

  Ja, jag kunde inte motstå den när jag var där för några veckor sedan!

 2. Pelle Pellerton skriver:

  Någon som har handlat CT-kostym/kavaj på nätet? Jag är lite sugen på en blå ullblazer, men jag tycker det känns bra skumt att inte prova först.

  • Peder skriver:

   Jag har handlat på CT och visst känns det märkligt att köpa kavaj/kostym utan att prova, men en ändringsskräddare fixar till det mesta till en rimlig penning.

   • Garm skriver:

    Kostymjackorna för CT:s Black Label serie är tyvärr lite kortare än deras Classicmodeller. Kan vara värt att notera om man är lång.

  • David skriver:

   Jag har handlat både kostymer och udda kavajer från Charles Tyrwhitts webbshop i flera olika omgångar. Jag upplever CT som mycket prisvärda och deras kundservice är suverän. Nu har jag sådan tur att CT:s classic fit passar mig i stort sett perfekt i min storlek (jag är bredaxlad och med rätt långa armar). Men även med en tur via ändringsskräddaren skulle jag ha varit nöjd med mina inköp.

   Även vad gäller kostymbyxorna kan jag bara uttala mig om CTs classic fit. De är true to size i midjan, något lösa i passformen, och längden, med eller utan slag, som du kan välja för ca £9 brukar skäras till på milllimetern.

 3. Teodor skriver:

  Har någon här koll på Alexander Julian? Designer som var stor under 1980-talet. Har nämligen en kostym från Ebay pågång. En vintage då givetvis. Medium grå flanell.

  • Archibald skriver:

   Att döma av säljarens övriga auktioner, verkar det hela seriöst, och det är ju enligt annonsen inte AJ som tillverkat kostymen.

   Kom ihåg att granska detaljerna, och se igenom den initiala entusiasmen. Ibland kan en väl låg gorge line göra även en kostym av finaste material och konstruktion mindre spännande i verkligheten. Överväg även eventuella ändringskostnader, och ha i åtanke att byxornas dubbla frontveck kan ge en faslig massa tyg över låren.

   Lycka till

 4. lano skriver:

  Snyggt! Hur mycket kostar kostymen?

 5. Gässling skriver:

  Säger nej till skorna men kostymen var grymt snygg. £349 för hela stassen känns ju som ett klipp.

 6. Mästaren skriver:

  Skorna är väl ätt coola men kanske inte till den kostymen. Ett par bruna oxford däremot hade varit trevligt. Nu är väl just bruna oxford en favorit som jag tycker kan passa till nästan allt…

 7. Willgott skriver:

  Är sugen på en ljusgrå Glencheck men de fungerande knapphålen avskräcker då jag har förstått att dessa är svårare att justera. Men för 225 pund så blir man grymt sugen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s