Marinblå överdelar

Mönstret har varit tydligt en längre tid, men nu har jag snöat in helt och hållet på marinblå plagg, främst överdelar. Tröjor, koftor, kavajer, jackor och kostymer för att nämna några. Vid varje nytt fynd ses möjligheten att kombinera plaggen med diverse bruna skor, skärp och så vidare.

Den blå vågen har inte bara begränsats till den egna garderoben. Jag har även mer eller mindre medvetet hetsat fru Mulliner till diverse inköp av plagg i olika underbara mörblå färgtoner, samt skor och skärp som känts självklara matchningar.

Det är något oemotståndligt lockande över kontrasten mellan ett djupblått plagg och mörkt camel- eller lejongult, toppat med detaljer av läder. Helst i tonen tan, men även diverse andra mörka eller ljusa bruna nyanser.

Just gällande överdelar är jag barnsligt förtjust i blå ullkavajer, men känner att det vad man än vill tycka om saken är långt ifrån alla tillfällen som lämpar sig för det plagget. Ett alternativ jag länge letat efter, och som känns som ett skönt mer avslappnat alternativ. En blå kavaj av bomullsjersey.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Marinblå överdelar

 1. Hank skriver:

  Snyggt med en ganska slimmad button-down i denim, det står på köplistan inför hösten. Jag håller med om mörkblått, av någon anledning är den färgen mycket lättare att kombinera än många andra.

 2. Kokie skriver:

  Håller med Hank om att skjortan är ser bra ut. Jag har letat ett tag, men inte hittat någon med passform och utan MQ-krage. Skulle du kunna ge ett tips?

  • Archibald skriver:

   För några månader sedan såg jag en variant som passformsmässigt och med avseende på tygtvätt och kragmodell slog det mesta jag sett från dyrare leverantörer.

   Den skjortan fanns då på, håll i er, Cubus. De Hade även många andra sämre modeller.

 3. Katarina skriver:

  Marinblått – ett säkert, snyggt kort som de flesta klär i! Det är ju sommar, det kan inte gå fel! Vad tar du för färg om du ska vara lite ”vågad”?

 4. Elin skriver:

  Håller med, marinblått kommer alltid vara ett fantastiskt snyggt och säkert kort!

  En liten fråga till er med stilkoll… Är det okej att blanda marinblått och svart? Det tar emot, men jag vet inte om det bara är en fix idé jag fått för mig?

 5. Mästaren skriver:

  Varför inte en marinblå linnekavaj ?

 6. Algy skriver:

  Jag tycker också om marinblått, men ska man bära mer formella plagg i den kulören krävs fingertoppskänsla för att slippa se ut som en moderat banktjänsteman från tiden då Gösta Bohman ledde partiet. Kombinerar man med en blåvitrandig skjorta är man sannerligen illa ute.

 7. Ping: Marinblå överdelar #2, koftan « The Drones Club

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s