Studentkostym, sista minuten

För er som ännu inte hittat en studentkostym, presenterar jag nedan två oerhört prisvärda alternativ. Det kan tyckas att vi nämner T.M Lewin ofta i våra inlägg. Den största anledningen är att jag hittills faktiskt inte hittat något bättre alternativ, som ger lika mycket kvalité i tyg, sömnad och bra snitt för det pris du får betala.

Med sydda mellanlägg i bröst och slag, Cupro Bembergfoder i en ofta trevligt färg samt ett trevligt snitt på plaggen, har jag som sagt hittills inte hittat något alternativ som ger mer kostym för pengarna. Jag har själv provat deras herringbone och worstedtyger och är mycket nöjd. Tät ullväv med goda egenskaper i kvalitéerna 110 – 120’s.

Worstedtygerna, som jag förstått saken ofta kallas plain weave, är i mitt tycke att föredra om kostymen du köper är den första riktiga som skall fungera i många olika situationer en längre tid framöver. Båda kostymalternativ nedan har tyg av worstedtyp. En slät enkel väv som med diskret stil passar såväl på bröllop, studentfest och jobbintervju som begravning.

En fraktkostnad på £25 tillkommer vid beställning till Sverige. Dock har T.M Lewin ett system med rabattkoder som går att hitta på olika websidor. Dessa skrivs in i ett textfält i din varukorg, och just nu fungerar koden ”SORRY” vilken ger ytterligare 10% rabatt på ditt köp oavsett tidigare prisnedsättning.

Den blå kostymen nedan går under det mindre upphetsande namnet ”Travel Suit Plain Navy 2 button”, och den grå kallas ”Cartmel Grey Weave 2 button suit”. Ni ska även vara uppmärksamma på att gå till sidan tmlewin.co.uk. Den europeiska varianten med ändelsen ”.eu”, har priser i euro, som vid omvandling i många fall faktiskt blir högre i SEK än om du handlar i den engelska webshopen. Jag undviker direktlänkar, eftersom dessa via bloggverktyget anpassas automatiskt till säljarens nackdel.

Det här inlägget postades i Stilråd och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Studentkostym, sista minuten

 1. Hank skriver:

  Lite korrekturläsning på sin plats? Annars, rätt så låg gorge line och ganska biffiga axlar, men trevliga slag.

 2. n0ir skriver:

  Vill bara flika in att den blåa modellen (en s.k. ”Travel Suit”) är gjord i ett speciellt, vridet tregarnstyg vilket gör att den ska vara mer motståndskraftig mot skrynklor och andas bättre (därav ”resekostym”). Egenskaper som är bra, men som också gör att själva tyget är lite märkligt. Det har inte alls någon glans och känns annorlunda än borstade (worsted) ulltyger.

  Jag har en själv och gillar den skarpt (även om Lewins Red Label-kostymer är mer slim fit och passar bättre), men det är bra att känna till att tyget inte är helt traditionellt om det ska vara någon slags första kostym.

 3. Presenter skriver:

  Du skulle inte kunna tipsa om lite studentpresenter också? Jag ska köpa studentpresent till min pojkvän som tar studenten nu snart men vet inte vad jag ska köpa. Har redan köpt resa och armband så helst inget sådant. Vad fick du i studentpresent till exempel? Eller vad skulle du vilja ha om du tog studenten nu? Skulle verkligen uppskatta din hjälp! 🙂

  • Archibald skriver:

   Då skulle jag verkligen vilja slå ett slag för ett riktigt bra, mekaniskt armbandsur. Konkreta tips är svåra att ge innan jag vet vilken prisnivå du tänker dig.

   Om du tror det kan komma till användning, kan även en kvalitetspenna vara en bra present. Visserligen två saker ägaren kanske skulle vilja vara med och välja själv, men förhoppningsvis har du kanske koll på ungefär vad han själv föredrar?

   • Philipp skriver:

    Den här bloggens skribenter lockar med jämna mellanrum till skratt. Här kommer en artonårig tjej och ska köpa en studentpresent åt sin pojkvän, och så föreslår du ett riktigt bra mekaniskt armbandsur. Och som om inte det vore nog, så tar du upp frågan om prisklass. Vilken prisklass tror du själv att den lilla flickan rör sig i? Visar det sig att hon inte har råd med en Reverso kan väl en sliten vintagerolex duga, eller hur menade du?

