Ett mail från A. Hume Country Clothing, England

Jag har varit i kontakt med den engelska webshopen A Hume då de haft besökare som anlänt, länkade från vår websida. Jag vet att några av er läsare har tidigare erfarenheter av leverantören, och jag upplevde själv ett mycket trevligt bemötande.

Archie Hume utgör idag tredje generationen i familjen som drivit A Hume sedan 1929. Företaget ligger i den lilla staden Kelso, omgärdat av ett lantligt landskap vid den välkända floden Tweed, nära den skotska gränsen.

Området kring staden är sedan länge förknippat med textilindustri och A Hume har från sedan verksamhetens början försett både män och kvinnor med välskräddade kläder i både framförallt ett brett sortiment av tweed, men även finare tygkvalitéer för många olika tillfällen.

Man tillhandahåller fortfarande en omfattande made to measure-tjänst, där alla steg som passning, sömnad och ändringar utförs i butiken. Tyvärr blir detta gissningsvis svårare att dra fördel av över internet. Har kommer dock den välsorterade webbutiken väl till pass. Nedan, ett urval av sortimentet.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Ett mail från A. Hume Country Clothing, England

 1. Alistair skriver:

  That quilted vest was really something to die for. A must have.

  BR
  ~Alistair

 2. Andreas skriver:

  De säljer de tveklöst snyggaste R M Williams Chelseas som någonsin tillverkats!

  Ljusbrunt känguruskinn tillsammans med en Crépesula i gummi. Perfekta för hösten!

  Och kom inte och lipa över att färgen är för ljus för vinterskor…Finns ju inget bättre om man vill ha en vacker patina på sikt än kombinationen ljusbrunt kvalitetsskinn och en göteborgsk blötvinter 🙂

  • Archibald skriver:

   Gissar att det är de här?:

   Skulle nog absolut kunna tänka mig dem till de mörkblå byxorna ovan, lika väl som till jeans, blå eller grå kostym.

 3. Garderners Delight skriver:

  Jag kan intyga att a hume är en trevlig firma med ett rikt utbud av country-clothing men jag vill gärna också rekommendera något som heter http://www.ardmoor.co.uk, de har bl a ett fint utbud av jackor från Alan Paine. Servicen är god och leveranserna ganska kvicka.

 4. Algy skriver:

  And now for something completely different..

  Jag stjäl helt fräckt kommentarsfältet för en efterlysning.

  Jag är på jakt efter en kort rock i bomull eller liknande. Den ska vara tunn och fungera som ett elegant vår- och höstplagg. Det är alldeles för tidigt och varmt för att plocka fram ullrockarna ur garderoben men jag vill ändå ha något mer formellt än en vanlig jacka att ta på mig utanpå kavajen. Just tunnare rockar är ett gigantiskt hål i min kunskapsbas.

  Alla tips mottages tacksamt.

  //Algernon Montgomery Lacey

 5. Algy skriver:

  Nja, Covert Coats är traditionellt sydda i ull och jag vill ha något betydligt tunnare. Trenchcoats är inte riktigt min kopp thé, i alla fall inte de längre varianterna. Jag tänker mig något som liknar en traditionell Mackintosh, alltså något sådant här:

  http://www.mackintosh-uk.net/collection/men/itemdetail/238

  Några förslag?

 6. Lord Sidcup skriver:

  À propos kläder: Ni har skrivit ingående om kostymer, skjortor och kravatter av olika slag. Däremot hittar jag inget om den minst lika viktiga västen. Den tredelade kostymen är underskattad (och mycket drönsk) och en smoking utan sidenväst tycker jag personligen är mindre rolig.

  En idé, kanske? 🙂

  • chuffnell skriver:

   Jag tycker att det låter som att lorden själv sitter inne med mycket kunskap i ämnet. Ett gästinlägg?

   • Lindberg skriver:

    Undertecknad har likaså letat efter västen i era inlägg, i synnerhet då jag sedan en tid letat efter en dubbelknäppt sådan att ha till enkelknäppt kostym.

   • Lord Sidcup skriver:

    Tyvärr var jag nog, helt själviskt, ute efter lite tips, eftersom jag tänkte börja med väst själv.

    /Spode

 7. Oscar skriver:

  Även jag kan intyga om att A. Hume är en fantastisk webshop!

  För ungefär ett år seden beställde jag ett par R.M. Williams boots från sidan. När de kom så noterade jag att det var en söm vid hälen som hade gått upp. Jag skickade tillbaka kängorna och fick ett par nya direkt. De betalade även mig för mina fraktkostnader.

  Hade väldigt bra mejl korrespondans med Karen på A. Hume! Kommer förhoppningsvis att beställa mer från dem !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s