The Tailoring Club

Många av er har säkert sett och hört en del om Brothers satsning kallad ”The Tailoring Club”. Jag har själv smått sett fram emot lanseringen då många av plaggen faktiskt sett oerhört trevliga ut. Frågan tittills har dock varit: Är kvaliteten densamma på insidan, som den man vill ge sken av på utsidan? Idag vet jag mer.

Jag känner att man ger en ganksa sammanfattande samling svar på de frågor jag haft, i det material man själva presenterat, därför väljer jag att citera istället för att skriva om saken med egen text. Och, innan hjältarna tar sats, nej, det här är inte ett sponsrat inlägg, bara en för mig glad överraskning.

The collection is based on well-tailored suits and jackets made of comfortable wool and flannel fabrics. The width of collars and pocket flaps is slightly larger and the fit is narrower without being slim. The jackets are fully or partly lined and characteristic details include diagonal pockets with an extra ticket pocket or spotted patterns on the neck fabric. Some of the jackets have patch pockets instead of diagonal pockets to create a more casual look.

The collection also includes round-neck and v-neck cashmere sweaters as well as shirts, specially designed to match the jackets and suits. These garments have all the details that are the hallmarks of dedicated workmanship: carefully selected fabric, well-sewn collars and lapels, half canvas (stitched, not fused) and sleeve buttons that can be opened. The shirts are made of Egyptian 2-ply cotton and have 18 stitches per inch.

The collection also features a range of accessories, such as ties, handkerchiefs and bowties.

Läs även en senare recension av TTCs flanellkostym här.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till The Tailoring Club

 1. Johan skriver:

  Hoppas ganska mycket på denna kollektion. Kavajerna ser väldigt fina ut med lagom uppbyggda axlar och fina material och färger.
  Dock är jag lite orolig för passformen. Om man tittar på bilderna så ser det ut att vara ganska kraftigt nålat med tanke på hur plaggen hänger lite osymmetriskt på torson?
  Kommer garanterat att gå och prova en kavaj eller två när de släpps för att se om det är något att ha.

 2. Gustav skriver:

  Kul! Kläderna ser helt klart intressanta ut.
  På brothers.se kan man läsa ”Brothers kostymer finns i ”tailored fit” samt i den lite smalare ”slim fit”.” Brukar det inte vara åt andra hållet, eller är det ingen uttalad standard?

  Priserna på http://www.thetailoringclub.com/Collection/ står i eurosar också. Man kan alltså spara ca 10% med dagens växelkurs.

 3. Fredrik skriver:

  Fint att det verkar tas initiativ till mer kvalitativa produkter i gamla Svedala!

  Men ändå, för de priserna, ca 2500-3000 för en kavaj, så lägger jag hellre till en- tvåtusen till och köper mig något mycket bättre från en sedan tidigare känd och välrenommerad tillverkare.

  • Archibald skriver:

   Jag förstår hur du tänker, och tror att många leverantörer av herrkläder lever på det resonemanget.

   Jag tror också att det i många fall är därför herrkläder generellt är dyrare än damsortimentet. Många män vill ogärna att prova nytt, håller sig till gammalt och beprövat och är till och med beredda att betala det dubbla för tryggheten.

   Det goda är att leverantörer av bra varor, lever vidare. Det mindre bra är att det sällan lönar sig för goda initativ att satsa på att höja den egna kvalitetsnivån då för få kunder ger det en chans.

  • JensBob skriver:

   Vet inte om du får en så mycket bättre kavaj för 4-5 tusen. Vad jag har förstått är detta halvkanvaskonstruktioner, modellerna ser bra ut. Jag tycker tvärt om att det verkar prisvärt jämfört med till exempel en hellimmad Hugo Boss som kostar mer, eller en dito Oscar Jacobson för marginellt mindre pengar. Lägger du till att byxorna verkar ligga på 1200 så kan du alltså få en snygg flanellkostym i halvkanvas, inköpt i en svensk butik med möjlighet att prova och får personlig service med vad det innebär för 4200. Ett bra pris enligt mig.

 4. Chuff skriver:

  Snyggt! Men får man fråga hur det kommer sig att de knutit en ylleytröja kring midjan på kavajen? Jag brukar ju inte vara de drakoniska stilreglernas ivrigaste ryttare, men just den kombinationen ser lite underlig ut.