    Penn-tipset ska du dock ha ett erkännande för, men våga nu inte börja namedroppa Mont Blanc-modeller. 🙂

   • Archibald skriver:

    Tjaa, när du lägger fram saken på det viset, kan tipset kanske kännas lite galet.

    Jag får dock känslan att alla stackars små flickvänner kanske inte baserar presentinköpen på fynden bland de rosa spargrisskärvorna. Som möjligt exempel de som redan köpt en resa till sin pojkvän, och fortfarande känner att det inte är nog?

    Och, bra mekaniska armbandsur levereras i mitt tycke också från Seiko utan fantasipriser, så kanske färgas komiken också lite av vilken värdering man själv väljer att lägga till diskussionen? 🙂

  • Alistair skriver:

   Ett annat bra tips är bagage. En riktigt bra kvalitetskoffert eller kabinväska är bra att ha. Jag är av uppfattningen att en gentleman bör ha en uppsättning resebagage av god kvalitet för alla ändamål. Både för att kunna resa snyggt men framförallt praktiskt (och hållbart).

   Själv har jag en blandning som passar mig utmärkt. Alla gåvor till mig vid olika tillfällen i livet:
   -En Rimowa ”Topas”, största modellen, för lååååånga resor. Byggd som en stridsvagn.
   -En Rimowa ”Classic flight IATA” kabinväska för kortare resor (klarar standardmåtten 55x40x20 cm). Likaledes byggd som en stridsvagn.
   -En Louis Vuitton ”Keepall” 55 med axelrem i det diskretare ”Damier Ebene” mönstret. Perfekt för dagsresor. Snygg som handbagage och klarar även IATA:s måttkrav för sådana.

   Med denna uppsättning kan jag laborera för att passa de flesta resebehov.

   Som sagt, för egen del hade jag uppskattat en bra väska som studentpresent. Kvalitetsbagage är kostsamt så lite hjälp för ett långsiktigt och målmedvetet byggande av en personlig och ändamålsenlig ”bagageflotta” av god kvalitet kan uppskattas.

   Annars är ju ett mekaniskt armbandsur av god kvalité aldrig fel, men så har jag ju ett egenintresse i saken…

   MVH
   ~Alistair

 4. Magnus skriver:

  Har lite funderingar angående storlekarna på kostymerna hos T.M Lewin. Storlekarna ges i ett bröstmått och ”Long size”, ”Regular size” and ”Short size” . De senare har jag uppfattat som längden på jackan med därmed anpassad armlängd. Men ingenstans på hemsidan kan jag hitta några absoluta mått på armlängderna?
  Någon som vet vad ”lång, regular och short” motsvarar?

  • Archibald skriver:

   Jag är själv ca 185 cm lång, och använder ”Regular” i längd. Det ger en i mitt tycke perfekt ärmlängd som visar någon centimeter skjortmanschett. Har även provat en ”Short” för att bilda mig en uppfattning. De har uppskattningsvis en ca 2-3 cm kortare ärm än ”Regular” vilket blir för kort för mig..

   • Magnus skriver:

    Tack Archibald
    Är själv 190 cm och normalbyggd mot det smala hållet. Funderar på en ”long” då det borde vara lättare att lägga upp ärmarna än förlänga dem.

   • Lars skriver:

    Jag är 187 och kör på Long. Ärmarna blir i mitt tycke då näst intill perfekta. Visar en liten del av skjortan (ca 1 cm). Hela kavajen blir förstås längre också, jag gillar dock inte det nuvarande modet med relativt korta kavajer, så detta passar mig också alldeles utmärkt.

   • JP skriver:

    Intressant, jag kommer förmodligen att köpa en TML-kostym någon gång framöver och funderar också kring längden. Själv är jag 1,74, och står i valet och kvalet mellan normal och kort kavaj. Det kan nämnas att jag i likhet med Lars inte är förtjust i moderna korta kavajer.

    Hur stor skillnad skulle du Archie säga att det skiljer i kavajlängd mellan normal och kort, ett par centimeter?

    Armlängden har mindre betydelse då den alltid kan fixas till enkelt, risken är liten att den blir alltför kort då jag inte har särskilt långa armar.

   • Archibald skriver:

    JP: Jag tror att en ”Short” kan bli perfekt i längden för dig. Som du säger med en skillnad på några centimeter jämfört med Regular.

    En stor fördel med deras kavajer, är att de i snittet just har en klassisk längd.

   • JP skriver:

    Tack för dina synpunkter, Archie. Det lutar starkt åt att jag beställer en kavaj av kort längd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s