Få plagg, flera kombinationer.

Mycket av vårt resonemang här på TDC bygger på att nyttja färre plagg av bättre kvalité, på många olika sätt under en längre tid. Nedan en bildserie med plagg som nyligen visats i andra inlägg, nu kombinerade med varandra endast med en annan slips som tillskott.

Ännu ett alternativ till att kombinera ”Stekarjävelskjortan” 🙂

Manschettknappar – d.tails
Kostym – T.M. Lewin
Linnenäsduk, egen tillverkning
Slips – Slipskompaniet.
Skärp – Next
Strumpor – H&M
Skor – Barker (Canterbury)

Det här inlägget postades i Stil och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Få plagg, flera kombinationer.

 1. Olof skriver:

  Mycket stiligt! Kul också att det uppdateras lite oftare nu än tidigare. Det är kanske den fina våren som bidrar med extra energi?

  • Archibald skriver:

   Uppdateringstakten kommer troligtvis fortsätta att gå i vågor, beroende på tid till skrivande och inspiration m.m. Ibland blir det mer, ibland mindre. Det kan nog mycket väl hända att våren bidrar en del just nu 🙂

 2. Calle skriver:

  Grå kostym, blå strumpor och bruna skor?
  Men att lyssna på Khoma är coolt.

 3. Lulu skriver:

  Grå kostym och grå slips blir väl lite väl… grått?

 4. David B skriver:

  Nu finns ju den informationen i andra inlägg. För den intresserade tycker jag dock du kan nämna klockmodell också. Allt annat listades ju så fint.

 5. Alistair skriver:

  Ser väldigt bra ut. Håller inte med om att det blir för grått, tvärtom med den skjortan. Perfekt balans.
  Särskilt plus för slipsen. Jag säger som göteborgaren: ”-Gôrsnöggt!”
  Omegan funkar men jag tycker att din Tudor Subba slår tiofalt högre, minst…
  Prova den med svart/grå-randig NATO. Can’t beat it!

  MVH
  ~Alistair

 6. Andreas skriver:

  vanligtvis håller jag en tudor sub framför en Omega seamaster alla dagar men med den härligt blekta(?) vridringen växte det här exemplaret för mig!

  Gillar outfiten i helhet och tycker kombinationen av grått och färg passar utmärkt.
  Sen är de skorna från Barker fantastiskt fina med en väldigt intressant patina. Klockrena till både grå och blå kostym enligt mig

  • Archibald skriver:

   Ja, ringen har bleknat på ett riktigt trevligt sätt med åren.

  • Alistair skriver:

   Det där med blekta vridringar är ett ”mode” jag inte förstår mig på. På VRF (och andra kvalificerade forum) så verkar det som att ju blekare vridring desto bättre och dyrare. ”Rätt” slitage verkar vara ett marknadsdrivande fenomen. Vad är poängen (förutom att skapa ett ”värde” och driva upp priserna)?

   MVH
   ~Alistair

   • Archibald skriver:

    Jo, nog är det lite intressant. Svarta brunblekta urtavlor som betingar stor värdeökning osv. För min del gillar jag blekningen lite på samma sätt som känslan i en väl innött kavaj. Det blir lite personligt och eget. Det blir i fallet med just Seamastern ovan en mer ljust blå ton, än de mer mörkt marinblå på helt nya ur.

 7. Mycket snygg kombination! Ett extra plus för slipsen och skjortan. Hittas dessa på nätet?

  • Archibald skriver:

   Ja. Slipsen bode finnas kvar i Slipskompaniets sortiment. Skjortan letar du efter under T.M. Lewins linja John Francomb classics.

 8. Lord Pesherton skriver:

  Patina och Vintage är två ord som alltför ofta missbrukas för att försköna mindre upphetsande beskrivningar som sliten eller gammal. Gemensamt har de två första, åtminstone i min uppfattning, att de bör inbegripa en högre kvalitet för att få kläs i dessa ord. Prefab-patina finns inte ens med i beräkningen. Visst är det svårt att säga bu eller bä utan att sätta det i något perspektiv?

  God kvalitet bör ta ett tag att slita, olika saker eller material fyller olika ändamål och grad av användning. Men när skär linjerna i grafen varandra så att det blir okej att kalla något för patinerat istället för slitet? Tidiga orörda Submariners verkar betinga rent löjeväckande priser, även om jag verkligen kan tycka att de är läckra. Men för att en 94:as Seamaster ska kunna se ut på samma sätt lär den ha används dagligen i Sahara..

  För egen del tycker jag inte att ringen på herr Mulliners klocka verkar jätteblekt efter 17 år, men hade jag köpt klockan ny och använt den mest i kontorsmiljö så hade nog Omega som fabrikat sjunkit i en personlig kvalitetsranking.

