Sommarfynd: Linnekostym

Många läsare har tidigare frågat var man bäst hittar en prisvärd, klassiskt skuren linnekostym. I och med Tweed Countrysports sommarrea kan tillfället inte bli mycket bättre.

En diskret perfekt färgad tredelad linnekostym står just nu till buds (http://www.countrysports.se/sale). Antingen som kavaj, väst och byxor till ett särdeles fördelaktigt enhetspris, eller delarna var för sig.

Med ett tyg av rent linne, gedigen konstruktion av hästhårscanvas och knappar av ren pärlemor, känner jag att det inte kan vara alltför många andra svenska butiker som levererar en linnekostym med lika mycket kvalité för inköpspriset just nu.

Komplettera kostymen med ett par Trickers Belgrave. För den som uppnått tillräcklig livserfarenhet för att vara självklar karl för sin hatt (undertecknad inte inräknad) utgör stråhatten, även kallad ”boater”, en förbaskat stilig krona på verket. Karl Oskar nedan är i mitt tycke ett paradexempel på rätt utförande och karaktär för stråhatten.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sommarfynd: Linnekostym

 1. Erik skriver:

  Jag har kollat in den där linnekostymen ett tag. Med en förestående flytt och andra kostsamma bestyr så kommer dock tyvärr min (privata)klädbudget vara minst sagt tight denna månad. Men ja, prisvärd är den definitivt.

 2. Anders skriver:

  Mycket fin måste jag säga. Jag har själv köpt min tredelade linnekostym på Kanaljen i Söderköping vars butik jag varmt rekommenderar. Den kostymen jag köpte är en kopia av en kostym från 1904 vilken man kan se på hemsidan. För att kunna variera utstyrseln så köpte jag en naturfärgad väst och en svart väst samt ett par olika panamahattar. Nu låter det som om jag är sponsrad av butiken, men det är jag inte, däremot är jag en mycket nöjd kund till dom.
  Ha det bra alla därute.

 3. Jonatan skriver:

  ”A gentleman does not wear a straw hat in the metropolis” – Jeeves

  Skämt åsido, vill bara passa på att gratulera till en mycket stilig sommarsvid! Jag vill också tacka för en av webbens mest läsvärda bloggar, bra jobbat!

  Tack vare TDC har jag även snubblat in på Charles Thyrwitt’s hemsida och det bar sig inte bättre än att det blev en treknäppt navy-kostym nu när pundet är lågt. Jag måste säga att jag är mycket imponerad av kostymen (£200 är ingenting sett till hur mysig den är) men också av CT’s kundbemötande och service (vilket har behandlats i ett inlägg om jag inte minns fel). Ni kan gott fortsätta att rekommendera dem!

  Ha en fortsatt trevlig sommar och lycka till med bloggen,

  //J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s