Dronespotting, revisited

Passerade i morse en man med fasligt trevliga skor, som såg smått bekanta ut. I övrigt var herrn i fråga trevligt klädd i en trevlig marinblå liddesdaleliknande täckjacka och plommonfärgade bomullsslacks av vasst snitt. Jag tog tillfället i akt att helt oanmält på att fråga var han köpt skorna.

Till synes lite förbryllad bekräftade mannen mina aningar om skornas ursprung med att han köpt dem från en ”Charles Tyrwhitt”. Ibland får jag en känsla av att jag troligtvis upplevs som lätt skrämmande av dessa tilfälliga, spontana intervjuoffer 🙂 Oavsett vilket, en trevlig utveckling att se.

Då vi ju propagerat en del för leverantören som ett prisvärt alternativ, frågade jag lite nyfiket hur det kom sig att han hittat till Tyrwhitt. Mannen förklarade att han hittat skorna skorna på nätet under jaht efter skräddarsydda skjortor, och köpt dem på vinst och förlust.

I den miljö jag vistas om dagarna ses annars generellt svarta skor av plast/sämre skinn, med för grova sulor, eller i mitt tycke väl spetsigt tåparti. Jag gratulerade kort till ett snyggt val, och hastade vidare. A true drone in the making.

Det här inlägget postades i Anekdoter, Reflektioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dronespotting, revisited

 1. JP skriver:

  Ser trevliga ut. För 99 pund är de säkerligen oerhört mycket mer prisvärda än allt vad Nilson och Rizzo med flera heter i liknande prisläge.

  Dock är de troligen inte tillverkade i UK utan i något låglöneland, följande passage på CTs produktsida får mig i alla fall att tro det:

  ”Beautifully made using skills inspired by Northampton shoe makers, … ”

  Det är säkert inte ett problem, men kan vara värt att notera.

 2. Fredrik skriver:

  Var i kontakt med CT för nått år sedan och då tillverkades deras skor i Portugal.

 3. JensBob skriver:

  Håller med om att det är kul när man får se ett par snyggare skor än allt skit alla verkar ha. Även de mer stilmedvetna i min omgivning har ofta riktigt trista skor och även om de är lite snyggare så är de av skitkvalité. Har sagt det tidigare men det tål att upprepas; skor är det absolut sista jag skulle kunna tänka mig att tumma på kvalitén på och det finns inget som kan få en i övrigt trevlig outfit att se riktigt taskig ut som ett par fula skor.

  Angående Thyrwhitts kvalité:
  Mig veterligen är de Thyrwhitts skor i kategorin ”Calf Leather Shoes” tillverkade av Loake i Northampton, men då kostar de också betydligt mer än £99, utan ligger i nivå med exempelvis Loakes egna 1880-kollektion och har så vitt jag kan se en motsvarande kvalitet. De billigare vet jag däremot inte var de är tillverkade, men Portugal låter inte osannolikt, där görs ganska många billigare randsydda.

  Var noggranna när ni köper dessa så det står ”calf leather” och inte ”100% leather”, de senare är tillverkade av PU-laminerat narvläder, dvs precis som alla billiga läderskor på Nilssons etc. Sånt läder slits inte snyggt, kan aldrig få någon patina och håller inte i närheten så länge som ”riktiga” läderskor.

 4. JP skriver:

  JensBob,

  Tack för dina reflektioner. Jag måste säga att jag allt som oftast finner dina kommentarer informativa och upplysande. Såg också att du verkar ha en blogg, så jag kommer att börja följa den från och med nu.

 5. Adam skriver:

  Mina CT-skor. Både Oxford Semi-Brouges, Oxfords samt Military Boots är några år gamla, men tillverkade i Northampton. Tråkigt om de lagt av med den goda vanan. Skall vara tillverkade i samma fabrik so Cheaneys skor.

 6. Stefan skriver:

  Äger faktiskt själv ett sådant par sedan ett och ett halvt år. Köpte dem för ungefär ett hundra pund och är mycket nöjd med vad jag har fått för det priset.

  Sen stämmer givetvis det som JensBob påpekar. Lädret får inte samma patina som dyrare skor och håller förmodligen heller inte lika bra. Men prisvärda är de likväl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s