Paraply

Inför helgen känns det som att ett stadigt paraply kan komma till god nytta. Därav, lite inspiration på området från James Smith & Sons.

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Paraply

 1. Lord Pesherton skriver:

  Lyckligtvis är skyfallen inte lika frekventa här i Sverige, men ett redigt och stilfullt paraply ska inte underskattas för det. Bra fredagsinslag! Käppar gör de bevisligen också… och som en passus tänkte jag få inflika att en välanvänd käpp inhandlades på Erikshjälpen för ca en månad sedan till en temafest med 90-talet som röd tråd. En frivillig tolkning av det löst beskrivna temat föranledde att undertecknad dök upp i en skrud mer förenlig med det föregående seklet. Käppen kommer nog användas sparsamt, men den är snygg i hallen!

 2. Dandy skriver:

  Var där ett par gånger när jag arbetade i London för någon månad sedan och kan bara rekommendera om man råkar vara i krokarna! Erfarna, härliga, trevliga biträden med (som sig bör om man arbetar med paraplyer) extremt torr humorgrad. Ett nästan överväldigande sortiment om man vill ge sig in på något bespoke. Slutprodukten får man levererat i en lika charmigt mustig, avlång box. Självfallet reparerar de härligheten om den skulle råka ut för något eller bli utsliten.

  Ja… vad mer kan man önska sig i denna kategori?

  Går även att charmas av deras hemsida till en viss grad:
  ”It is inadvisable to lend your James Smith umbrella to even your closest friend. Give them our address instead.”

 3. Fred skriver:

  Kvarstår ett problem, hur undviker man att paraplyet lever ett eget liv. Har blivit av med tre stycken bara det senast året. Blir en nätt liten summa även om man inte köper bespoken. Funderar på att knyta fast de på kroppen.

  • Dandy skriver:

   Fred,
   Det finns ‘budgetalternativ’ om man lider av den kroniska åkomman borttappusparaplyus, och inte kan eller orkar komma till rätta med den. Budget betyder ju inte nödvändigtvis stor, vräkig paraply (parasoll, åbäke; insert proper name…) med företagslogga/reklam på. Då kan man lägga mer krut på detaljer som man inte har för vana att glömma bort på tåget. 🙂

   Personligen finner jag det lättare att vara medveten om medhavda lösören när man är ute på vift om dessa är ‘speciella’ på något vis. I’d probably forget my brolly too if it were a run-of-the-mill lemon… I wouldn’t care much about its welfare or existence.

   Fast, det där med ‘inte-tappa-bort-snodd’ kan ju göra en comeback!

 4. markgreven skriver:

  Till Lord Pesherton vill jag bara säga; vilket underbart sätt att tolka ett festtema!
  Gratulerar till den ”tounge in cheek” detta innehöll. Keep up…

 5. Heja skriver:

  Finns det något vettigt alternativ inom Sveriges gränser? På jakt efter kvalitetsparaplyer men utan att behöva krångla med betalning.

 6. Alistair skriver:

  Ett paraply från J.S & Sons ligger faktiskt högst på min önskelista.
  Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig en weekendresa till London enkom för ändamålet att inköpa en dylik.

  MVH
  ~Alistair

 7. Henrik Nilsson skriver:

  En fråga, jag har ett Brigg-paraply som jag knäckt den ena ”pinnen” på – finns det något ställe i Stockholm som reparerar paraplyer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s