  Hur resonerar ni andra?

  För att knyta åter till själva tråden; snygg kombo! Det enda som ser lite lustigt ut är avsluten på byxbenen som ser lite runda ut.. är de i en grov kvalitet eller är bilden lite missvisande?

 9. lano skriver:

  Glad påsk drönare!

 10. Andreas skriver:

  Angående bleknande inlägg och patina i allmänhet är jag hopplöst förälskad.

  För mig är skillnaden mellan slitet och patina den estetiska faktorn. En urtavla kan vara i absolut mint kondition men ha tydlig gulnad patina på index vilket jag ser som oerhört estetiskt då det representerar klockans ålder och historia. Hade jag velat ha ett patinerat ex hade jag köpt en ny Submariner eller GMT. Jag tycker t ex att just vridringar får härligt liv när de bleks på detta sättet. (Pratar inte om super-premium på ”ghost” blekta utan en svag blekning där olika nyanser kommer fram) Sen finns det ju alltid möjligheten att köpa ett nytt inlägg om man gillar den stilen men det är inte min kopp te.

  Samma sak gäller herrskor och även om det allra roligaste är att själv arbeta fram en patina över åren så är jag fortfarande barnsligt förtjust i tillverkare som Bontoni, Sutor Mantellassi, Santoni mfl som skapar konstverk till skor.

  • Alistair skriver:

   ”-Each to his own” kanske man skulle kunna säga.

   En lite elakare teori kring fenomenet är att seriösa klocksamlare oftast (alltid?) är ute efter bästa möjliga skick, gärna så nära ”mint condition eller ”NOS”. Då duger inte vridringar med ”patina”.

   Ett sätt att då omsätta klockor som inte riktigt fyller samlarens kriterier på skick är att underblåsa en s k ”hype” kring patina. På så vis kan man sälja även klockor i sämre skick till ett högt pris om man lyckas förmå ”klockallmogen” att ”patina” är bra.

   Jag vågar dock påstå att de riktigt vassa samlarna, för sina privata samlingar, själva ratar klockor i sämre skick än vad som finns att tillgå. Visst en gammal A/6538 kanske inte går att få i annat än mer eller mindre ”bruksskick” men då är den ju inte så vanlig heller…
   Möjligen är min teori aningen konspiratorisk men med min erfarenhet tror jag att det ligger åtminstone ett uns av sanning i den och vintageklockmarknaden drivs av samma logik som alla andra marknader, nämligen den om ”illusionen om ett värde”.

   Om jag (eller de viktigaste marknadsaktörerna) har tillräckligt mycket auktoritet och samtidigt påstår att något har ett visst värde, då får varan (eller tjänsten) omedelbart detta värde.

   Missförstå mig dock inte. Jag vill i allra största ödmjukhet inte påstå att jag själv tillhör skaran av ”vassa samlare”. Långt ifrån. Jag vill heller inte ta ifrån någon tillfredsställelsen av ett visst eftertraktat skick. Kör på. Skönheten ligger ju, som bekant, i betraktarens öga.

   MVH
   ~Alistair

   • Andreas skriver:

    Förstår vad du menar och håller med dig i att det premium som blekta inlägg och ”tropical” tavlor har fått till stor del har med vad samlarna och säljarna vill hylla.

    Samtidigt finns det ju en annan aspekt i det hela och det är ju tillgängligheten då de bruna tropic-tavlor eller genuint blekta inlägg (original till klockan) är färre och svårare att finna och därmed mer eftertraktade. Sen kan jag absolut tycka att det har gått överstyr när folk betalar sjuka summor för klockor med kraftigt skadade tavlor och inlägg med den motiveringen men det är som du säger; Det är upp till var och en.

    Personligen så gillar jag gulnat framför kritvitt och solblekt framför nytt så länge det rör sig om ett gott skick och är estetiskt tilltalande. Men nej jag skulle inte betala ett signifikativt premium för det..

 11. Markgreven skriver:

  Gratulerar till en mycket estetiskt lyckad kombination. När det gäller stil/patina kommer det ju ur upperlig kvalitet som man själv haft möjlighet att ”slita” på.
  Så sent som idag fick jag en trevlig kommentar av en av mina döttrar som såg si far i ett par Ray-Ban Wayfarers och trodde att jag köpt nytt. I själva verket 25 år gamla. Stil och kvalitet håller…
  Glad Påsk till er alla, även om det är först imorgon påsken blir glad!

 12. Christoph skriver:

  Det ser ut att vara en klocka i mycket bra skick för att vara så pass gammal.
  Är den inhandlad av dig -94 eller är det en invesetering som gjorts på senare år?

  För övrigt, mycket snygga kombinationer och manschettknapparna passar en gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s