Att jaga tjuvar om natten

Den gångna natten gav endast ett fåtal timmars sömn av det mindre djupa slaget. Troligtvis någonstans efter midnatt vaknar jag till av ett lätt oväsen utanför huset, vilken snabbt avtar och jag somnar om. En kort stund senare har fru Mulliner, som sovit ännu sämre, tassat upp för ett glas vatten och konstaterar att någon stulit Doris.

I ett huj klev jag i ett par jeans, plockade fram ett skärp och konstaterade samtidigt något besvärat att jag klockan 03.15 valde skärp efter de skor jag strax skulle springa ut i. Ibland skrämmer jag mig själv.

Likt en grävling om natten släntrade jag muttrandes och svärandes ut till bilen, fast besluten att hitta en ambulerande skåpbil i färd med att skörda fler inte ett ont anande mopeder vid andra hus i grannskapet. Eller för att i alla fall få vrida nacken av något. Jag rullar iväg medan fru Mulliner kontaktade länsman.

Med ens siktar jag ett par strålkastare, och en liten mörk bil försvinner bort från en tvärgata i området. Jag gör en resolut U-sväng, gasar ikapp, noterar registreringsnummer och SMSar det till sambandscentralen i det Mullinerska köket medan den lilla bilen försvinner bort. Chauffören märkbart påverkad av den allt annat än lugnt upprusande familjebilen bakom. Strax därefter klingar mobiltelefonen och en myndig polisröst hörs då jag svarar med för och efternamn.

-Var befinner du dig?” Jag förklarar att jag är kvar i närområdet.
-Du rapporterade in ett registreringsnummer…” Fru Mulliner har omgående fwd’at uppgiften till lagens långa arm, som intresserat följt upp informationen.
-Vi ville bara kolla så att du inte tog upp jakten. Den svarta Golfen tillhör hemtjänstens nattpatrull…” konstaterar polismannen med en lätt munter ton i rösten.

Jag kan se rubrikerna, ”Uppjagad man i undre medelåldern antastar vårdpersonal! -Han hade något vilt i blicken och mockaskor på fötterna, meddelar en uppbragt undersköterska vid namn Birgit…

Efter ytterligare några varv i omgivningen avrundas det nattliga jaktpasset, och jag vänder trött och förbannad hemåt medan himlen sakta ljusnar mellan mörka moln.

För att göra en lång historia kortare, släntrade vi efter en stunds sur överläggning vid köksbordet i säng. Efter några minuter går fru Mulliner som fortfarande inte kan sova upp igen. När jag vaknar har det blivit helt ljust, och hjältefru Mulliner har under en lång promenad hittat Doris, dumpad på en närbelägen byggarbetsplats. Delvis förstörd i klantiga försök att få igång den utan nyckel, men åter i min ägo. Tack.

Dagen på jobbet spenderas därmed i ett lätt komatöst tillstånd, och myskläder.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Att jaga tjuvar om natten

 1. Christoph skriver:

  Om du ursäktar, en något underhållande historia!
  En sann drönare tänker på sitt yttre även i de mest beklämmande situationerna. Man får även hylla makan i fråga och tillägga att en kvinnas öga inte är att underskatta!

  C

 2. Markus, citizen of Hampshire skriver:

  Välskrivet Archibald!

  Fråga: finns det någon bra skräddare för kostymjusteringar i Linköping?

  • Archibald skriver:

   Absolut! Kika i slutet på det härgamla inlägget. Jag har anlitat honom i många år. Envis, men riktigt bra på kavajer. Gör dock notoriskt byxbenen för långa, trots att det ser ok ut när han nålar. Var uppmärksam, och säker på vad du själv vill ha, så kommer han att leverera 🙂

 3. Rasmus skriver:

  Skönt att du hittade den igen 🙂
  Får man fråga hur långt om dagen du pendlar med Doris?

 4. m. skriver:

  haha…ja de finns mycket drägg i linköping o fler har det med all sannolikhet blivit efter att jag flyttade…

  Fick en cykel stulen en gång faktiskt utanför konsum vid valla. den återtogs senare från hejdegården med erfoderliga medel.

 5. Ludvig Hallberg skriver:

  Tråkigt att höra om din motorcykel, tur att den kom tillbaka. Jag har en fråga gällande träningskläder. Har ni tips på några fina kläder utan för mycket text eller logotyper på? Pike fungerar ju och kortbyxor går att hitta. Men långbyxor? Gärna välsittande i något grått material. Tänkt vid vid styrketräning och löpning.

  • Archibald skriver:

   Jag har letat efter det själv en längre tid, då det varit svårt att hitta bra plagg där både modell, färg och pris är vettigt. Lyckades få tag på ett par från Everlast i London nu senast, dock med viss brodyr.

   Jag provade innan enklare varianter från mängder av olika vanliga butiker som Stadium och Intersport, men de är antingen vida så det får rum två personer, eller har på andra vis gett obehagliga kickervibbar.

   Är man beredd att lägga en i sammanhanget större slant på byxorna, har Ron Dorff ett till synes riktigt trevligt alternativ som verkar stämma in på dina önskemål.

   • Ludvig Hallberg skriver:

    Förstår vad du menar. Har hittat samma sak hos ovan nämnda sportaffärer. Märkligt att det skall vara så svårt att få tag på snygga, väldressade träningskläder. Detta kanske är en affärside för den drivne?

    De hos Ron Dorff känns som ett vettigt alternativ. Fast 1000 kr känns ju lite mycket för ett par byxor som man vill kunna springa genom skogen med. Vi får hålla ögonen öppna och tipsa varandra när det dyker upp.

   • Archibald skriver:

    Japp.

    När det gäller att springa använder jag dock ensast svarta tights av lång eller kort modell, med tillhörande slimmad syntettröja. Vid behov en smalt skuren vindjacka.

    När man en gång provat det efter ihållande löpträning, inser man att det är väl värt risken att misstas för en Robin Hood med ninjakomplex, i stretchkläder av syntet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s