Klädborstar: Kent Brushes

Det är väldigt svårt att få tag på klädborstar på den svenska marknaden. Frågar man efter dem, hänvisas man ofta till de plastrullar med klistertejp som finns överallt. I bästa fall, alternativt varianten klädd med någon slags ofta röd fiberduk som vid borstning i en särskild riktning fångar upp ludd och skräp. Omöjliga att använda på flanell eller fint stickade plagg av ull, utan att helt fördärva dessa.

Om man dock vill ha en vanlig hederlig klädborste, ens med plastborst, får man antingen rota runt hemma hos någon äldre släkting, eller second hand. Vill man ha en kvalitetsborste med naturfibrer, är det för de flesta internet som står till buds. Här levererar Kent Brushes riktigt trevliga varianter. i sortimentet finns även riktigt fina handgjorda kammar.

Casmere

För resan

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Klädborstar: Kent Brushes

 1. Algy skriver:

  Kammen! Underbar!

 2. lano skriver:

  Kan rekommendera Taylor of old Bold Street. Finns på flera ställen men jag har varit på butiken på 74 Jermyn Street i London. Här finns kunnig personal, och borstar i de flessiska varianterna, för såväl ull som kashmir kavajen. Köpte en borste för min kashmirkostym, kostade ca 500 kr.

 3. Sulla skriver:

  Själv har jag däremot haft väldigt svårt att hitta borstar med såndär röd fiberduk på och har bara hittat med vanlig borst hos en av söders järnaffärer. Ja, förutom på Åhléns där jag hittade en kombinerad borst/duk/skohornsvariant.

 4. Daniel skriver:

  Tack för tipset. Verkligen ett gediget utbud av borstar och kammar som andas kvalité. Att frakten bara kostar 2.4 euro är ju guld värt också. Blir att lägga en beställning på en klädborste och någon kamm framöver.

 5. Admiral von Schneider skriver:

  Jag köpte modellen CC20 från kent brushes för några månader sen. Den fungerar riktigt bra, inte haft något behov av klisterrullar sen dess.

 6. V skriver:

  Problemet förr oss med katter är dock att en borste inte räcker till för alla dessa småhår. Det enda som tycks hjälpa är klisterrullarna. Fiberdukar duger till möbler, men inte kläder.

 7. Admiral von Schneider skriver:

  Har själv katter och tycker ändå det funkar bra med borste. Får väl dra några extra drag jämfört med en rulle, men inte så mycket att det är ett problem.

 8. Dennis skriver:

  De har även någon sorts outlet på ebay:
  http://stores.ebay.com/Kentbrushes

 9. Brummel skriver:

  Köpte nyligen en borste från Kentbrushes via ebay. Minimalt, och jag menar verkligen minimalt, hack i ena änden gjorde att den helt plötsligt kostade 20 pund. Den är dubbelsidig och vad jag förstår ska den ena sidan användas till lite kläder med lite grövre ytor, som rockar och liknande medan den andra sidan används till kostymer och skjortor. En väldigt trevlig attiralj att ha i hushållet, såväl praktiskt som estetiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s