The Drones Club intervjuar…

De flesta av oss har någon gång letat efter kläder eller accessoare utan att hitta det vi söker. Några har tagit det hela ett steg längre, och sett till att själv lösa problemet. Vi har tidigare skrivit om drönaren som tog fram egna tweedkavajer.

Nu har turen kommit till en av våra läsare som klivit in i accessoarbranschen, och nyligen tagit över webshopen slipskomopaniet.se

Berätta lite kort om dig själv:

” -Jag är 28 år, utbildad lärare och jobbar nu som rektor. Har drivit företag sedan mina tidiga 20. Då var det ett skivbolag som gav ut punkrock. 2005 ansåg jag att cd-skivan levde på sista versen, så jag valde att minska näringsverksamheten. Det blev dock för trist att bara ha ett vanligt jobb, så när jag i min jakt på Leffe-glas insåg att utbudet på ölglas var väldigt dålig, beslöt jag att prata med min bror om vi inte skulle starta en firma tillsammans.

I mitt liv verkar det ofrånkomligt att jag tar mina hobbies ett steg längre, så jag var hela tiden medveten om att jag till slut skulle hamna i klädbranchen. Frågan vara bara hur och när. Efter en ledande fråga fick jag veta att slipskompaniet.se var till salu.”

Som klädintresserad har jag själv, och säkert också många av våra läsare en tanke om vad vi själva skulle göra om vi bereddes tillfället att styra ett eget val av utbud i en accessoarbutik. Verksamheten i er tappning ligger alltså fortfarande i sin linda. Vilken är din egen vision?

” -Det som nu skett är att vi tagit fram en egen kollektion, Stenstaden. Den innehåller slipsar, näsdukar samt manschettknappar. För mig är det ett måste att slipsar finns i flera bredder. Det är väldigt frustrerande att finna en vacker slips, men som inte är i rätt bredd. Vi erbjuder därför både 6 och 8 centimeter.

Vår tanke är att satsa så väl på en egen linje med bra kvalité till ett trevligt pris, samt premiumprodukter som vi köper av etablerade märken. Jag tror att det är ett rimligt sätt att möta konsumenterna.

Vi arbetar i nuläget på att ta fram en ny webshop som har fler finesser och som dessutom är betydligt snabbare. Eftersom min bror är datorprogrammerar är det vårt minsta problem.

Rörande nya produkter så håller jag nu på att undersöka möjligheterna till egen produktion av ullslipsar. Jag är själv barnsligt förtjust i ullslipsar och skulle gärna se att våra stickade kompletterades med vävda.

Vi skulle även vilja passa på att erbjuda alla bloggläsare 10% rabatt på slipskompaniet.se. Skriv in ”drones” så dras rabatten av automatiskt. Rabatten gäller t.o.m. 3 juli.”

Drönarklubben tackar för en trevlig intervju, och önskar er lycka till med nysatsningen.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till The Drones Club intervjuar…

 1. Erik skriver:

  Sånt här är inspirerande att läsa om. Hoppas ännu fler tar efter och hjälper till att bredda utbudet av herrkläder/accessoarer på den svenska marknaden.

  Personligen hoppas jag t ex på att få se en slips liknande denna i lite grövre ull/siden-blandning:
  http://slipskompaniet.se/product_info.php?cPath=1&products_id=219

  • Oh den där slipsen har jag införskaffat och den är fasligt snygg!
   Nu på sommaren tycker jag det är skönare med fluga så jag har ju inte mer än prövat den men kvalitén är utmärkt. Var mycket nöjd och fortsätter man på det här sättet så kommer det gå bra för dom.

 2. markgreven skriver:

  Vilket trevligt initiativ, bara att önska lycka till!!
  Skönt att någon både inser och orkar fjärma sig från kedjebutikernas förödande slätstrukna utbud!

 3. Per Dahlström skriver:

  Till alla drönare som testat rabattkupongen, men inte fått den att fungera så kan jag nu meddela att problemet är åtgärdat. Jag ber om ursäkt.

 4. Ping: Ny slips, nya möjligheter | Gentlemannaguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s