  /Chuff

 5. Algy skriver:

  Till min fasa konstaterar jag att alla kavajer är tvåknäppta.

  • JensBob skriver:

   Det är väl inte helt oväntat, tvåknäppt har varit mest ”inne” de senaste två åren. Som alltid så är det ju så att vill man ha något som inte är på modet just nu så får man frångå mainstreamhandlarna och då blir det dyrare. Men om det är treknäppt du vill ha så finns det ju en uppsjö av dito kvalitetskostymer hos onlineoutlets och på ebay från ett par säsonger tillbaka.

   • Algy skriver:

    Jag har ett digert utbud av treknäppt i garderoben, jag förvånas bara över den svenska modeindustrins fantastiska förmåga att helt rikta in sig på det som är trendigt för tillfället. ”Nu är det två knappar som gäller. Då syr vi bara kavajer med två knappar.”

    Trots att det i det här fallet ska röra sig om en kollektion i bättre kvalitet för en längre hållbarhet kommer den alltså att vara ”ute” bland alla modeslavar den dagen treknäppt kommer tillbaka (det lär inte dröja speciellt länge, tror jag). Och då ”The Tailoring Club” uppenbarligen kommer att kosta mer än Brothers vanliga linje finns det plötsligt inte en lika stor anledning för dessa vindflöjlar till kunder att köpa den – det är bättre att satsa på något lite billigare som man kan ha tills dess att pendeln svänger och de tvåknäppta kavajerna förpassas långt in i garderoben.

    Hade man däremot erbjudit ett val mellan exempelvis olika knäppningar och slag hade man varit bättre rustad för att dels klara ett skifte i modet och dels för att ta hand om de kunder (vi drönare, till exempel) som handlar för framtiden och därför vill ha fler modeller att välja emellan.

   • Archibald skriver:

    Jag tror jag förstår hur du tänker, och visst kan jag hålla med om att det just nu mest går att hitta tvåknäppta kavajer. Men, jag har väldigt svårt att se att kvåknäppta kavajer någonsin kommer att kunna betraktas som omoderna?

    Både tre och tvåknäppta varianter har ju redan nu funnits väldigt länge? Kavajerna ovan är ju dessutom väldigt ”otrendiga” sett både till snitt, material, längd, slagbredd, osv.?

    Sen har jag anledning att tro att herrn har en viss faiblesse för mer högknäppta kavajer, och rent av kanske har en och annan fyrknäppt kavaj hängandes i garderoben? 😉

   • Algy skriver:

    Archie,

    Du har förstås rätt – tvåknäppta kavajer blir aldrig omoderna. Men jag är inte längre säker på att de flesta håller med oss om detta i klassiskt hänseende obestridliga faktum. Jag har de senaste åren hört flera ”modemedvetna” män tala om att det inte är ”inne” med treknäppt” och att det ”känns 90-tal” et cetera.

    Samma män dömde med säkerhet ut de tvåknäppta kavajerna på 90-talet som reliker, och tyckte att det var riktigt fräscht med en tre- eller till och med fyrknäppt kavaj.

    Jag gick in i garderoben och räknade förut – till min förvåning fann jag bara tre fyrknäppta kavajer där. Samtliga är dock original från 60-talet och inte av den mer sladdriga typ som man kunde hitta runt millennieskiftet. Och längst in hängde en förskrämd tvåknäppt historia i gråblått.. 🙂

   • Archibald skriver:

    Hahhah 😀 Ok.

    Ja, det där med ”inne” och ”ute” måste vara en plågsam relation.

    Visst, jag ska inte sticka under stol med att jag gärna plockar upp och inspireras av delar som kan vara mer eller mindre aktuella för tillfället.

    Att dock låta det ha en så avgörande betydelse låter smått besvärligt.

 6. Micke J skriver:

  Jag anser att det är bättre att lägga till någon tusenlapp eller invänta rea och handla hos http://www.roseborn.com eller http://www.gabucci.se

 7. Rocky Todd skriver:

  En sup för många är oftast alldeles rätt
  En knapp mer eller mindre gör ingen mätt…
  Säsongens faibless är redan på väg ut
  gårdagens osnygghet står redan på lut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s